Egyedül esélytelen saját lakás?
" ennyit összespórolni albérlet és ezek az emelkedő árak mellett esélytelennek látom"
Lízingelni lehet azt a lakást, amit bérelsz?
Lentebb kell adni az igényeket. Mi évekig ketten laktunk 34nm2-es lakásban, mert azt engedhettük meg magunknak. Bőven elfértünk. Gondolom te ezt egymagadnak is kevésnek tartod. Fokozatosan kellene haladni a jobb felé, nem egyből a tutit várni.
Egyébként a válság alatt lévő ingatlanárakat minek idekeverni? Igen az járt jól, aki akkor vett lakást, de az akkor is lutri volt, a kevés pénz, ami maradt a családoknak bizonytalan a fektetni.
12. Hogyhogy minek idekeverni a válság árakat? Ott voltak, léteztek és aki akkor még nem középiskolás, egyetemista, pályakezdő volt (mint a mostani huszonévesek), közülük sokan tudtak akkor lakást venni, mert pár milliót össze bírtak kaparni, vagy a család adott, a többire pedig megérte hitelt is felvenni. (Fizettél 5 milliót és felvettél 5 millió hitelt 7-10 éve egy ma 30-50 milliós lakásra.)
A mai huszonéveseknek meg nem volt ilyen lehetősége, hogy iszonyú olcsón, válság áron vegyenek lakást, mint az idősebbeknek. Az hogy válság van nem azt jelenti akkor mindenki csóró és pénztelen.
“ közülük sokan tudtak akkor lakást venni, mert pár milliót össze bírtak kaparni, vagy a család adott, a többire pedig megérte hitelt is felvenni”
Persze, válság közepén a legjobb ötlet hitelt felvenni :)
Igen, értem, hogy neked így utólag nagyon szépnek tűnik az a korszak és egyszerűnek, csak ezt látod benne, hogy olcsóak voltak a lakások (na vajon miért?), de a valóságban nem volt ilyen egyszerű.
Pl. Gondolom most sem tudod előre, hogy mibe kéne fektetni a pénzt, mivel nem tudod hogy 20 év múlva mi lesz majd a jó
9: Én egy ilyesmit vettem.
Évente 2-500 000 Ft-ot ráköltesz, nem többet, 4-6 év alatt kész.
Ezt 20-ért odaadják.
"Lentebb kell adni az igényeket."
Ha lentebb engedi az igényeket, akkor nem 30+ millió lesz egy lepukkant szar?
“ Ha lentebb engedi az igényeket, akkor nem 30+ millió lesz egy lepukkant szar?”
Mivel a teljes mondat így szólt, hogy “ de úgy látom 30 millióról indulnak az árak a legolcsóbb kerületekben is és Pest megyében sem jobb a helyzet. Ez alatt amit találtam vagy nagyon kicsi garzon…”
Azaz ha kisebbe költözik, akkor van olcsóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!