Miből tudnak a mai fiatalok 70-90 milliós házat venni?
Miből tudnak a mai fiatalok 70-90 milliós házat venni?
Itt Pest megye alsó részén így mennek az új építésű házak. Kis telek, nincs 100m2 ház. Elkelnek fél éven belül.
Miből tud ennyit finanszírozni egy kezdő pár?
Havi nettó 250 +350 azért nem akkora pénz, hogy a megélhetés és rezsin felül 70 milliós befektetés csináljunk.
...
300 korul kik keresnek? Max a gyakornokok...
Most tekintsünk el az IT-től, ahol elég jók a bérek és még pár szektortól, és kijön h több millió ember keres 2-300 ezret.
"az átlag tényleg 220-320 nettó között keres, na ők kisebb 30-35 milliós lakásokkal kénytelenek megelégedni"
Mármint ha KETTEN fizetik. Mert egyedül nettó 320-ból nagyon necces a 30 milliós lakás is. 600 körül már persze működik.
Mondjuk ezt a 70 milliót úgy értem, hogy annyitól van új ház már lassan.
"az átlag tényleg 220-320 nettó között keres, na ők kisebb 30-35 milliós lakásokkal kénytelenek megelégedni"
30 millióért mit kap Pest megyébe ? Meg 3 gyerekre ne 60m2 legyen, vagy ne kelljen a következő 10 évbe 20-at rákölteni.
Pl.:
Egy IT meg könyvelő párnak, meg elég szegényes egy ilyen 70m. ház.
#19: Viccelsz? A linkelt házikót igencsak elfogadnám! Programozó vagyok, de panelben lakunk, mert esélytelen házat venni.
Amúgy 3 gyerekre minimum nettó 800 ezres jövedelem kell, hacsak nem akarsz kínlódni...
#19: programozó haverom pont egy ekkora házat építtet magának.
Én is programozó vagyok, esélytelennek látom a házvásárlást jelenleg (agglomerációban).
Ahol meg tudnánk venni, oda nem akarunk költözni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!