Milyen problémák merülhetnek fel amiatt, ha egy házban csak fúrt kútból van víz, és nincs vezetékes?
Igazából tényleg semmi :D Csupa jó dolog :)
A kút legyen lehetőleg legális, bejegyzett, ( de ha eddig se tudtak …)
Másrészt egy víz bevizsgálást érdemel a dolog. Pl a szüleim által fúrott kút pár éve arzén nyomokat tartalmazott . Érdemes kb 10 évente be vizsgáltatni . Sokat lehet vele sporolni, de az egészség többet ér :)
Ha nem iszol belole akkor tok mindegy. Hallottam olyanrol aki siman iszik belole tehat nem feltetlen ihatatlan.
Ha nem vizsgaltatod be vagy esetleg ivasra alkalmatlan akkor csak fozeshez es ivashoz kell kulon vizet venni. Mosashoz, tusolashoz, wc lehuzasahoz tudod hasznalni.
Ha nincs vezetékes víz, akkor csatorna sincs, hanem csak emésztő.
Fontos meggyőződni annak a nagyságáról és állapotáról, mert havonta hívogatni a szippantóst nem jó móka. Csináltatni meg egy jót, veri a milliót.
Érdemes minél mélyebbre furatni, nagyon szárad ki a terület. Pl nagyszüleim kútja nem valami mély, abból nyáron szinte már nem is jön. ( Duna-Tisza köz, síkság ) A szuleimé talán 80m ( nem akarok hülyeséget mondani… de kb ilyesmi) , abból bőven jön még.
A bevizsgálást kerdezted, igazából én sem tudom, de most gyors Google keresés , vannak erre szolgáltatók , olyan 60k körül van egy fúrott kút bevizsgálása. Amennyit megsporolsz, bőven megéri pár évente erre költeni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!