Panellakást érdemes vásárolni, ha igen hányadik emeleten?
Laktam már több panellakásban, a legrosszabb tapasztalataim eddig a liftessel volt. Egész nap hallottam, hogy járkál, párhuzamosan laktam pont a lift mellett, és a szobámban a vitrines szekrény vitrin ablaka szó szerint rezgett tőle.
Most 5 emeletes záró szinti, szóval 5. emeleti lakásban gondolkozom vásárlás terén.
A kérdés az, hogy nyáron mennyivel melegebb, hogy zárószint?
Gyakori-e a beázás?
Lévén, hogy 5. emeleti, így megszűnik-e a felső szomszédok okozta kopogás vagy a beton ugyanúgy vezeti a hangot valamelyik szomszédtól?
Mekkorát érdemes vásárolni? Másfél vagy inkább a 2 vagy 2,5 szobás jobb 2 ember számára?
5-10 évre céloznám a vásárlást, nem örök életre.
Bármi tapasztalat, észrevétel a kérdésekre válaszolva vagy úgy a panellakásokra nagyon hálásan köszönök!
Először is nem a szomszéd a zavaró hanem a lakótelepeket körbevevő utak. Nekem elég csendes szomszédaim vannak ( van viszonyítási alapom ), de a kopogás ( felülről ) kevésbé zavaró mint az állandó városi morajlás a rengeteg autó miatt. Pedig maga a lakás nem egy főútra néz mégis hallani sajnos. Egyedül este nem, ez felüdülés, ha kevés is.
Zárószintit nem vennék, ugyanis érték szempontjából rengeteg célközönség kiesik, és mindig nehezebb eladni jó áron ezeket a lakásokat. Nem szívesen cipekedik 5 emeletre már senki, és ezekben az épületekben nincs és nem is lesz soha lift.
Sokszor idősek költöznek ilyen helyre vagy első gyerekkel fiatalok, utóbbiak a babakocsi miatt, az idősebbek meg már koruknál fogva nem szeretik a lift nélküli házakat.
Szóval én ezt 2x is meggondolnám, felső szomszéd ide, felső szomszéd oda.
Ha jó a lakóközösség, akkor figyelnek egymásra a lakók és tudják hogy a panelben iszonyatosan rossz a hangszigetelés, ezért jó lakóközösségű házban nem lesz gond a belső zajokkal, nekem ez a meglátásom.
Én idén vettem első saját lakást albérletből költözve és direkt legfelső, zárószinti lakást kerestem lehetőleg 4 emeletes panelban.
"nyáron meleg van"
Legyen légkondid.
"Miért 4 emeletes 10 emeletes helyett?"
Mert a 4 emeletesben nem egy falu lakossága lakik. A mi lépcsőházunkban csak 1,5 szobás lakások vannak, a 15 lakásban kb. 20-25 ember lakik. De pl. Pesten tudom kevés a 4 emeletes panel (az én városomban sok), a 10 emeletes sem olyan vészes.
"beázik a tető"
Vegyél panelprogramost, ahol a tetőt is megcsinálták, köss olyan biztosítást ami a beázásra is kiterjed.
"Lépcsőzni kell"
Huszonéves, vékony, egészséges, sportoló ember vagyok. Nem itt tervezek megöregedni. Nem halok bele a lépcsőzésbe. De aki nehezen lépcsőzik még szerintem annak is megéri az előnyök miatt.
"Miért ez a legjobb?"
Meeeert niiiincs felső szomszéd. Szóval iszonyú csendes a lakás. Ha ki van cserélve modernre a bejárati ajtó, akkor pedig a lépcsőházból sem hallatszanak be hangok és még csendesebbé válik.
Amit a 13-as válaszoló ír az értékéről azt azért nem értem, mert lehet olcsóbban is tudod eladni (egy ugyanilyen, de mondjuk első emeleti lakáshoz képest), de most olcsóbban is tudod megvenni. Tehát ugyanott vagy, nem veszítesz semmit. Most is pár millióval olcsóbban veszed meg, később is pár millióval olcsóbban adod el.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!