Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Milyen esetleges problémák...

Milyen esetleges problémák merűlhetnek fel egy ilyen pince megépítésénél?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=ZQy89tZ-mRU&t=236s

Konkrétan egy ilyen vas szerkeztes pincét szeretnék építeni és földel körbe venni nem pedig a videóban látott betonnal. Kb. 50 cm mélyen lenne azonos belterületi nagysággal. Levegőztetést több cső kivezetésével oldanám meg. Engedélyeztetés, papírokkal nincs probléma.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2020. dec. 9. 23:10
 1/6 anonim ***** válasza:

A beton nélkül mi fogja összetartani?

Azok az lemezek csak burkolatként működnek. Semmilyen terhet nem bírnak.

2020. dec. 10. 07:13
 2/6 anonim ***** válasza:
Szét korrodál a vasad.
2020. dec. 10. 07:18
 3/6 A kérdező kommentje:
Erre én is gondoltam, de amikor ráöntik azt a pár tonnányi betont folyékony állapotban akkor azt is kibírta. És az én esetemben ennek a sújnak a töredékét kéne megtartania. Nyilván jóval több ideig mint a videóban. De szerintem ha zárt szelvénnyel meg lenne erősítve kibírná a földted. A rozsdásodást úgy oldanám meg, hogy alul közvetlenül nem érintkezi a földel mint ahogy a videóban és oldalt körbe meg felűl foliát raknék rá. Ez megfelelő megoldás lenne?
2020. dec. 10. 08:46
 4/6 anonim ***** válasza:

Egy darabig biztos bírja, kérdés, hogy ezt benne tartózkodva akarod-e megtekinteni, hogy meddig bírja. Szóval nincs olyan felelőtlen ember, aki erre áment mondana, még így, név nélkül sincs!

Építsd téglából! Ha nincs pénzed betonra de ragaszkodsz ehhez a szerkezethez, akkor meg felejtsd el. Szóval nekiállni bármit is építeni úgy, hogy pénz meg nincs rá, annak nincs értelme!

Mivel a beton vasalva van, így a beton csak a megkötésig terhelődik erre a szerkezetre, azt követően mentesül a tehertől! Azt követően akár ki is lehetne bontani alóla, ez gyak. semmi más, mint egy "öntőforma", egy zsaluzat, hiába adja belül ez a falat és a mennyezetet! Egy 3x6 méteres, 2.5m belmagasságú szerkezet körbeöntéséhez, 20m3 beton szükséges ha 30cm-es betont öntesz rá és mellé! 9600kg cementre és 32220 kg sóderre lenne szükséged! 454.000 forint a cement, sóder kb. 200.000 forint, + vasalás + vázszerkezet. Ha erre a projectre nincs 1-1.2M forintod, akkor ne állj neki!

2020. dec. 10. 09:44
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem feltétlenűl a pénz miatt nem prefelálom ezt a megoldást hanem az elbonthatósága miatt. A hely ahol ezt kivitelezni szeretném valószínűleg tulajdonost fog váltani emiatt jobbnak tartom a vas szerkezetet mert a tetejéről eltávolíteni 50 cm földet majd a vasakat kiszedni sokkal kevesebb pénz és idő mint 20 m3 kötött beton eltávolítása majd a vas szerkezeté. Esetleg ha a szerkezetre csak oldalt a föld terhelné és felülről hungarocell vagy egyéb könnyebb anyagok az megoldaná a problémát?
2020. dec. 10. 11:01
 6/6 anonim ***** válasza:

A korróziós problémát azt nem. Azért nem bírja el a föld súlyát, mert rozsdál! Nem azért mert nem bírná el egy ideig, állítom 20 évig teljesen biztonságos, ha rálapátolsz 1 méter földet akkor is, hanem idővel a szerkezetet kikezdi a rozsda és utána már nem nagyon kellene benne tartózkodni.

S ha tulajdonost vált, akkor van egy pincéje az új tulajdonosnak! Az érték. Nem értem, de nem is kell értenem, tök mindegy. Ha 1-2 évig akarod használni, akkor csináld, de utána bontsd is el, mert így eladni, abból bajod származhat.

2020. dec. 10. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!