Átlag embernek most már tényleg esélytelen felújítania?
Ugye eddig is siralmas állapotban volt a legtöbb ház/lakás, a mostani anyagárakkal + munkadíjakkal szerintem teljesen befellegzett.
2 év altt szó szerint duplájába kerül minden.
Mostanság gyűlt össze az ablkacserére a pénz, panel 2 éves ár 600k volt, már 1 millió lenne jóformán.
Megcsinalod magadnak, kijön ~400k ból.
Ha van egy kis műszaki érzek + Youtube...nem egy agysebészet.
Arról nem is beszélve, hogy az ember inkább bízza ezt olyan cégre, ami mondjuk 5 év beépítési garanciát ad (mint nálam).
Egyébként egyetértek. 2018-ban csináltattuk meg a hőszigetelést, ma már nem tudnának kifizetni.
Én most kértem 180x130-as kétszárnyú ablakra ajánlatot (háromrétegű üveggel, vastagított tokkal, B-NY), 395e Ft. Minőség az eco és premium között.
Négy évvel korábban ugyanott 428e volt két ugyanilyen méretű kétszárnyú ablak (kétrétegű üveggel és toktoldóval, B-NY), egy 210x90 felül üveges bejárati ajtó, két 90x90-es ablak, valamint mindenhova redőny (9 db) és szúnyogháló (9 db), minőség ugyancsak középkategória.
Amikor megkaptam a jelenlegi ajánlatot, azt hittem, elírták.
brutális nagyon. Szerintem bereszelgetem valahogy a jelenlegit, meg kicserélem az üveget azon, ami be van törve.
1 milliót nem fogok ablakokra költeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!