Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Milyen vidéken élni? Nagyon...

Milyen vidéken élni? Nagyon gondolkodunk, hogy kiköltözünk a fővárosból. Akik kiköltöztek nem bánták meg, vélemények érdekelnek.

Figyelt kérdés
2022. szept. 24. 20:26
1 2 3
 1/22 anonim válasza:
70%
Nincsen dugó minden nap, nem halljuk mindenhol éjjel-nappal a járműveket, tehát sokkal csendesebb és viszonylag olcsóbbak.
2022. szept. 24. 20:46
 2/22 anonim ***** válasza:
90%
Kiscsillió dologtól függ. Szomszédság, infrastruktúra, van-e autótok, munkahely stb-stb.
2022. szept. 24. 20:57
 3/22 anonim ***** válasza:
85%
Mi most vettünk Pestről nem messze kertes házat, nekünk alap, hogy mindkettőnknek van jogsija kocsija, hogy bármikor tudjunk könnyen közlekedni. Engem nem köt a munka vagy karrier oda. A Férjemnek meg olyan munkája van, hogy most feljár de bármikor bárhol eltud helyezkedni, ha esetleg teher lenne neki a közlekedés. Ami nekünk nagyon fontos volt, hogy legyen óvoda illetve általános iskola. És jó közlekedés vonat, vagy busz. Az elején gondolkoztunk rajta, hogy Budapest és panellakás vagy hasonló de az erkély nélküli 50nm pici lakasok kerültek annyiba mint amiért most kertest vettünk.
2022. szept. 24. 21:20
 4/22 anonim ***** válasza:
9%
Olyan unalmas es televan cigánnyal, en tuti nem mennek faluba!
2022. szept. 24. 21:28
 5/22 anonim ***** válasza:
89%

Vidéke válogatja. Általában csendesebb, természet közelebb van. Cserébe közösségi közlekedés térben és időben ritkább, a kereskedelmi és szolgáltató szektorban is lényegesen szűkebb a választék, esetenként a nyitvatartás is sokkal rövidebb.

Jól meg kell gondolni, hogy vidéken belül is melyik régió, melyik város/község/falu.

2022. szept. 24. 21:28
 6/22 anonim ***** válasza:
88%

Saját élmény:

A világ végére, egy védett Erdősáv mellé költöztünk. Budapesthez közel.

A közlekedés katasztrófa. A tömegközlekedés drága, kiszámíthatatlan és zsúfolt.

Inkább egy órával előbb indulunk autóval, hogy a dugót megelőzzük. Erősen kihasználjuk a kis helyi utakat, de az elmúlt pár évben azok is bedugultak.

A védett erdősávból meg temetőt csinálnak. A kapunkkal szemben kész a bejárat

Az utca végére szabadtéri színpad került. Most is azért vagyok ébren, mert megy a műsor

Ha nem kell a főváros felé közlekedni, akkor nagyon jó.

2022. szept. 24. 21:56
 7/22 anonim ***** válasza:
19%

Kiköltöztök vidékre. ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉs??

Ennyi az összes tervetek?

Azután mégis mit csináltok ott a nagy semmiben, ahol gyakorlatilag csak egy kocsma egy templom meg egy olyan kisbolt van, ahol 3x annyiba kerül minden mint a teszkóban??

Orvos csak 8 faluval odébb vagy a legközelebbi nagyvárosban.

Az összes kulturális kikapcsolódás, hogy kit késelnek meg aznap, vagy kihez törtek be a cigányok.

Na de ez ne tartson vissza, csak kíváncsi voltam, hogy van-e valami tervetek,

vagy csupán a hülyeség párosul a lendülettel??!

Hajráááá.

2022. szept. 24. 21:56
 8/22 anonim ***** válasza:
88%

#7-es jártál már a lakásodon kívül? De tényleg.

Nem minden vidéki település egy kis zsákfalu.

Mi Ráckevére költöztünk, 30km-re a fővárosból.

Nem egy hatalmas település, de van Tesco, Lidl, 15 perc autózásra Spár. Van DM, Rossman. Van helyi barkácsbolt ahol kb mindent megkapsz ami csak kell. Van tüzép ahonnan relatíve fillérekért kiszállítanak egy valag anyagot ha kell, ott is van szinte minden raktáron.

Van SZTK ami persze ótvar, ugyanúgy ahogy Pesten is.

Talán az zavar, hogy nincs nagyon magánorvos, de pl van magánvérvételi pont. Van heti 2x piac, ahova a környékről lejár mindenki, annyira szeretik.

Van pokolhegyünk ami a cigány kerület. És? Nem kell odamenni. Szerintem nincs több késelés és balhé mint a fővárosban, ahol a buszmegállóban megkéselnek ha olyanjuk van. Pesten is külön cigány környékek vannak. Csakhogy említsem pl a Hős utcát.

2022. szept. 24. 22:38
 9/22 anonim ***** válasza:
75%

Mi nem bántuk meg, de a mi ereinkben alapból vidéki vér csörgedezik. 3 évig éltem a belvárosban, megutáltam. Kiköltöztem Budaörsre albiba, a munkám is közelebb volt, imádtam. De sajnos nem átlag fiatal pár lyukas zsebének való hely, ha ingatlant akarnak venni... Elköltöztünk máshova, szintén közvetlen agglomerációba, de zsúfolt, sz*r környékre. Minden a szánkban volt, csak egy kis zöldért, játszótérért mondjuk már autóznunk kellett. Megelégeltük, fogtuk magunkat és még kijebb költöztünk családi házba. Semmi nincs a szánkban, csak a zöld. Hatalmas az udvarunk, a kislányom nem a szmogban nő fel, van medencénk, kis fa játszóterünk az udvaron. Közel a dunaparti kiépített sétány, étteremmel, játszótérrel. Közel a rendelőintézet és kb. ennyi. Csend van és ez nagyon hiányzott. Minden másért autóznunk kell. Itt alap, hogy mindkettőnknek van jogsija és autója is. Nem bántam meg. Egy kicsit lelassultunk, szerintem jobb lett az életminőségünk. 10 perccel többet kell utaznunk a munkahelyeinkre, cserébe autóval sokkal jobb a közlekedés, mint az előző helyünkön. A tömegközlekedés kb. katasztrófa. Van vonatunk, de a putri közepén van a vasútállomás, busz viszonylag ritkán jár, de nézőpont kérdése. Én pl. így nőttem fel, csak sokkal kietlenebb helyen.

Egyén kérdése, hogy te pont szeretni fogod-e.

2022. szept. 24. 23:07
 10/22 anonim ***** válasza:
11%
És ha az autó megdöglend, akkor mit csináltok?? Akik itt az autójukkal menőznek, mintha manapság a 2 autó olyan nagy szám lenne. Az én családomnak 4 van és kit érdekel?
2022. szept. 25. 00:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!