Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Átlagos fizetésből 50 milliós...

Átlagos fizetésből 50 milliós ingatlan vásárlása?

Figyelt kérdés

Akadnak itt olyanok,akiknek egyszerű keresetük van,maximum nettó 400ezer, és vettek hitelre 50 milliós vagy drágább ingatlant?

Hogyan bírkóztok meg a havi törlesztéssel? Éppenhogy csak kijöttök,vagy azért nem gond fizetni?

Mondjuk a hitel kijön havi 140 ezerre,plusz rezsi.

Teljesen felújított és be is rendezett(konyha,fürdő,nappali) ingatlanról lenne szó,ami 3 szobás.

2022. aug. 30. 05:44
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

Na szóval,akkor ez el is dőlt:D

Pár plusz infó,mert nem minden úgy van,ahogy képzelitek.

A hitelem miatt nem kell aggódni,Szlovákiában Komáromban veszem a házat és ott simán megadják a kölcsön 90%át,ez már el van intézve. Takarékos fűtés van,mivel újépítésű a ház,gázt manapság már be sem vezetnek.

A rezsi összege még a 20 ezret se éri el villannyal vízzel mindennel együtt. Tehát pontosan annyit fogok fizetni a 3 szobás kertes vadiúj házra,ami a SAJÁTOM,mint a jelenlegi 2 szobás albérletemre,amire sokat kell költenem,mert a tulaj nem oldja a problémákat. (Itt a 2 szobás albérletek havi törlesztése már 200ezernél kezdődik),a miénk is ennyi lesz januártól. Tehát 160 ezer hitelre havonta nem is rossz:)

Az eddigi havi költségeim simán elbírtam egyedül is, de amióta párom van pofonegyszerű.

Mint írtam családot tervezünk,nekünk már nem pálya 1 szobás régi lakást venni.

Sem 'normális' állapotú házat pofozgatni. Mert itt a normális állapotú 3 szobás ház 35 milliónál kezdődik. Ha arra fizetem a kölcsönt,nem lesz pénzem kipofozni a házat.

Akkor inkább kiadom az 50 milliót erre,de levan a gondom vagy 10 évre mindennel.

Hiszen teljesen be is van bútorozva,méretre készített konyha,hálószoba és fürdő van. Tehát kedves utolsó,vagy nem is tudom ki írta,hogy itt mennyit fogok bútorokra költeni,nem fogok.

Plusz eleve ebben az albérletben az összes bútor az enyém,amiket szépen eladok.

Legalább segített a sok haszontalan komment meghozni a helyes döntést,köszöntem. :D

2022. aug. 30. 09:38
 12/31 A kérdező kommentje:

Utolsó: megnéztem ezt a kalkulátort,elképesztő milyen különbség van a magyar és a szlovák hitelek között.

Fele annyit fogok fizetni havonta,30 évre szétírva,mint amit itt kidobott. Ráadásul a kamatok is sokkal sokkal kedvezőbbek.

2022. aug. 30. 09:42
 13/31 A kérdező kommentje:

Azt hiszem nem itt kellett volna feltennem a kérdést,már tudom mekkora különbség van.

Nálunk már megszokott, hogy a fiatalok új házat vagy új lakást választanak,hiszen kedvező a hitel és a kamat is. Igaz drágábbak az ingatlanok meg az albérletek is.

Azért köszi a válaszokat,ma is tanultam valamit.

2022. aug. 30. 09:45
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
Bocsáss meg, kérdező, de el vagy tévedve. Mi a magyarországi viszonyokról tudunk tájékoztatni. Szlovákiához mi közünk? Másik ország. Miért nem egy szlovák oldalon érdeklődsz?
2022. aug. 30. 10:26
 15/31 A kérdező kommentje:

Nem a viszonyok érdekeltek. Nézd meg a kérdésem.

Az érdekel,aki vett egy hasonló összegű házat,hogyan boldogul vele. A többi egyéb dolognak amiket itt felsoroltatok ehhez semmi köze.

