Ilyen esetben mi az eljárás ingatlan adásvételnél?
Kiraktam a bérlőket mert találtam vevőt a házamra.
Megírtuk az adásvételi szerződést először küldtek 2 millió forintot foglaló jogcímen.
Utána pedig a 3 milliót, viszont a további összeget nem tudják kifizetni.
Ilyen esetben mi az eljárás?
9. értem. De ha a vevő visszakozik az jogos… ha nem viszi be a bankba a papírokat szóval miatta semmisül meg a hitel az is jogos de, ha bank levélbe elutasította az ön hiba kívül esik. Ezért szoktak előtte felmérni, hogy a vevő hitelképes egyáltalán. Illetve ezért van rossz hírük a hiteles vásárlóknak. Nekem anno mindenki azt tanácsolta, hogy próbáljunk megegyezni.
De igen az a legjobb amit tehetsz ha telefonálsz kérdező, illetve aki írta a szerződést is felhívhatod ő pártatlan. De lehet, hogy van pluszba valami a ti szerződésetekbe ami a mienkbe nem volt.
8.as válaszoló
Kerdezo!
A foglalo nem jar vissza a vevonek,mert o hiusitotta meg a vetelar kifizeteset a sajat hibajabol. Ez klasszikus esete a foglalo jogos megtartasanak.
Ugyvedet keress,h tudod ezt papirozni es adobevallani. Es irjon nekik errol egy tajekoztatast kinyomtatva es magyarazva az idevonatkozo jogszabalyokkal egyutt.
Ez biztos,mindig ezt csinaljuk evek ota.
Az eloleg visszajar,a foglalo nem.
13!
Ezért kérdeztem, hogy T. Kerdezőn kívül álló ok miatt hiúsult meg?!
13. Nekünk az ingatlanra azt mondta a bank miután kiküldte az értékbecslőt meg kifizettük a statikust, hogy nem hitelképes. Na ezt mondjuk az eladó is tudhatta volna hogy kp-s vevőt keres … mert az ingatlan olyan állapotban van, hogy nem hitelképes… de meg a hirdetésbe is az volt írva ( ingatlanos ) hogy hitel felvehető rá… én is buktam az időmet pénzemet. Ugye ez tipikusan az amikor valamit minden tudás nélkül el akarnak adni…
8,11 es válaszoló
15!
Ezért kérdeztem.
Mert simán lehet egy rendezetlen jogviszony (fel nem tüntetett épület/rész) a hitel meghiusulasanak oka.
A vevő is körbejárhatná, hogy hitelképes-e az ingatlan mielőtt hitelre akarja megvenni, ahogy azt is, hogy egyáltalán ők hitelképesek-e. :) Ez nem feltétlen az eladó dolga, bár az tény, hogyha tudomása van arról, hogy az ingatlan nem hitelezhető, akkor illene szólnia. Ha nem szól, akkor én hisztiznék a foglalómért.
Rengeteg ilyen házba belefutottunk, amikor keresgéltünk. Valahol szóltak, valahol beszélgetés közben bukott ki, hogy a hozzáépített jelentős méretű házrész engedély nélküli és végül amit megvettünk, ott is volt gond. A vázrajzon egyértelműen látszott, hogy más az alaprajz, mint élőben. Beépítették az előszobát és az új tetőszerkezet ezt követte. Előre tudtuk, hogy alábecslés lesz, ennek megfelelően választottuk meg a hitel mértékét. Előttünk egy fiatal(abb) pár akarta megvenni, aki pont erre futott rá, mert ők kicentizték volna.
A foglaló, ha nem neked felróható, vagy vis major miatt hiúsul meg az adásvétel (avagy ellenkező rendelkezés a szerződésben nem született), akkor nem jár vissza és legyek megkövezve, én nem is adnám vissza ebben az esetben. Ne komolytalankodjunk, ebben az esetben az idő pénz. Te elestél a bérleti díjtól és ezidő alatt akár el is adhattad volna másnak, de nem tudtad, mert rabolták az idődet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!