Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ilyen esetben mi az eljárás...

Ilyen esetben mi az eljárás ingatlan adásvételnél?

Figyelt kérdés

[link]

Kiraktam a bérlőket mert találtam vevőt a házamra.

Megírtuk az adásvételi szerződést először küldtek 2 millió forintot foglaló jogcímen.

Utána pedig a 3 milliót, viszont a további összeget nem tudják kifizetni.

Ilyen esetben mi az eljárás?

2022. okt. 30. 18:13
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Vissza az eredeti állapothoz. Mindenki viseli a szerződésben foglalt rá vonatkozó kötelmeket, jogosultságokat.
2022. okt. 30. 18:22
 2/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Ez esetben ez azt jelenti, hogy a 2 millió forintot megtarthatom és a 3 milliót vissza kell küldenem?
2022. okt. 30. 18:25
 3/18 anonim ***** válasza:
97%

Ügyvéddel egyeztess!

Rajtad kívül álló ok miatt hiúsult meg a teljesítés?!

2022. okt. 30. 18:34
 4/18 A kérdező kommentje:

"Ügyvéddel egyeztess!

Rajtad kívül álló ok miatt hiúsult meg a teljesítés?!"

Itt én vagyok az eladó nem a vevő!

2022. okt. 30. 18:36
 5/18 anonim ***** válasza:
8%
Nekem mondjuk nem lenne pofám megtartani 2 milliót amikor tudom, hogy a másik félnek az élete, lakhelye múlhat rajta.
2022. okt. 30. 19:13
 6/18 A kérdező kommentje:
Én egyszer buktam 2 milliót mikor házat akartam vásárolni mivel foglalóként szerepelt a szerződésben. Most pedig kiraktam a bérlőket mert azt igérték, hogy megtudják vásárolni az ingatlant.
2022. okt. 30. 19:17
 7/18 anonim ***** válasza:
91%

Üzlet az üzlet!

Ha valaki 2 millióval lefoglalja, akkor viselje a következményeit ha eközben fizetésképtelen.

2022. okt. 30. 19:26
 8/18 anonim ***** válasza:
18%

Nem, ha önhibáján kívül álló ok miatt semmisült meg ( bank nem adott pénzt , de ő bevitt minden dokumentumot ) akkor a foglaló vissza jár.

Illetve ha nem adod vissza polgári peres úton vissza perelheti a legjobb, ha valamibe megtudtok egyezni.. kecske is jol lakik káposzta is megmarad. Mondjuk 500 sérelem díj neked másfél neki és nincs per… viszont amúgy a szerződést te is ismerted szóval vissza kéne adnod az egészet … senki nem mondta hogy azonnal rakd ki a bérlőt mondhattad volna azt is, hogy a kifizetéstől számolva van egy honapja a bérlődnek kiköltözni…

2022. okt. 30. 19:31
 9/18 anonim ***** válasza:
73%

Csak a hülyék adják vissza mivel nem előleget, hanem foglalót írtak alá!

A foglaló nem jár vissza.

Ha az eladó visszakozott volna, akkor meg a vevő követelné a foglaló összegének a dupláját.

Persze lehet egyezkedni, de az ingatlanüzletek nem szociális alapon köttetnek!

2022. okt. 30. 19:37
 10/18 A kérdező kommentje:
Felkeresek egy ügyvédet. Aztán tisztább lesz a kép.
2022. okt. 30. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!