Attól még,hogy páran nem vesznek 20 milliónál drágább házat,még biztosan akad az oldalon olyan is,aki vesz. Az ő véleményükre,tapasztalatukra vagyok kíváncsi,köszi.:)

Egyébként azt meg nem tudhattam,hogy olyan rossz a helyzet kölcsön téren Magyarországon,mint ahogy írtátok. Mivel nálunk megszokott,hogy a fiatalok egyből új házat/lakást vesznek és nagyjából hasonló árkategóriában,ezért tettem fel a kérdést. De mint előbb írtam,most már tudom,hogy feleslegesen tettem itt fel.

2022. aug. 30. 10:34
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, értelmes választ csak adekvát kérdésre lehet adni.

Ma is tanultál valamit. :-)

Érdeklődhet itt egy argentín állampolgárságú magyar arról, hol vegyen lakást Buenos Airesben, de normális választ nem fog kapni.

2022. aug. 30. 11:06
 17/31 A kérdező kommentje:

Jólvan nagyokos:) nem sejthettem,hogy ekkora különbség van,mikor alapvetően nagyon sok minden hasonlít a két országban. Mivel jelenleg egy magyar cégnek dolgozom,azt hittem,itt is ugyanezek az árak meg a hitel stb. A fizetések is nagyon hasonlóak,az élelmiszer árak is,ebből gondoltam,hogy akkor a kölcsön terén is hasonló lehet a helyzet.

Azt én nem tudhattam,hogy ennyire ritkaság,hogy valaki vegyen egy 50 milliós ingatlant,ami nem is sok pénz manapság szerintem. Sokkal de sokkal drágábban mennek a házak nálunk,az albérletek is,mint itt soroltátok,hogy BP-n van 100ezer alatt is,hát itt nincs. Vagy ha van is,olyan állapotban van,hogy lakjon benne inkább a halál. A fizetések sem különbek,és mégis meg tudjuk venni az 50 milliós ingatlant,mert olyan a hitel és a kamatrendszer.

2022. aug. 30. 11:15
 18/31 anonim ***** válasza:

A mai bizonytalan világban nem szabad 5-6 évnél hosszabbra hitelt felvenni átlagos kereset mellett.

Vegyetek max 15- 20millióért valamit, abba belementek, aztán majd fölújítgatjátok. Lehet kisebb is, 50-60 nm, aztán később majd hozzátoldtok.

Nem lehet egyszerre fölfujni mindent 3-4szobás 100+ nm luxusház.

Aki családi házba megy, készüljön föl rá hogy ott mindig kell valamit csinálni, javítgatni, szerelgetni, kertet gondozni, stb. Akinek erre nincs ideje meg kedve, annak nem való a családi ház, jobban teszi ha megmarad a lakásnál...

Hogy veszel most 50M-ért egy batár nagyot, még nem jelenti azt hogy ott nem kell csinálni semmit mint egy lakásban...

2022. aug. 30. 17:20
 19/31 anonim ***** válasza:

"Attól még,hogy páran nem vesznek 20 milliónál drágább házat,még biztosan akad az oldalon olyan is,aki vesz. Az ő véleményükre,tapasztalatukra vagyok kíváncsi,köszi.:)"

Hát azok szerintem már rég hajléktalanok, annyira eladósodtak...

2022. aug. 30. 17:31
 20/31 A kérdező kommentje:

Éltem családi házban is,tudom mennyi gond van vele. Ezért nem veszek régit. Folyamatosan mindig van valami gond ami előjön. Csak nyeli a pénzt. Mindig. Van olyan ismerősöm,aki külföldi jó keresettel sem győzi azt az öreg szar házat kipofozni,amit megvett.

Majd én tudom,mi lesz a jó nekünk,mire van pénzem és mit engedhetek meg magunknak. Nehogy már egy idegen mondja meg a gyik-on hogyan éljek meg mit csináljak,nem ez volt a kérdésem.

Sajnálom ha nektek ez elképzelhetetlen,hogy újat vegyetek,de ez nem az én gondom.

2022. aug. 30. 22:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!