Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogy juthatnék saját ingatlanhoz?

Hogy juthatnék saját ingatlanhoz?

Figyelt kérdés
Jelenleg albérletezek, egyedül álló vagyok, lépésről lépésre valami tabasztaltabb hozzáértő felvázolná nekem hogy hogy is működik ez pontosan, minden apró részlet ami egy házvásárláskor történik, onnantól hogy kinézem az interneten, odáig hogy benne állok a kulcsal a kezembe. Valamint hogy milyen lehetőségek lennének hitelre a számomra? Lehet nem is kapnék, az átlag fizetéshez képest viszonylag jól keresek de ez papíron ami igazolható az a 8órás bejelentett segédmunkás minimál. Igen sajnos ilyenekhez kellett folyamodnom, egy alvállalkozói alkalmazott vagyok mert ebbe a tevtes országba nem lehet annyi pénzt keresni hogy jól élj vagy is kevésbé sz@rul… örökösödésem nincs, volt de az is csak tartozás, Telekvásárlás menete is érdekel, ha már ennyi megvan az építkezés részén már eligazodok (az úgymond az egyszerűbb része)

2022. júl. 30. 13:21
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
82%

“ Telekvásárlás menete is érdekel, ha már ennyi megvan az építkezés részén már eligazodok (az úgymond az egyszerűbb része)”

Ha már egy szimpla telekvásárlás feladja a leckét, akkor kétlem, hogy az építkezés menne

2022. júl. 30. 17:24
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Első és legfontosabb belátnod. Hogy ha te szakmunkás minimálbérre vagy bejelentve, a többi meg zsebbe megy, akkor senki más nem hibás, csak te.

A vásárlás pedig olyan formában nem bonyolult, hogy elméletben leírjuk a menetét:

Felhívod a hirdetést, megnézed, ha tetszik, teszel egy vételi ajánlatot. Ha elfogadja az eladó, akkor keresel egy ügyvédet, ő megírja a szerződést. Te annak megfelelően fizetsz. A többit intézi az ügyvéd. Amikor a teljes vételár ki van fizetve, akkor átadja a tulaj az ingatlant. Ilyenkor csináltok egy jegyzőkönyvet, közműóra állásokkal, azzal át tudod íratni a közműveket a nevedre. A nehézség nem ez, hanem hogy megtaláld azt az ingatlant, ami megfelelő neked és belefér a keretbe is.

És ez gyerekjáték ahhoz képest, hogy egy építkezés szakmailag és papíron is minden téren megfelelő legyen.

2022. júl. 30. 19:38
 13/23 A kérdező kommentje:
Jelenleg 5millio önerőből tudok gazdálkodni +ha eladom az autóm és veszek egy suzukit az még másfelet hozzádob, max 20milliós házak érdekelnek amik épp hogy lakhatók de nyilván felújításra szorulnak pest keleti városaiban, de a lényeg hogy első sorban felújítandó ház lenne jobb mint telek mert a sz@rból még mindig könnyebb várat csinálni mint a semmiből, azon is gondolkodtam már hogy létezik olyan kibúvó, hogy megbeszéljem a munkáltatómmal hogy pár hónapra jelentsen be 100%os bérbe és úgy felvenni hitelt? Asszem 3hónap munkaviszony kell a hitelkérelemhez, össz vissz 15-20millióról lenne szó, ennyiből megvan a vételár meg az ügyvéd. Az albéreltben laknék tovább mellette szép lassan készülne a ház ahogy a pénztárca engedi.
2022. júl. 31. 00:21
 14/23 A kérdező kommentje:
11/13 a házépítést bízzátok rám, már több házat építettem mint amennyi háza van összesen az itt kommentelőknek, se szakember se segístég nem kell hozzá csak anyag és idő, a tulajdon szerzés menetére és a hitelrészére voltam kíváncsi mert sose volt még sajátom, és mielőtt megkérdeznétek nem vagyok épitőipari munkás és nem is voltam, na ezt rakjátok össze😅
2022. júl. 31. 00:26
 15/23 A kérdező kommentje:
3-asnak meg köszi a részletes infót
2022. júl. 31. 00:30
 16/23 A kérdező kommentje:
Igazából az ügyvéd részénél akadtam el, mert egész eddig nem nagyon értettem hogy miért kell akár még egy 3milliós full üres telek adásvételiéhez is ügyvéd, mondjuk azt most se de oké, akkor a lényeg hogy ügyvéd mindenképp kell a dologhoz, mikor egy házat akar építeni a már meglévő tulajdonába beadod a kérelmed kijön a tervező felmér mindent, eláraszt ajánlatokkal meg stb elfogadod kifizeted azt a pár százezer forintot és lehet építkezni, a végén átveszik ha minden jó akkor joccakat
2022. júl. 31. 00:43
 17/23 anonim ***** válasza:
82%
Mondtam, hogy nem vagy tisztában a házépítéssel :D jah régen lehet összetákoltál valamit, de ma már vannak szabályok és előírások
2022. júl. 31. 04:54
 18/23 anonim ***** válasza:

5+

Vidéken min 30% az önerő, de minél messzebb van a "nagy" várostól annál többet kérnek. 15 km-nél már 35% lett belőle, igaz egyedül álló vagyok.

Ebből kiindulva neked min 7 millió önerő kell a házvásárláshoz + 4% illeték 800.000 Ft +1% ügyvéd 200.000 Ft + közjegyzői díj a jelzáloghoz 87.000 Ft (nekem ennyi volt 24 millióra) + hitel költségei ~120.000 Ft (ez még nem is sok!)

==> 7 millió önerő + 1,3 millió sallang költségek = 8,3! (ezeket zsebből fizeted)

De mint korábban írtam talán 6,5 hitelt kapsz a minimálbéredre, és neked a duplája kellene, vagy 13 millió!

13 millió 25 évre kb 100-110000 ft/hó részletet eredményez --> kb 360000 nettó fizetésednek kellene lennie legálisan, hogy meg kapjad.

2022. júl. 31. 08:18
 19/23 anonim ***** válasza:

Aha, így lehetett építkezni 30-40 éve... Nem véletlenül vannak építésvezetők, mérnökök, stb. és nem a segédmunkás mondja meg a tutit.

Szóval marad a felújításos módszer, ott talán rád nem dől majd.

#18: És ha ezt így meg is kapná, gyakorlatilag hónapról hónapra élne és a ház soha nem készülne el, mert nem lenne pénz az építőanyagra, szakmunkára stb. Persze tudjuk, hogy ő mindenhez ért, meg nyilván melóból haza lehet hordani táskában kettesével az ytong-ot, de ez így egy halálra ítélt terv

2022. júl. 31. 08:39
 20/23 anonim ***** válasza:
17%

18+

Ez le is maradt:

"megbeszéljem a munkáltatómmal hogy pár hónapra jelentsen be 100%os bérbe és úgy felvenni hitelt? Asszem 3hónap munkaviszony kell a hitelkérelemhez, "

360000 nettóhoz 542000 bruttó bér szükséges, aminek munkáltatói költsége 612000 Ft (70000)!

A minimálbérnek pedig:

172000 nettó, ami 260000 bruttó, aminek a munkáltatói költsége 294000 Ft (34000)!

Tehát a megkéred a főnidet, valószínűleg neked kell fizetned a plus költségeket. Szóval 36000-t vissza fizetsz havonta a főnöködnek, ha kevesebbet keresel 542000-nél akkor az 542000-fizetésednek a különbözetét is vissza adod neki és így valószínűleg belemegy a dologba.

2022. júl. 31. 09:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!