Ilyen esetben mi az eljárás ingatlan adásvételnél?
Kiraktam a bérlőket mert találtam vevőt a házamra.
Megírtuk az adásvételi szerződést először küldtek 2 millió forintot foglaló jogcímen.
Utána pedig a 3 milliót, viszont a további összeget nem tudják kifizetni.
Ilyen esetben mi az eljárás?
Ügyvéddel egyeztess!
Rajtad kívül álló ok miatt hiúsult meg a teljesítés?!
"Ügyvéddel egyeztess!
Rajtad kívül álló ok miatt hiúsult meg a teljesítés?!"
Itt én vagyok az eladó nem a vevő!
Üzlet az üzlet!
Ha valaki 2 millióval lefoglalja, akkor viselje a következményeit ha eközben fizetésképtelen.
Nem, ha önhibáján kívül álló ok miatt semmisült meg ( bank nem adott pénzt , de ő bevitt minden dokumentumot ) akkor a foglaló vissza jár.
Illetve ha nem adod vissza polgári peres úton vissza perelheti a legjobb, ha valamibe megtudtok egyezni.. kecske is jol lakik káposzta is megmarad. Mondjuk 500 sérelem díj neked másfél neki és nincs per… viszont amúgy a szerződést te is ismerted szóval vissza kéne adnod az egészet … senki nem mondta hogy azonnal rakd ki a bérlőt mondhattad volna azt is, hogy a kifizetéstől számolva van egy honapja a bérlődnek kiköltözni…
Csak a hülyék adják vissza mivel nem előleget, hanem foglalót írtak alá!
A foglaló nem jár vissza.
Ha az eladó visszakozott volna, akkor meg a vevő követelné a foglaló összegének a dupláját.
Persze lehet egyezkedni, de az ingatlanüzletek nem szociális alapon köttetnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!