Hogyan tudnánk így lakást vagy házat venni a jövőben, ha így állunk anyagilag?
Akkor most pontosan mennyi önerőtök van? Hol keresnétek lakást vagy házat? Ott mennyiből lehet megvenni egy 50-60 nm körüli ingatlant? Mennyit tudtok majd havonta törleszteni?
És bocsánat az akadékoskodásért, de ha lépni akartatok, mi a fenének ruháztatok be a férjed szüleinek lakásába?
2es
A fűtési szezon miatt lett a klíma meg a napelem. A gázt nem akarják férjem szulei itt fennt már beindítani majd a magas rezsi miatt.
Ezért vették rá a férjemet hogy tegyünk klímát meg napelemet, de kicsit azt is érzem benne hogy férjem nem mer nagyon hitelt felvenni és így kicsit be akarja biztosítani magát ide
Ja értem.
Ha menni akartok, akkor minél előbb lépni kell, mert a kamatok még csak most fognak kilőni. Ha a helyedben lennék, akkor elkezdenék keresgélni másfélszobás, alacsony rezsijű ingatlant. Persze kérdés, hol keresgéltek. A fővárosban külkerületben is 40 millió körül van egy normális állapotú lakás, amihez 13-15 millió önerő tuti kell. Vidéken nem tudom.
Aztán később mentek nagyobb lakásba, ha anyagilag egyenesbe jöttök.
Le fog esni azoknak a nagyobb inggatlanoknak az ára, amiket nem tudtak korszerűsíteni 40-50 éve.
azokat meg tudjátok venni már a rendelkezésre álló pénzből is, csak a korszerűsítéshez szükséges összeget kell előteremteni. Tavasszal megcsináljátok a felújítást, szeptemberre, azaz következő télre megvan, amire szükségetek van, amire vágytatok.
Ha nem így látod, akkor növeld a találati halmazt a keresőkben!:)
Én 10 M alatt is látok nagyon jó állapotú, klassz házakat nagy kerttel, csak oda kocsival kell járni, ha nem helyben dolgoztok, mert szörnyű a tömegközlekedés.
Szóval a részletek ismeretében ezt csak ti tudjátok eldönteni.
Én pesti vagyok és a Jászságban látom ezeket, nektek nyilván a saját helyzetetekhez kell keresni és kiszámolni, hogy mennyi lesz az utazás, de az ingatlan az rengeteg helyen egyáltalán nem drága.
Keressetek olyan házat/lakást, ami megfelel az igényeteknek.
Építkezni ne építkezzetek, drága minden építőanyag.
Mi 5 éve vettünk ingatlant (állítőlag akkor könnyebb volt). Minimális önerővel (25%), hitellel vettünk meg egy lakást. Pedig házra vágytunk, udvarral, de erre volt keret. Illetve erre is csak nagyon csisszre. A hitelt azóta kifizettük, most költözünk a házba, amit már végállomásnak tervezünk, újabb jelenleg kisebbnek számító hitellel.
Ha van 17 milliótok, nézzetek egy 2-2,5 szobás lakást, vegyetek fel hozzá hitelt, majd ha kifizettétek, tovább álltok. Nem olyan kivitelezhetetlen ez azért.
Kedves kérdező, saját tapasztalat. A férjem anyjának házában laktunk. Tervezgettük, hogy majd jól elköltözünk. Én nézegettem a lakásokat, tervezgettem, a férjem félt belevágni.... mindig volt valami, ami miatt nem merte meglépni. Nem akart ő menni sehova, nagyon kényelmes volt otthon. Elvégre ő tényleg otthon volt.
Ma már nem a férjem...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!