Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Tényleg csökkeni fognak az...

Tényleg csökkeni fognak az ingatlan árak?

Figyelt kérdés
Tudom 15 éve havonta megkérdezik ezt, de most talán más a helyzet. Hitelre nem lehet ingatlant venni (40 milliós lakáshitelre 96 milliót kell visszafizetni 20 évre). Kereslet csökken, a kínálat meg nő még mindig. Csok vevők is elfogynak mert az a 10+10 már édes kevés egy családi házhoz önmagában.
2022. nov. 26. 18:17
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
97%

Valamelyik nap néztem az ingatlan.com-ot, kb fél óra után már rosszul voltam a kínálattól. Nyilván én nem a 80 milliós villákat nézegettem, hanem az alját.

Komolyan a java része 30 millió körül még ingyen sem kéne olyan borzalom, szinte semmit se kapni a pénzünkért..

2022. nov. 26. 23:13
 12/31 anonim ***** válasza:
78%

A kereslet bezuhant, a hitelkamatok elszálltak, csökkent a hitelfelvétel, a tranzakciószám pedig harmadával esett vissza. Az MNB Lakáspiaci jelentése szerint átlagosan 22 százalékkal túlértékeltek a lakások Magyarországon, ami jelentős kockázatokat hordoz.

Link:

[link]

Elkezdodott a lakaspiac_megroppanasa

Link:

[link]

Fogalmam sincs , hogy mi lesz, de vannak elég negatív hangnemben íródott cikkek.

Mondjuk azt én is érzem, hogy a hitelfelvétel kva drága lett. Gondolkoztam, hogy jövőre beleugrok, de 10 % feletti thm környékén kell a rossebbnek hitel, az brutalis.

2022. nov. 27. 09:24
 13/31 NTBS ***** válasza:
71%
Ha recesszió lesz igen. A 10+10 sok helyen még elég. Igényfüggő ez is.
2022. nov. 27. 10:34
 14/31 A kérdező kommentje:

"hitel számítás nem az erősséged kedves kérdező,"

Számold ki akkor nekem mennyi az annyi 10% thmmel mondjuk. De valahol már 12% a thm

2022. nov. 27. 11:10
 15/31 anonim ***** válasza:

9%-os thm-et láttam tegnap, de az még nem vészes.

Oké, hogy egy 10M Ft-os hitelnél visszafizetsz fix kamat mellett (futamidő függvényében) mondjuk 20 M Ft-ot, de a 10 év alatt valószínűleg annyit az ingatlan értéke is nőni fog. Nem gondolom, hogy ez az emberek kedvét elvenné a hitelfelvételtől.

2022. nov. 27. 13:25
 16/31 anonim ***** válasza:
85%

"annyit az ingatlan értéke is nőni fog."

Sajnos sokan keverik a fogalmakat. Ugyanis csupán az áruk nő, nem az értékük!!

2022. nov. 27. 13:29
 17/31 anonim ***** válasza:
13%

16-os, akkor menj a pékségbe és mondd, hogy 30 éve 20 fillér volt a kenyér, számodra ennyit ér, odaadják? Ez nettó baromság volt, amit most írtál.

A hitel még mindig megéri, ha van hozzá tőke, és nem egy életre kell eladósodni.

2022. nov. 27. 13:37
 18/31 anonim ***** válasza:
42%

17

IQ = nulla

2022. nov. 27. 14:06
 19/31 anonim válasza:
11%

A kertes házak minel nagyobb területtel drágábbak lesznek, a lakasok blokkok kert nelkuliek buknak.

Miért?

Ott a logika.

Infláció, élelmiszer árak, az emberek áttérnek az allat és növény termesztésre.

Szívesen!

2022. nov. 27. 14:35
 20/31 anonim ***** válasza:
57%

A legtöbb kertes házban, ha nem ilyen tanyavidékről beszélünk, akkor minimális kerttel rendelkeznek.

Maximum tanya, szántóval hozható össze azzal amit írsz.

2022. nov. 27. 14:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!