Lakásvásárlás Szegeden vagy Budapest?
Jövőre lakásvásárlás előtt állok. Hitellel megtoldva a teljes keret 40 M Ft.
Laktam mindkettő városban, Szegedről 4 éve azért költöztem Budapestre, mert mindig cél volt ott is élni + sokkal több munkalehetőség.
Viszont annyira elszálltak az albérlet árak mellett minden más is, hogy tarthatatlan részemre, hogy albérletben maradjak.
I. Ami Szeged mellett szól részemről: nyugisabb, tisztább, a tömegközlekedésen még lehet levegőt kapni. Ezért a pénzért már szép 2 szobás lakást tudnék vásárolni.
Viszont: nagyon kevés munka, sokkal kevesebbet fizetnek a munkákért, én annak idején volt, hogy fél évig munkát nem találtam Szegeden.
II. Budapest mellett szól: sok munkalehetőség, a tömegközlekedése egész jó, csak zsúfolt. A fizetések jobbak, mint Szegeden. Egy rossz állás esetén könnyebb a váltási lehetőség, és nem kell szorongásban élni.
Ami ellene szól: ezért a pénzért nagyjából 30 nm-es lakások jöhetnek szóba és azok is csak bizonyos (rosszabb) kerületekben. Szerintem egy 10 év múlva nagyon túlzsúfolt lesz már a város (most is az).
Nem szeretnék máshol élni, így releváns választ írjatok légyszi, ilyen nem jön részemről szóba, hogy költözzek Érdre, mert onnan fél óra vonattal, vagy Ásotthalomról kocsival hamar beérek Szegedre.
Ki, hogy döntene, kíváncsi vagyok a válaszaitokra. Mert én teljes dilemmában vagyok, de ész érvekkel könnyebb volna döntést hozni.
40 misiért kapsz Pesten 1,5 szobás 50 nm körül panelt is. 30 nm az az új építésű 40 millióért, de pont újépítésűt nem vennék az ingatlanboom csúcsán, ami kipróbálatlan, benne van a pakliban hogy kispóroltak anyagokat és amúgy is ugyanúgy áthallatszik minden, mint a panelben.
Én is panelt vettem Szegeden és teljesen jó. Én is gondolkozom a Pestre költözésen egyébként, de nekem nem rég 25 millió volt a keret (hitellel együtt) és végül Szeged mellett döntöttem lakásvásárlást tekintve. De a lakást amúgy bérbe lehet adni bármikor, tehát attól hogy x helyen veszel lakást, nem kell örökre ott maradj, ez egy téves felfogás. Én is bármikor Pestre költöznék. Ha így döntenék, kiadnám a lakást. De ha pl. ha Pesten veszel lakást, akkor is kimehetsz külföldre is, max kiadod.
29/F (Szegeden élek 10 éve, Pestre sokat jártam/járok különböző okokból, pl. barátok vagy tanfolyamra járás miatt.)
Szegeden van az egyik irodánk. Időközönként le szoktam menni. A budapesti nyüzsgés után egy felüdülés az a nyugalom. A város is szép és van minden ami kell. Tény és való Budapesten több a munkalehetőség, bér. Ellenben amit a kérdező is ír egyre nagyobb a zsúfoltság. A lakóparkok, komplett városnegyedek úgy nőnek ki a földből mint a gomba. A 11.,13.,14.,3. ,9. kerületekre fokozattan igaz ez. Egyre több az autó. Tömegközlekedés lassú és zsúfolt, autóval ülsz a dugóban. A 80 - 100 milliós vagy drágább lakásokat úgy veszik mintha ingyen osztogatnák. Elképesztő ami itt zajlik.
Minden talpalatnyi földet beépítenek lassan. Nekem az a véleményem, hogy Budapest kezd egyre élhetetlenebb lenni. Nagy fizetéseket a megélhetéshez képest itt sem osztogatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!