Komolyan itt tartunk,hogy pöcegödrös hàzat lehet venni 80M-ért?
Érden keresgélek hàzat és nyílvàn nem írjàk bele a hirdetésbe,hogy nincs csatorna és telefonban mikor ràkérdezek,akkor derül ki,hogy pöcegödör van.
Komolyan megyünk vissza az időben? Amikor én gyerek voltam ,akkor pöcegödröztek.
Arról màr nem is beszélve,hogy gondolom a kivitelezo egy egérlyuknyi pöcegödröt csinàltat és havonta lehet hívni gondolom a szippantost nem kevés pénzért.
Nem tudom, hogy Pest megyében mi ez a nagy pöcegödör kérdés... mert kb. 120 ezredik vagy onnan, aki ezen dilemmázik, sőt olyan is van rengeteg, aki nem is tudja mi az az emésztőgödör! Mi van ha gödör van? Akkor azt szívatod ki, azért fizetsz, nem a bele folyó víz mennyiségéért fizetsz. Ha teszel bele baktériumot is, akkor még csak nem is büdös, amikor szippantják. Nem ganz egal? Nem neked kell kilapátolni! Sőt, akár csinálhatsz un. víztisztító aknát is, ami gyak. semmi másból nem áll, mint 4 rekeszből, egyik rekeszből a másikba folyik a víz, (ezt azért kissé leegyszerűsítettem) majd a 4-ből meg elszivárogtat. Szinte soha nem kell szippantani! A 80M forintos ingatlanból, azért csak enged a tulaj fél millió forintot, annyiból meg ásol egy akkora gödröt, hogy egy évig sem telik meg! Szóval azért ez nem a világ tragédiája, ha kicsi a gödör! Nem egy olyan dolog, amivel megveszed a házat és akkor azt vállalni kell, míg ott laksz, azaz nem egyenrangú probléma pl. falazat anyagával, akár talajvíz mértékével, stb. Igazad van, a hülyék kicsit csinálnak, de effektíve nem pénz akár egy 10-12 köböst csinálni (most sem az, hogy ilyen drága minden). Odahívsz egy munkagépest, kik...rja a földet 1-2 óra alatt, fizetsz érte 30-40 ezret feketén, bezsaluzod, elhívod a haverokat, beöntitek a p...ba és estére kész van! Én a szomszédommal nagy vitában voltam azért, mert bevezettette az utcába a csatornát! Nekem tökéletes volt a 10 köbös gödör, most fizetek minden, a csatornába be nem folyó víz mennyiségéért is nyilvánvalóan, ha a pálinkafőző hűtőjébe megy a víz, azért is, ha rátöltök a kerti tóra, azért is, ha öntözök, azért is.
Hadd kérdezzem meg, a csatorna meglátásod szerint kb. mennyit ér (csak hogy tudjam), szóval mennyit dob az áron, ha van?
Érdhez passzol is a pöcegödör.
De amúgy csatorna Bp-n sem volt még sok helyen 20 évvek ezelőtt sem...
Gyerekkoromban falun pöcegödör se volt. A pottyantós vécébe fektettük a kábelt mínusz 20 fokban is. Nyáron meg pókok birizgálták a bögyörődet, vagy szőrös hernyók az eperfáról.
Aztán nyaranta jött Gazsi, a vécépucoló és valamennyi pízér kiásta a kakinak a budi mellett és bele lapátolta a cuccot, vagy vödörrel belemerte. És egy évig megint mindenki boldog volt.
De akkor még a drótos tót is járt, a kilyukadt edényeket befoltozni.
Régi szép idők.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!