Aki az elmúlt 3 évben vett fel lakàshitelt az milyen kamattal?
Hàny szàzalékos thm-el tudtad felvenni a hitelt és mikor?
Most 10 alatt mar nincs is thm.
Decemberben kezdtük el intézni, februárban kaptuk meg.
3% thm, fix 7 éves futamidő
Tavaly márciusban kezdtük el intézni, és júniusban kaptuk meg.
10 évre fix, valamivel 3% alatt volt (2,97?)
Nekem tavaly ilyenkor 5.4% THM -et ajánlottak 10 évre.
Minősítés és papírmunka megvolt úgyhogy ez konkrét ajánlat volt amit csak alá kellett volna írni.
Sokalltam ezért nem mentem bele.
Most már jó lenne ennyiért találni.
2022. márciusban kezdtük el intézni és májusban utalták, 6,19% THM. Nem a legjobb, de lehetne rosszabb is. Én is irigylem a 3% kamatosakat, de hát csak ekkorra gyűlt össze a pénz.
Amúgy engem is az nyugtat, hogy maximum 5 év alatt szeretném visszafizetni előtörlesztéssel az egész hitelt, szóval ezt a kamatot nem 20 évig kell fizetnem.
@6
Mi azt számoltuk, hogy nem fogunk előtörleszteni. Nem éri meg, a 3% mindig infláció alatt marad, de a 6 is egy darabig.
Ha befektetem az előtörlesztésre szánt pénzt akkor jobban járok.
Van lakáskassza, inkább felújítunk valamit belőle
7. Jelenleg igazad van. Én is állampapírba rakom most egyelőre az előtörlesztésre szánt pénzt, mert most 11%, jövőre 15-20% is lehet az inflációkövető papír kamata, ami bőven több a 6%-os lakáshitelnél.
Viszont nem zárom ki, hogy egyszer a kamatok visszaesnek és megéri majd előtörleszteni. Akkor gondoltam meglépni a dolgot, de igazad van, most éppen nem éri meg, ha amúgy a havi törlesztő fizetése nem okoz gondot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!