Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Budapesten a lakásvásárlás...

Budapesten a lakásvásárlás kapcsán minden ügyvéd minimum 5%+áfa díjakkal dolgozik, vagy vannak olcsóbb ügyvédek is?

Figyelt kérdés

25 millióért szándékozom lakást venni, de eddig sorra 5%-os díjak fejében kaptam ajánlatokat, én keresek rossz helyen, vagy itt valóban 1 millió fölött tesz el az ügyvéd a saját szabványnyomtatványa után?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2022. máj. 2. 14:39
 1/9 A kérdező kommentje:
Bocsánat, fél százalék, addig játszottam a %-kal és a tizedes alakkal, hogy elrontottam... Szóval félszázalékot kérnek.
2022. máj. 2. 14:43
 2/9 anonim ***** válasza:
93%

Biztos vagyok benne, hogy ügyvéd nem 5%-ot kért. Az ingatlanosok szoktak ennyit kérni. Az ügyvédek általában 0,5-1, nagyon max. 2%-ot kérnek.

És azt nem tudom, hogyan számoltad, hogy az ügyvéd millió felett tesz el!? Ha fél százalékot kér, akkor az 25.000.000,- Ft-nál 125.000,- Ft, ami egy nagyon méltányos ár. A legtöbben inkább ennek a dupláját, 1%-ot kérnének...

2022. máj. 2. 14:59
 3/9 anonim ***** válasza:
94%

Nekem is fél százalékot kért Budapesten, igaz számla nélkül :D Mondjuk cserében megcsinálta a banknak azokat a Takarnetes lekéréseket amikért nekem külön fizetni kellett volna még. (Valami speciális fájlba kérték a lekérést, amit megnyitni sem szabadott.)

A fél százalék szerintem méltányos, épp a s..m nem nyalta ki, mindent tip-top intéztek.

2022. máj. 2. 15:02
 4/9 anonim ***** válasza:
95%
0,5% nagyon jó!
2022. máj. 2. 15:13
 5/9 anonim ***** válasza:
95%

Nekünk is 0,5% volt az ügyvéd, ezalatt már nem nagyon vállalják.

Ez nekünk egy 30 milliós lakásnál 150 ezer volt.

2022. máj. 2. 16:01
 6/9 anonim ***** válasza:
28%
0,5%-al nem találkoztam még... Pár hete volt így dolgom ügyvéddel 17m ftos ingatlant vettem, fix 100e ftot kért.
2022. máj. 2. 16:20
 7/9 anonim ***** válasza:
95%

Nem tudsz százalékot számolni? 25 millió 1%-a 250 ezer forint. 0,5 százaléka pedig 125 ezer.

Én 25,5 millióért vettem lakást és az ügyvéd 0,75-1% közti hirdetett áron dolgozott, végül az enyémet elvállalta 0,75%-ért. Ez került így 191 ezer forintba nekem pl.

2022. máj. 2. 17:02
 8/9 mindentudó99 ***** válasza:
94%
A fél %-ot is sokallod? Örülj hogy találsz ennyiért
2022. máj. 2. 17:28
 9/9 anonim ***** válasza:
90%

Írd be: Google: ingatlanos ügyvéd 0,5%, és kijön pár, aki reklámozza magát, hogy olcsóbb.

De nagyságrendileg ugyanott leszel az ÁFA és a földhivatali díjak miatt.

Tehát ha van egy jó ügyvéded 0,5%-kal, akkor nem érdemes "megcsalni".:)

Csak azoknak az ügyvédeknek kevés munkájuk van és bármikorra elvállalják. Tehát ha gyorsan kell valaki, akkor így találsz.

2022. máj. 2. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!