Budapesten ez az összeg mire lenne elég az én helyzetemben lakásvásárlás szempontjából? Aki budapesti tudna segíteni?
Szegeden van egy lakásom, ami 17 millió forint értékű. Ez mellett van 4 millió forint félretett pénzem, amiből mondjuk 2-3-at szintén beleraknék. Ezen kívül 5-10 millió ft hitelt szeretnék felvenni.
Ez így 24-30 millió ft. Ebből Pesten milyen 1,5 szobás lakást tudnék venni és merre felé? Tudom a kérdés nagyon általános, de én sem várok részletes elemzést. Nem vagyok tisztában a budapesti ingatlanpiaccal, és tudom majd bele kell vetnem magam jobban, de tudjátok az van a fejemben, hogy nagyon elszálltak az árak mint mindenhol és 30 millió forint egy panel is Pesten és hasonlók. (Ezt pl gyakran lehet hallani.) De ebből nem tudom mennyi igaz. Panelt is vennék jobb környéken, vagy persze téglát is, ha van ennyiért. Még annyi, hogy a belvárostól tömegközlekedéssel lehetőleg fél órára legyen maximum, de ez nem tudom mennyire reális elképzelés.
A legjobb lenne, ha az ingatlanos oldalakat forgatnád, ott több ismeretet szerzel mint itt.
De megtettem helyetted!
Tégla, 2 szobás magántulajdonú lakások, általam jónak ítélt kerületekben. Ha kijjebb mész, még többet találsz, de ne menj kijjebb.
A keresőt 32 millióra állítottam, alkudj!
A keresőbe tettem a VIII-IX kerületet is, mert belső kerületek és vannak jobb és rosszabb részeik. Ezekről ha kiválasztasz címet, akkor érdemes beszélni.
A VIII. kerületet felejtsd el, ott nagy eséllyel belefutsz a legrosszabb környékbe, azt ismerni kell.
Ennyi pénzből inkább kicsit jobb helyen csak egyszobás lakást kapsz.
Ezért írtam, hogyha kiválaszt egy címet, akkor beszéljünk róla.
A VIII kerületnek is vannak olyan részei, amik kifejezetten elitek.
A kérdésre válaszolva küldtem egy jelenleg érvényes infót a Kérdezőnek. Valójában csak tájékoztatásul, mert nem holnap fog lakást nézni, hanem ha minden gördülékenyen megy nála, akkor is leghamarabb nyáron, amikorra eladja a jelenlegi lakását.
Most nincs szezon, tél van, vírus van.
Viszont kifejezetten érintett vagyok, mert a belső kerületekben keresek lakást, ilyesmi értékben, tehát ismerem napi szinten a felhozatalt és Budapestet is, mint a tenyeremet.
Mióta 3-4 hónapja nézelődöm, ezen az áron volt lakás a Múzeum körúton, a Rákóczi úton, a Bródy S. utcában Rókusra néző ablakokkal, a Corvin negyedben, a Klinikáknál.
Csak sajnos nekem ekkor még nem volt eladva a lakásom, így csak kívülről nyalogattam a mézesüveget.
Nem lehetetlen találni, csak nem kell elkapkodni és érdemes kivárni a szezont.
6-os vagyok és kihagytam két szót:
*Stáhly utcában, Rókusra néző ablakokkal,
Nem vennék a nyóckerben, ha jó rész, ha nem...
amiket írtál, körút, Rákóczi út, stb. stb- lehet hogy nem c-os környék, de élhetetlen. Olyan zaj van, hogy ablakot se tudsz nyitni, plusz a teherautóktól remeg minden.
Először az alap igényeket döntsd el, pl.,hogy Budán vagy Pesten, magasemeleten vagy lentebb, zöldövözet vagy a nyüzsgés sem zavar.
Én + 1 szavazatot adnék a XI. kerületnek, ott a központibb rész, pl. Allee környéke, Lágymányos, Kelenföld. Jó tömegközlekedés van, szellősebb rész, biztonságos. És árban a számodra megjelölt összegből tudsz venni olyan méretűt amit szeretnél.
Nekünk (panelprogramos)panel lakásunk van ott, semmi gond nincs vele.
Zuglóban 29-30 millióért tök jó 1,5-2 szobás lakásokat lehet venni. Kb fél óra a belváros.
Kelenföld és maga a XI. Kerület viszont jobb Zuglónál, de ott még normális 2 szobás lakást rendezett házban 30 millió alatt nem nagyon találtam... Inkább 33-34 milliótól indulnak.
Ha belefér a fizudba, (mondjuk nettó 300 ezer felett fogsz keresni), akkor szerintem a 10 millió hitel is vállalható 20 éves futamidő mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!