Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egyedül esélytelen saját lakás?

Egyedül esélytelen saját lakás?

Figyelt kérdés
Budapesten dolgozom, nem szeretnék nagyon távolra költözni a munkám miatt, de úgy látom 30 millióról indulnak az árak a legolcsóbb kerületekben is és Pest megyében sem jobb a helyzet. Ez alatt amit találtam vagy nagyon kicsi garzon, vagy rossz állapotú a lakás vagy a környék rossz. 30 millióhoz minimum 10 önerőt le kéne raknom hogy hitelt kapjak (tudom hogy 20% a minimum de nem az a jellemző) ennyit összespórolni albérlet és ezek az emelkedő árak mellett esélytelennek látom. És a lakásának is folyamatosan emelkednek, lehet 5 év múlva már 40 lesz ami most 30.
2022. aug. 5. 23:11
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
96%
Lemaradt, hogy jóval 400 felett keresek, de esélyem sincs jelenleg belépni az ingatlan piacra úgy, hogy a fizetésem 2/3-at legalább igyekszem félre tenni itthon lakva.
2022. aug. 6. 21:30
 32/41 anonim ***** válasza:
0%

28:

"Te tényleg ennyire nem tudsz olvasni, vagy direkt kötözködsz? Még hány felhasználó írja le neked, hogy ez nem így van?"

Az ingatlan.com-mal kelek és fekszem, befektető vagyok, tisztában vagyok az árakkal. 10 évvel ezelőtti 10 M-s lakás az most 25 M-s kategória, nem 40-es. A most 40-es az 20 M körül volt 10 éve.

Ha többször leírsz mást, akkor is erről tudok beszámolni.

2022. aug. 6. 21:48
 33/41 anonim ***** válasza:
29: Én csak tégla lakásban gondolkodom, sose érdekelt a panel.
2022. aug. 6. 21:50
 34/41 anonim ***** válasza:
0%

29: De megnéztem most, 24-30 M körül vannak a belvárosi lakótelepen a Losoncinegyedben és Corvinnegyedben a panelok, 51 nm-es is akad.

Nyilván ez nem a felújítottnak az ára.

A másik, hogy én nem hirdetési, hanem vételárról beszélek.

Én rendszerint 10-20 %-okat szoktam alkudni, sikerrel.

2022. aug. 6. 21:52
 35/41 anonim ***** válasza:
100%

Az öcsém

Idén skociában, Edinburghben vett egy lakást, sima nappali+hálószoba

4 emeletes társasház 4.emeletén

az erkélyről rá látni a tengerre.

100.000 fontért az kb 46 millió Ft jelenleg

Abból maximum egy átlagos állapotú panelt tudsz venni Pesten

Öcsemnek skóciában kb.2,5X annyi a fizetése mint nekem,pedig nekem hazai szemmel nézve nincs rossz fizetésem

És akkor nincs ingatlanlufi Magyarországon aha...

2022. aug. 6. 22:55
 36/41 anonim ***** válasza:
79%
35: ezt az irányt választotta a nep szavazáson, ez van.
2022. aug. 6. 22:58
 37/41 anonim ***** válasza:

# 32

Mondjuk jó, hogy beleírtam, hogy én a nyugati határ mentéről beszéltem.

Feleslegesen jössz BP sok kerületei közül 1-2 vel, hogy ott ott épp hogy alakult.

Nálunk is vannak olyan helyek ahol alig van valami, ott sem lőttek ki annyira az árak.

Csak az az igazság ahol 10 év alatt csak 2-3 szorosára nőttek az árak, ott meg is vannak az okok, nem véletlen, hogy ahová meg mennek az emberek, mert ott vannak a lehetőségek igazán ott meg a holdról is látszik hány x et mentek.

2022. aug. 7. 10:12
 38/41 Hintalow ***** válasza:
100%

Amúgy 2009 vègèn vettem a mostani lakásomat, egy 67 nm-es panelt Káposztásmegyer 1-en, 10 millió forintèrt.

Most ezek olyan 36-40 között mennek.

Èn is gondban lennèk, mert a fizum nem nőtt a 4x-esère azóta...

2022. aug. 7. 13:03
 39/41 anonim ***** válasza:
100%

Van egy projektvezető ismerősöm, elég jó helyeken él Budapesten, szomszédja Amerikában élte le a fél életét, idősebb korára tért haza.

Vele beszélték, hogy egy jobb helyen lévő Budai lakás (és nem ház) árából Floridában tengerparti lakást lehet venni. És az USÁ-ban kicsit más a fizetés is.

2022. aug. 7. 13:13
 40/41 anonim ***** válasza:
Banki visdzavett ingatlanban esetleggndlkodik valaki? Tudom,macerás,hosszabb folyamat,de ha annyira elérhetetlen másképp',ez egy lehetőség lenne.
2022. aug. 7. 13:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!