Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan tudnánk így lakást...

Hogyan tudnánk így lakást vagy házat venni a jövőben, ha így állunk anyagilag?

Figyelt kérdés
Jelenleg férjem szüleinél lakunk én 3 éve, de mindig is külön életet akartam élni csak folyton a magas árak miatt nem léptünk sose. Jövőre fogok újra dolgozni, de biztos nem fogok annyit keresni mint a férjem. Ő jól keres biztos munkahelye van már 6 éve, szóval 17 millió oneronk kb van. Viszont most szereltettunk fel klímát és napelemet a mostani helyzet miatt így hát már nincs ennyi oneronk. Mellette januárban fog lejárni a fundamentánk és kiutalják majd az állami támogatásunkat is hozzá, viszont férjem azt mondta nem fogunk tudni fél év alatt bármit is venni még szóval lehet ezt a támogatást nem kapjuk meg hozzá. A babavarót is felvettük anno így a torlesztőt majd lassan elkezdik vonni.Férjem még nyitott állampapirt is meg elkezdte ezt a részvényezést. Igazából nem nagyon vagyok ezzel tisztában hogy ezeknek mi az előnye mit tesz hozzá az önerőnkhöz. Ő már nem tervez második gyereket így 3man koltoznénk valahova de fogalmam sincs mikor fogunk tudni lépni vmit. Jobb lenne már külön önálló nyugodt életet élni mert évekig nem szeretnék így élni. Más fiatal 30as korosztályú családok hogy tudtatok lakást vagy házat venni a mostani helyzetben?
2022. okt. 10. 13:58
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Amúgy ez nem logikus számomra:

"szóval 17 millió oneronk kb van. Viszont most szereltettunk fel klímát és napelemet a mostani helyzet miatt így hát már nincs ennyi oneronk."

Tehát elköltöttetek a lakásotok árából ~ 2,2 milliót, így nagyon max van 15 milliótok.

Mivel nem úsztok a pénzben, törődj bele a férjed nem akar onnan elköltözni. A gáz miatt a klímát még megértem, meg később viheted magaddal a gépet, a napelem más téma... (oda felesleges kiadás volt)

Én jelenleg 1 klímával automata üzemben állandó 20°C-on heti 40 kwh-val fűtők ki egy 75 m2-es lakást. (nagyon várjuk a gázkazán megérkezését). Tehát ebben az átmeneti időben havi 160 kwh-ból fűtök, ami 160x37= 5920 ft/hó vagy 160x71= 11360 ft/hó.

Ha nektek nincs jól szigetelve a ház és a duplája is lenne most, hidegbe pedig~ x4-e, még akkor is felesleges kiadás volt a napelem, ha el akartok költözni.

2022. okt. 11. 08:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!