Tényleg csökkeni fognak az ingatlan árak?
Valamelyik nap néztem az ingatlan.com-ot, kb fél óra után már rosszul voltam a kínálattól. Nyilván én nem a 80 milliós villákat nézegettem, hanem az alját.
Komolyan a java része 30 millió körül még ingyen sem kéne olyan borzalom, szinte semmit se kapni a pénzünkért..
A kereslet bezuhant, a hitelkamatok elszálltak, csökkent a hitelfelvétel, a tranzakciószám pedig harmadával esett vissza. Az MNB Lakáspiaci jelentése szerint átlagosan 22 százalékkal túlértékeltek a lakások Magyarországon, ami jelentős kockázatokat hordoz.
Link:
Elkezdodott a lakaspiac_megroppanasa
Link:
Fogalmam sincs , hogy mi lesz, de vannak elég negatív hangnemben íródott cikkek.
Mondjuk azt én is érzem, hogy a hitelfelvétel kva drága lett. Gondolkoztam, hogy jövőre beleugrok, de 10 % feletti thm környékén kell a rossebbnek hitel, az brutalis.
"hitel számítás nem az erősséged kedves kérdező,"
Számold ki akkor nekem mennyi az annyi 10% thmmel mondjuk. De valahol már 12% a thm
9%-os thm-et láttam tegnap, de az még nem vészes.
Oké, hogy egy 10M Ft-os hitelnél visszafizetsz fix kamat mellett (futamidő függvényében) mondjuk 20 M Ft-ot, de a 10 év alatt valószínűleg annyit az ingatlan értéke is nőni fog. Nem gondolom, hogy ez az emberek kedvét elvenné a hitelfelvételtől.
"annyit az ingatlan értéke is nőni fog."
Sajnos sokan keverik a fogalmakat. Ugyanis csupán az áruk nő, nem az értékük!!
16-os, akkor menj a pékségbe és mondd, hogy 30 éve 20 fillér volt a kenyér, számodra ennyit ér, odaadják? Ez nettó baromság volt, amit most írtál.
A hitel még mindig megéri, ha van hozzá tőke, és nem egy életre kell eladósodni.
A kertes házak minel nagyobb területtel drágábbak lesznek, a lakasok blokkok kert nelkuliek buknak.
Miért?
Ott a logika.
Infláció, élelmiszer árak, az emberek áttérnek az allat és növény termesztésre.
Szívesen!
A legtöbb kertes házban, ha nem ilyen tanyavidékről beszélünk, akkor minimális kerttel rendelkeznek.
Maximum tanya, szántóval hozható össze azzal amit írsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!