Budapesten belül hová lenne a legérdemesebb költözni?
Budapestre tervezünk költözni a férjemmel és 16 éves gyerekünkkel. Egy vidéki kertes házban élünk, és egy olcsó házat keresnénk a fővárosban. Csendesek, visszahúzódóak vagyunk mindhárman, szóval nyugis környezetre vágynánk. Már sok dolognak utánanéztem, és azt olvastam, hogy a Budai oldal halkabb, csendesebb, viszont drágább.
Az is számítana a választásban, hogy családias, zöld környezet legyen.
Tudnátok segíteni? Melyik kerületbe lenne a legérdemesebb költözni? Meg is indokolnátok?
A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!
Csak attól függ, hova kell naponta, hetente eljutnotok (iskola, különórák, munkahely, szülők, barátok, stb.).
Átutazni a várost csúcsidőben 5-6 órába is tellhet.
2: Tehát hogy konkrétan HOL van az az iskola, amibe majd jártok, attól függ.
Az iskola 10 perces körzetébe érdemes költöznötök, hogy ne napi 8-10 vagy még több órát kelljen utazni oda és vissza.
Ha olcsóbbat mint a budai, de élhetőt keresel, akkor XIV (de itt ki kell fogni) XV, XVI, XVII, XVIII, XIX(leginkább Wekerle telep, de itt is ki kell fogni, nem olcsó) és a XXII.
Ha ránézel a térképre, akkor fogod látni, hogy melyek a külsőbb kerületek, ezekből hosszabb az út a centrumba. De mindegyiknél van a közelben iskola.
Milyen 5-6 vagy 8-10 órás utazásokat vizionálsz te Budapesten belül?
Az ész megáll tényleg!
Nem mondom, hogy Bp. egyik feléből a másikba átlósan nem lehet 1,5 órát közlekedni (tömegközlekedéssel!) mert én ennek vagyok részese, de ez a leghosszabb idő.
Normális ember meg ezt nem autóval teszi meg, különösen nem csúcsidőben.
6: Mondjuk délután, dugóban, 37 fokban próbálj meg Békásmegyer északi széléről eljutni a XVII. kerület dél-keleti határához akár autóval, akár tömegközlekedéssel! Sok sikert, jó kalandozást!:) Ugyanezt a reggeli csúcsban. Vagy ajénlom a Káposztásmegyer-Nagytétény utat is!
Én mentem már 2-3 km-nyi utat (VIII. kerületből a szomszédos XVI. kerületbe ilyen körülmények közt 2 órán át, nem is egyszer, vagy a VI. kerületből a IX-be. Elég egy útszűkület, felbontották az aszfaltot és egyetlen sáv ment. Vagy filmforgatás miatt van lezárva a város sokszor. Nem mindenhol van kötöttpályás közlekedés ám! 38 km a város átmérője.
"Nem mondom, hogy Bp. egyik feléből a másikba átlósan nem lehet 1,5 órát közlekedni (tömegközlekedéssel!) mert én ennek vagyok részese, de ez a leghosszabb idő."
Ez hazugság.
Én a belvárosban lakom, és a város északi széléig több, mint 1,5 óra úgy, ha végig kötöttpályán megyek, villamos, HÉV. Tehát az északi és déli határ közt lenne 3 óra, ha végig lenne kötöttpályás közlekedés, és azonnali csatlakozás lenne. De sem kötöttpályás közlekedés nincs a teljes város hosszában, se 3 percenkénti csatlakozás nincs. Pl. a vágóhídtól 30 percenként indul csak a HÉV Szigetszentmiklós irányába. Tehát akár 20 percet is kell várni ott, attól függ, hogy érsz oda.
Vagy pl. Csepel déli csücskébe is közel 2 óra nekem az út a város közepétől. NEM CSÚCSIDŐBEN, hanem amikor rendes tempóban lehet haladni.
Jó, a fene sem vitatkozik veled!
Konkrétan a XVII-ből mentem 3 évig a Péterhegyi útra, a VII-ből a XXII-be és VII-ből Békásmegyer Budakalász felőli csücskébe, évekig.
Egyik sem 100 évvel ezelőtt volt. Igaz, én nem autóval pöfögtem oda-vissza.
Nem vagyok fiatal ember, de Bp. alapítása óta itt él a családom és látom újabban a tendenciát, hogyha egy vidéki itt akar letelepedni, akkor ezerrel megy az elrettentés.
Tapasztalom, hogy főleg már betelepült vidékiek részéről!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!