Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egy normális 120 m2es családi...

Egy normális 120 m2es családi ház építése telekkel, kerítéssel, garázzsal, stb. együtt 150 millió ftra jön ki, adnak ekkora hitelt a bankok?

Figyelt kérdés
2022. aug. 18. 19:35
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Tehát 40 millió önerő és br. 1000k+400k a havi bevétel igazoltan?
2022. aug. 19. 13:37
 12/18 anonim ***** válasza:

Ennyit nem fognak adni. Próbálgasd a kalkulátorral:

[link]

2022. aug. 19. 13:50
 13/18 A kérdező kommentje:

"Tehát 40 millió önerő és br. 1000k+400k a havi bevétel igazoltan?"

nagyjából

2022. aug. 19. 14:32
 14/18 anonim ***** válasza:
Ennyi hitelt nem fognak adni. Add lejjebb az igényeket, vagy vegyél házat használtan.
2022. aug. 19. 14:51
 15/18 anonim ***** válasza:
51%
#13: Nem azért, de miért nem tudtok megtakarítani? 1,4M/hó-ból játszva félre lehet rakni 1M havonta, egy év alatt + 12M...
2022. aug. 20. 16:34
 16/18 anonim ***** válasza:

15

Nem azért, de a bruttó fizetés nem egyenlő a nettóval.

A feleség pénze ezek alapján havi max nettó 270 ezer a bruttó 1 miska pedig nettó 665 ezer mindenféle kedvezmény nélkül.

Ez azt jelenti, hogy kettejük havi bevétele nettó 925 ezer forint, Budán laknak, feltételezem hogy van autó, még úgy is hogy saját lakás van rezsivel együtt egy hónapban elmegy bőven 220 ezer forint (én is budán lakom, kb kocsival együtt ennyi a havi költésünk saját lakásban), ebből értelmesen maximum évi 8 millát lehet félretenni ha feltételezzük, hogy nyaralni is elmenne az ember főleg ha már bruttó 1 millás fizuja van valakinek.

2022. aug. 23. 17:32
 17/18 anonim ***** válasza:
51%

#16: Jogos, nem figyeltem már, amikor újra írtam. De lényegtelen igazából. A kérdést oda akartam kifuttatni, hogy ha bruttó 1,4M-ből nulla önerőt sikerült félrerakni, akkor mi a terv a 2-3-4k törlesztőre. Mondjuk azt nem tudom, hogyan lehet csak a lakhatásra, plusz autóra 220k-t elverni havonta (szintén Budán lakom).

De ha csak éves 8 millió megtakarítást számolunk, akkor is jobban megéri kivárni legalább egy évet ebben a helyzetben. Egyrészt a piac rendeződése miatt, másrészt, kiderüljön, hogy egyáltalán tudnak-e megtakarítani (félrerakni a jövőbeli törlsztőt)

2022. aug. 23. 17:39
 18/18 anonim ***** válasza:

Igen, mindenkeppen, plusz az elso rezsiszamlakat is erdemes kivarni, foleg a teli szezont illetoen, mert lehet nem is fogja megerni nagyobb lakasra/hazra valtani.

Mi 1 gyerekkel pl teljesen jol elvagyunk az 55 negyzetmeteres lakasunkban, a gyereke a nagyobb szoba, nekunk pedig a nappalibol van levalasztva egy kis ablakos halo, emellett van egy nagy etkezos konyhank. Nagyobba nem mennenk, kertesbe pedig majd oregkorunkra, de akkor sem preferalnank a simsesen beepitett amerikai kertvaros feelinget, hanem egy kis nyugodt birtokra vagynank.

2022. aug. 23. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!