Tudtok olyan bankot, ami jelzáloghitel bíráláshoz nem csak az elmúlt 3 hónapot számolja, hanem hosszabb időszakot néz? Vagy ami friss katázásból jövő bevételt is vizsgál, nem csak lezárt adóévet?
A kata hitelminosotesben szinte alkalmatlan hitelhez( nagyom rossz adosminositessel jár, tekintve lane hogy kezdő is).Töredéke sem lesz a hitel, plàne lezárt üzleti év nélkül.
Kilépve a katabol jövőre már lezárt üzleti évvel pl. az éves netto árbevétel 35-40%-at hiteleztek tavaly az otpnel és a budapest banknál. De ezek szabad felhasználású vállalkozói hitelek, amik igy kvázi olcsobbak is lehetnek egy magánszemély hiteltől.
Ha vállalkozáshoz telephelynek venned meg az ingatlant vagy csak bejegyeznéd annak a vétel után, akkor joval kedvezőbb elbírálása lehet pl. egy mva-s mikrohitelnek 10 millioig de viszont ahhoz meg 200% ingatlan fedezet kell 3,7% kamatra ráadásul lineárisan csökkenő hitelkonstrukcioban és nem kell hozzá önerő. Kérdés milyen fedezeted van, vagy mennyi az ingatlan és igy meg tudnád e venni?
De szvsz most, meg mar jopar éve ingatlant venni hitelre nem igazan éri meg. Inkább szabad felhasználású vallalkozoi hitel a befektetes meg elköltsegelve.Akkor csak a visszaigenyelheto áfatartalomból is fizetni tudod évekig a hiteltörlesztést is akár.
Legalábbis én így csináltam amikor ilyen helyzetben voltam tavalyelőtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!