Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szerintetek mi várható az...

Szerintetek mi várható az ingatlanpiacon? Emelkedés vagy esés? Esetleg regionálisan tovább nyílik az olló? Van ahol már 1-1,5 MFt-os m2 árak vannak. Ezek azért már átlag ember számára megfizethetetlenek (szerintem)

Figyelt kérdés

2022. okt. 10. 17:33
1 2 3 4
 21/31 NTBS ***** válasza:
Némi csökkenés lesz, de nem túl drasztikus-.
2022. okt. 27. 14:00
 22/31 anonim ***** válasza:
Új stagnal sztem, panel illetve régi lakás 10 százalék korul csokken sztem. Aztan kitudja.
2022. okt. 27. 16:32
 23/31 anonim ***** válasza:

14

"1 évvel ezelőtt még nem találtam megyeszékhelyem melletti városban jó ingatlant, amit szívesen megvennék és pénzem is lenne rá, ebben a hónapban meg már nem is tudom melyiket hívjam fel hamarabb, annyi jó ház van fenn 30-35 millió között."

De fogadok, hogy most meg azért nem vásárolsz "olcsón", mert most más sem vásárol.

Majd ha újra drága lesz, itt fogsz sírni, hogy nem tudod megvenni...

2022. okt. 28. 12:31
 24/31 A kérdező kommentje:
Annak olcsó az ingatlan, akinek van kp-ja. A hitelek nagyon megdrágultak, emiatt ha hitelre veszed +10-20 M Ft-al többet fizetsz érte
2022. okt. 28. 13:44
 25/31 anonim ***** válasza:

Kis rezsiju, kislakasok ara noni fog. Pl. A 35-50 m2 panelek megjobban dragultak mar most a rezsi bejelentes utan. Futeni alig kell ezeket, a tavhot pedig egyelore nem erinti a rezsiemelkedes. A nagyobb alapteruletu, korszerutlen futesu hazak/lakasok ara fog szerintem csokkenni, ahol a tulajnak nincs penze korszerusiteni a futest/aramforrast, ezert eladja, mert a rezsit se tudja fizetni.

Hiteles vevok eltunnek, csak Csokosok, babavarosok maradnak, meg egy-ket egyeb hiteles elvetve. Eddig se volt egyseges az ingatlan piac, de a rezsiarak emelkedese most belevert egy eket a piacba, es tobb helyen nyilik az ollo. Vmi dragulni fog, vmi olcsobb lesz.

2022. nov. 3. 22:34
 26/31 anonim ***** válasza:

Hiteles vevők jó része kieshet most ilyen kamatok mellett, sztem most befektetést is lehet találni talan jobbat,kitudja mi lesz

.

2022. nov. 4. 05:38
 27/31 anonim ***** válasza:

Szüleim 2 millió önerővel (52%) 2 gyerekkel, 2001-ban 11% alapkamatnál vettek házat falun 3,8 millióért, és még 800000 személyi hitel is kellett, hogy belülről lakható legyen a ház. Azaz fürdőszoba, fűtés, festés. Na ekkor kerestek átlag munkásként 100000 körül ketten, és ebből kb 40-45000 volt a két hitel törlesztője.

Ez viszonylag olcsó kategóriájú tégla parasztház volt akkoriban.

Ha veszük egy fiatal szakmunkás - gyárimunkás párt, akkor kb min 250+180=430000/hó

Szüleim 38 havi bére fedezte a ház árát

most 38x430000=~16.000.000 ft, és azért ennyiért is lehet venni házakat még Győrhöz viszonylag közel is, és ingázni kell hozzá.

felújításhoz személyhitel 8x430000= 3,4 millió

ha itt is veszük kb 50% önerőt, akkor ~8 millió hitel szükséges:

8 millió lakáshitel: 20 évre, 13,1%THM, = 95000 ft/hó

3,4 millió személyi hitel: 8 évre, 16% THM = 63000 ft/hó

összesen: = 158000 ft, ami durván az összbevétel 37%. Egy albérlet sem olcsóbb manapság.

Szóval csak az a probléma, hogy manapság mindenki újat akar! Most megint eljött az idő, hogy jó lesz a régi szakadt ház, amit majd családi légkörben felújítanak. Csak az igényeket kell lejjebb adni!

Lehetőséget kell látni bennük, én is ilyesmi házban nőtem fel:

[link]

2022. nov. 4. 06:31
 28/31 A kérdező kommentje:
27-es uristen, amiket küldtél.. te komolyan gondolod, hogy ezeket megéri megvenni? ránézésre 20-30 M Ft-ot kellene azonnal rákölteni + rohadt messze van...
2022. nov. 4. 08:50
 29/31 anonim ***** válasza:

27+ nekem pár hónapos 95 m2-es új házam van, és állami támogatások nélkül épült!

Én nagyon szegény családból származom, kaptam sok szeretet és foglalkozást, meg a minimális dolgokat amik szükségesek voltak. Még mérnök diplomám is lett, szóval ez sem a pénzen múlik!

19 megye van, mindenki máshol lakik, és nincs mindenkinek pénze a megyeszékhelytől 5-10 km-re ingatlant venni, én 11 kmre vagyok Győrtől.

Sajnos, ha nincs keret akkor messzebbre kell költözni 20-35 km-re, vagy többre. Sok ilyen embert ismerek.

Tény kell rájuk költeni, de nagy előnye lehet kalákába, és nem kell mindent egyszerre!

Kb 15-20 éve lett szokás az, hogy teljesen kéz házakba költöznek be a családok. Korbábban itt a környéken a már lakható szint volt legtöbb esetben a beköltözés napja. Nem egy olyan családi barátunk van akik pl betonre költöztek, vagy ki sem volt festve. Aztán pár év alatt elkészült minden.

2022. nov. 4. 09:07
 30/31 anonim ***** válasza:

Hoppá milyen cikkbe futottam bele:

Összezuhant a magyar lakáshitelpiac

A pénzintézetek mindössze 89,8 milliárd forint értékű lakáshitelt tudtak kihelyezni az ügyfeleknek, ami közel harminc százalékkal alacsonyabb érték, mint a júniusi 128,2 milliárd forint volt. Egy évvel ezelőtt, 2021 júliusában még 132,6 milliárd forint lakáshitelt vettek fel a magyar polgárok – itt a visszaesés tehát meghaladja a 30 százalékot.

Link:

[link]

Egy 20 millió forintos 20 éves kölcsön törlesztőrészlete egy év alatt 123 ezer forintról 30 százalékot meghaladó mértékben 160 ezer forintra emelkedett.

A fentiek miatt aligha lepődhetünk meg azon, hogy a piaci hitelek iránti kereslet is nagyot csökkent.

Nem tudom mi lesz, szerintem igazából senki, de kíváncsi leszek mi lesz itt jövőre.

2022. nov. 4. 20:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!