Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Vannak akik még mindig szívnak...

Vannak akik még mindig szívnak a Svájci frank miatt?

Figyelt kérdés

Ismerősöm 14 éve fizeti a felvett hitelt.

A fizetése felét mindig vonta le a bank, de a banknak "kevés" az összeg, így kapott levelet az ismerős hogy a bank nem vár tovább és licitre bocsátja a házat, meg is vették 10 M-ért.

Így az ismerosnek van 30 napja költözni... Hogy hova, miből az jó kérdés.

Vannak akik még mindig szívnak a Svájci frankos hitel miatt?

2022. nov. 4. 01:34
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

#18 fogok válaszolni csak jelenleg nem értem rá kifejteni....

Leirtam h a kérdés feltevése óta mondta h nem CHF hanem euró hitel

#19 mi az h nem fizet évek óta? Leirtam 10000x hogy FIZET! 14 éve nem találkozott az egész fizetésével. 10 éve idősgondozó

Egyedül neveli a gyerekét akkor mit csináljon adja oda az egész fizetéset? Ő meg haljon éhen?

#20 nem nagy házról van szó...

Épp az hogy kicsi amivel az új tulaj nem sok mindent tud kezdeni ugyanis egyben van 2 másik házzal a tető szerkezetet, lebontani nem tudja, apartmankent használni nem tudja mert közös az udvar a szomszédokkal, beköltözni meg valószínűleg nem fog ha ennyi pénze van ebbe a kis lakásba.

2022. nov. 4. 19:06
 22/31 anonim ***** válasza:
94%
Kérdező. Az ismerősöd azt se tudja, mit meg kinek fizet, akkor miért veszed készpénznek hogy 14 éve ténylegesen fizet, meg hogy nem látta csak a fél fizetését? A végrehajtóra is azt hitte, hogy az a bank. Vagy téged vesz totál hülyére, vagy ő maga az.
2022. nov. 4. 19:09
 23/31 anonim ***** válasza:
84%
Hány éves már az a gyerek? Gyerek volt 15 éve és most is? Akkor pont akkoriban született, amikor felvette a hitelt? Vagy örökre gyerek marad, hogy mindig lehessen mondani, hogy gyereket is eltart?
2022. nov. 4. 19:15
 24/31 anonim ***** válasza:
91%

Nem csak az ismerőse, még a kérdező sincs tisztában a pénzügyi alapokkal.

Nagyon összekeveri a dolgokat.

2022. nov. 4. 19:17
 25/31 anonim ***** válasza:
92%

Isten ereje, ennyire sötét nem lehetsz. Nem fizet az ismerősöd, hanem büntetést vonnak tőle, mert már abban a fázisban van. Igen, évek óta ebben van.

Vagyis az történt, hogy önként nem fizette a hitelt a banknak (nem tudta vagy nem akarta, mindegy), ezért az felmondta a szerződést, így került a követeléskezelőhöz. Azok meg levonjál a fizuját ha akarja, ha nem. Persze, hogy eladták a lakását, ha egyszer nem fizette a hitelét. És nem, a követeléskezelővel való munkabér megterhelése nem számít hitelfizetésnek. Az büntetés, fogd már fel.

2022. nov. 4. 20:16
 26/31 A kérdező kommentje:

#25 mit fogjak fel ezen? eddig ezt egyikőtök sem írtam, hogy amit levonnak az büntetés, honnan kéne nekem ezt tudni mikor én nem vagyok benne.

Nem is erről szólt az eredeti kérdés hanem h vannak e még akik még mindig a hitel miatt szenvednek.

Akkor is 14 éve csak fél fizetése van , ami most elúszott hiába fizette azt a sok pénzt eddig, mehet az utcára.

Azzal nem tud mit kezdeni h a bank átadta a faktoringnak és amit eddig fizetett törlesztő már nem neki megy hanem a végrehajtónak ( amit a kérdés feltevésekor még mindig nem mondott)

#23 látom nem érted.... NEM! NEM most tartja el a gyereket, hanem amikor felvette a hitelt (arról van szó, nem tegnap vette fel) akkor igenis még kicsi GYEREK volt a fia és nem tehette meg azt h tessék bank itt az összes pénzem fizetem a teljes hitel összegét(lehet h még az is kevés lett volna) ... -.- DE fizette mindvégig, azzal nem tud mit csinálni hogy nem olyan családba született ahol nagymami/nagytati bárki segítene... fizetett mindig csak ahogy korábban is (a kérdésben is) leírtam "kevés " volt a banknak

2022. nov. 4. 20:37
 27/31 anonim ***** válasza:
91%

Bank nem vonja le a felét csak 33% -ot.

