Lakásvásárlás után Budapesten az MVM-nél kell átiratnom a nevemre a vizet, gázt, áramot?
Milyen lakás ez? Vagy ház esetleg? Mert ettől függően eltérő.
De elöljáróban: az MVM az csak villany és gáz.
A villanyt átiratod az MVM-nél, tudod online is intézni.
A gázt jan 1-től már az MVM-nél iratod át, függetlenül attól hogy milyen lakás.
Víz+Csatorna: itt függ attól h milyen a lakás, vagy magánál a szolgàltatónál intézed vagy a Díjbeszedőnél. Tudni kellene, hogy ki számlázott eddig. Egy nagy átlag panel a Díjbeszedőnek fizet, és ott intéz mindent.
Fontos, hogy Budapesten a víz és a csatorna NEM egy cég, külön szerződnöd kell velük!
Főtáv: (ha távfűtéses): Díjbeszedő
Az egyedi mérő nem számít, az a ház felé van elszámolva, a közös képviselő foglalkozik vele. A Főtáv csak a szétosztási arányokat kéri, nem érdekli h mi alapján osztották szét. (Egyedi mérő, légm3, vagy baráti csocsómeccs eredménye alapján 😀)
Akkor áll amit mondtam. Villany MVM, Gáz MVM. Online intézhető, leír mindent h mi kell.
Villany:
A villanynál fontos, hogy Budapesten mindig a volt Elmű ügyfeles felületek kellenek neked. Ezt látni fogod mindig online ugyintezeskor. Ez egészen addig külön lesz amíg össze nem vonják. Addig Budapesten a volt Elmű ügyfeles kell mindig.
Gáz:
Most nézem a Főtáv is online intézhető már, ebben tévedtem az előbb. Itt leír mindent:
Víz+Csatorna:
Ezt tudtommal csak személyesen a Díjbeszedőnél lehet, de ott az ügyintéző kitölt mindent. Én odamentem az adásvételivel+birtokbaadási papirokkal, elmondtam mit akarok, mondta ok 15 percig csüccs le, kitöltött mindent, és csak alairnom kellett. Fontos, hogy a vízmű papirját a közös képviselovel ala kell irat i plusz lepecsetelni ha mellékmérőd van!!! (99% hogy van) És úgy visszavinni a Dijbeszedohoz.
Ezzel engedélyezi a KK hogy a főmérő mellett te almérőre szertodj a Vízművel!
Ha online akarsz fizetni és később ügyintézni érdemes beregisztrálni mindenhol. Kaphatsz online azámlákat is.
A díjbeszedőnél a Díjnetre kell regisztrálni, ott pedig a szolgáltatókat beaktiválni.
Ha a kukadíjat is a Díjbeszedőnek fizeted akkor az is a Díjneten jelenik meg. (Közös díjak felosztása néven)
Ja a gáznál figyelj majd, ha nincs gázóra, akkor fix átalányt fizettetnek meg. Ez attól függ, hogy milyen gázkészüléked van (hány rózsa, gáz vagy villanysütő) és hány szobás a lakás. Érdemes összeegyeztetni, hogy jó készülék alapján fizetsz-e, párezer forint megfogható ezen…
Asszem a számla melléklete ez a tàblázat, ahol le van írva mekkora lakáshoz milyen tűzhellyel mennyit számlàz.
Mi is most vettünk lakást, nálunk ez így nézett ki:
- víz & csatorna: belső elszámolású, a közös képviseletnél kell intézni
- szemétszállítás : Díjbeszedő
- fűtés: Főtáv
- villany & gáz: MVM
Díjbeszedőhöz és Főtávhoz időpontot kellett foglalni, vinni a honlapon leírt papírokat és pikk-pakk megvolt. MVM-nél még most is ment a huzavona, mert ott online is el lehet intézni, de lényegesen nehezebb ügye van az embernek, ha az előző tulaj semmilyen számlát, szerződést nem mutatott...
Miért van nehéz dolgod az MVM-nél ha az előző tulaj semmit nem mutatott?
Èn sem láttam semmit tőle, mégis vas éjjel online beküldtem mindent az MVM-nek, hétfő reggel 8-10-kor ott volt emailben a szertődésem.
Igazàból szerintem az új lakónak nincs is sok köze az előző tulaj szerződéséhez, számlájához.
Még ahhoz sem, ha tartozàsa volt, majd elintézi vele a szolgáltató.
Az én lakásomban a Diginél volt tetemes tartozás az előző tulaj albérlőjének, beadtam nekik az adásvételit és a birtokbaadasit, és simán szertődtek velem, az előzőn meg behajtja majd ha akarja úgy ahogy tudja, mi közöm hozzá? 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!