Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Aki az elmúlt 3 évben vett...

Aki az elmúlt 3 évben vett fel lakàshitelt az milyen kamattal?

Figyelt kérdés

Hàny szàzalékos thm-el tudtad felvenni a hitelt és mikor?

Most 10 alatt mar nincs is thm.

2022. nov. 3. 07:12
1 2 3
 1/21 nemaRendőrség ***** válasza:
100%

Decemberben kezdtük el intézni, februárban kaptuk meg.

3% thm, fix 7 éves futamidő

2022. nov. 3. 07:20
 2/21 A kérdező kommentje:
Akkor Te még jól jàrtàl!
2022. nov. 3. 07:32
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

Tavaly márciusban kezdtük el intézni, és júniusban kaptuk meg.

10 évre fix, valamivel 3% alatt volt (2,97?)

2022. nov. 3. 08:24
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Nekem tavaly ilyenkor 5.4% THM -et ajánlottak 10 évre.

Minősítés és papírmunka megvolt úgyhogy ez konkrét ajánlat volt amit csak alá kellett volna írni.

Sokalltam ezért nem mentem bele.

Most már jó lenne ennyiért találni.

2022. nov. 3. 09:16
 5/21 anonim ***** válasza:
Most vettünk fel 2 hónapja 8,9%-kal. 10 évre fix, de mivel szándékozzuk 2 éven belül legalább a felét visszafizetni és a maradékot is néhány év alatt, ezért nem igazán ütött szíven, vagy hogy is mondjam...
2022. nov. 3. 10:41
 6/21 anonim ***** válasza:
84%

2022. márciusban kezdtük el intézni és májusban utalták, 6,19% THM. Nem a legjobb, de lehetne rosszabb is. Én is irigylem a 3% kamatosakat, de hát csak ekkorra gyűlt össze a pénz.

Amúgy engem is az nyugtat, hogy maximum 5 év alatt szeretném visszafizetni előtörlesztéssel az egész hitelt, szóval ezt a kamatot nem 20 évig kell fizetnem.

2022. nov. 3. 12:49
 7/21 nemaRendőrség ***** válasza:
79%

@6

Mi azt számoltuk, hogy nem fogunk előtörleszteni. Nem éri meg, a 3% mindig infláció alatt marad, de a 6 is egy darabig.

Ha befektetem az előtörlesztésre szánt pénzt akkor jobban járok.

Van lakáskassza, inkább felújítunk valamit belőle

2022. nov. 3. 16:43
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
3,2% fix, tavaly március
2022. nov. 3. 22:03
 9/21 anonim ***** válasza:
88%

7. Jelenleg igazad van. Én is állampapírba rakom most egyelőre az előtörlesztésre szánt pénzt, mert most 11%, jövőre 15-20% is lehet az inflációkövető papír kamata, ami bőven több a 6%-os lakáshitelnél.

Viszont nem zárom ki, hogy egyszer a kamatok visszaesnek és megéri majd előtörleszteni. Akkor gondoltam meglépni a dolgot, de igazad van, most éppen nem éri meg, ha amúgy a havi törlesztő fizetése nem okoz gondot.

2022. nov. 3. 22:03
 10/21 anonim ***** válasza:
30%
7 és 9 nem csak az aktuális alapkamat miatt nem éri meg előtörleszteni. Akkora az infláció, hogy gyakorlatilag elinflálódik a hiteled 20 év alatt… Már most 15-20%al kevesebbet ér mint tavaly. Én biztosan nem fogok egy forintot se előtörleszteni pont emiatt, illetve ezt javasolom mindenkinek, de sajnos a magyar embernek nem sok pénzügyi ismerete van. Kb ezt mondja mindenki: huu majd úgyis megszívod, majd megemelkedik aztán nem tudod fizetni (hiába 20 év fix..) akkor is emelkedik majd (nem tudom ezt hogyan) Én inkább visszafizetném, hogy ne legyen hitel (nem értem, hogy egy jó időben felvett jó kondíciójú hitellel mi a baj) a devizahitelesekkel is mi lett (ha hülye hiteleket veszel fel, persze, hogy megszívod…)
2022. nov. 4. 05:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!