Miért van az, hogy az új építésű kész házaknak a nagyon nagy része ikerház és nem különálló családi ház?
mert 800 m2 telken családi házat eladhatja 100 millióért ha meg ikerházat húz rá, elkér érte 2x80 milliót.
Plusz költség nem olyan vészes, így minimum 40 milla tiszta EXTRA profit marad a végén.
egyreszt nyilvan olcsobb egy ikerhaz mint ket feleakkora kulonallo, de leginkabb valoban a telken mulhat
ugyanugy ahogy a belvarosban sincs ujepitesu 4 emeletes tarsashaz, mert a telekar nem jonne vissza belole
Felénk, vagyis ott ahol venni szeretnénk, 20-30 millió egy üres telek, de az is olyan ritka, mint a fehér holló.
Egy standard 500 m2-es telek, nem mondanám hogy olyan óriási telek lenne, ahol minden egyes nap órákat kellene gazolással szórakozni. Pár méter a ház körül, most is ilyenben lakunk.
Ami azt illeti inkább szórakozom fűnyírással, mint a szomszédokkal, akikkel közvetlenül össze lennénk zárva. Mindezt egy rakás pénzért. Ráadásul elég lutri hogy kiket kap az ember, nem tudja megválogatni...
3 vagyok. nekem 600 m2 a telkem, külön utca fronttal, ez is amolyan ikerházas megoldás. Csak a telket én szereztem meg és a kivitelező pedig felépíti rá a házat.
Ezzel kb 4 milliót spóroltam
Az ikerház mindig szopás, mert mindenbe beleszólása van a szomszédnak.
Semmi előnye nincs a családi házzal szemben, a 200 m2 kertet ugyanúgy gondozni kell, mint az 500 m2-t, az, hogy a fűnyírót 20 vagy 40 perc alatt tolod körbe nem oszt, nem szoroz, elő kell szedni, utána letakarítani.
Ha meg annyira kicsi a kert hogy a házon át tudod csak vinni a fűnyírót, mert telekhatárig ér a ház, az mégnagyobb szívás.
#7 Nem biztos, hogy a tényleges előnyöket kell nézni. Sokan panelből költöznek, nem volt korábban kertjük.
Szerintem az is közrejátszik, hogy sok lett a fiatal (csok, babavárós), akiknek akkora kert kell, amiben egy kisgyerek vagy kettő eljátszik, aztán úgy tervezik, hogy költöznek tovább.
Mi legalábbis így vettünk 80 nm kertet. Pont elfér egy trambulin vagy homokozó a kertben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!