50% -ot a végrehajtó von le miután évekig nem fizet valaki és megvan a bírói határozat, hogy intézkedni lehet ellene.

Egész havit ők sem vonhatnak úgyhogy részedről az elég nagy ferdítés.

Ha megpróbál ügyeskedni és próbálja kijátszani, feketén dolgozik vagy más nevére más bankba teszi a pénzt, más nevére kéri a fizetését akkor fogják eladni a lakását.

2022. nov. 4. 21:04
 28/31 anonim ***** válasza:
92%

27-et kiegészíteném.

Ha egy végrehajtás van, akkor a végrehajtó is csak a 33%-ot vonja le. Ha több azaz 2-től a végtelenig akkor terhelik le max 50%-al a fizetését. Több végrehajtás esetén időrendi sorrend van, azaz amíg az első két végrehajtás nem jár le, addig a többi várakozik! Továbbá sok esetben ilyenkor nem kamatozik tovább az adósság, de persze nem mindegyik cég megy ebbe bele.

Itt jön képbe az, hogy amíg "fizeti" szorgosan a végrehajtónak addig nem fogja árverezni az ingatlant. Egyszerűen azért mert ők is szerződést kötöttek.

Én 25 évig fogom fizetni a lakás hitelemet, bár én okosabb voltam ,nekem végig fix kamatozású.

Az ismerősöd szinte bármikor forintosíthatta volna a hitelét!!! Ő ezt nem tette meg, inkább nem fizette tovább a banknak a részleteket.

Az OTP factoring átvette az ügyét ilyenkor lehet egyezkedni mekkora összeget tud az egyén fizetni! Filléreskedni nem lehet, de korrekten meg lehet egyezni. Ha az OTP factoring átvette az bizony már forint alapú tartozás! A végrehajtó biztosan megegyezett a részletek mértékéről az ismerősöddel. Persze, ha az ismerősöd nem volt hajlandó beszélni velük akkor úgy nehéz megegyezni, és a végrehajtó egyből a max összeget ajánlja meg. Minden döntésének van fellebbezési ideje!!

Szóval összegezve: valószínűleg a fele sem igaz abból amit neked mondott, és 50%-os levonásnál 2 tartozást fizet egyszerre!

2022. nov. 4. 21:35
 29/31 anonim ***** válasza:
88%
Kerdező, sajnálom az ismerősöd, de en is azt érzem a válaszaidból, minta 28-as: az ismerősöd kamuzik neked. Euros hitelt is át lehetett váltani forintra. Ahogy egyre többet írsz erről az ismerősólödről, az az erzesem támadt, hogy itt nem 1 hitel áll a háttérben, hanem min. 2 Vagy több. És a válaszok között ha visszaolvasol: nem, alig van már ember, akinek devizahitele lennr. Én pl. Forinthitelből végtörlesztettem fix árfolyamon, amikor megnyílt ez a lehetőség. Van a válaszadók között, aki a nemzeti eszközkezelő segítségével szabadult meg a devizahiteltől. Szóval voltak lehetőségek (így, többesszámban!) megszabadulni a devizahiteltől. Es rengetegen éltek is vele. Nekem az az érzésem, hogy az ismerősöd nyakra-főre vette fel a hiteleket, ezzel adósságspirálba sodorva magát, ahonnan már nem tudott kijutni. (Még az is lehet, hogy nem devizahitelről van szó, csak az ismerősöd ezzel hiteget) Szóval a kerdesedre válaszolva: csak elvétve találni pár embert, aki devizahitelt nyög. A többseg megszabadult tőle. 1es voltam
2022. nov. 5. 07:51
 30/31 anonim ***** válasza:
90%

Vagy az ismerősöd ennyire buta, hogy fogalma sincs, mit fizet és kinek, meg miért, vagy téged néz ennyire butának, hogy ezt beveszed. Utóbbi lehet, mert a válaszaidból kitűnik, hogy nem értesz a témához, de szívesen beleállsz a morális igazságáért harcolni, hogy viszik a házat meg felefizetés.

Szóval az ismerősöd hülyére vesz, valszeg azért, hogy állj mellé a sértett igazságérzetében és ne legyen egyedül a köcsögbank köcsögkapitalizmus világnézetével, de az az igazság, hogy ezt csak magának köszönheti.

2022. nov. 5. 08:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!