Miért van, hogy ma csak egy bőven átlag felett kereső fiatal tud még panelt is venni, korábbi generációkban pedig a keveset keresőek is tudtak?
"Nem is értem, hogy miért nem kap minden fiatal egy saját lakást a 20. szülinapjára?!
Micsoda világ ez??!"
Persze, hogy nem érted, mert a kutya nem írt ilyet.
"Azért mert annak idején mindenki tudta, hogy hol a helye, és mikorra várható, hogy saját lakása legyen majd egyszer.
Ma meg követelőznek a fiatalok, mert nekik alanyi jogon minden jár."
A régebbi generációk meg elveszítették minden kapcsolatukat a valósággal, és azt gondolják, hogy a mostani viszonyokra rá lehet húzni a 30-40-50 éve érvényes törvényszerűségeket. De bátorkodom kijelenteni, hogy egyikük sem próbálta meg mondjuk kiszámolni azt, amiről a kérdező ír.
Végezetül itt van pár idézet a mai fiatalokról: [link]
Nem tudom, hány évesek vagytok, akik itt prédikáltok. De mivel ezek az idézetek több ezer évesek, ti meg ennyi idősek semmiképpen nem lehettek, így szerintem nagy biztonsággal kijelenthető a ti generációtokról is, hogy már bőven nem volt annyira szent, mint ahogy előadjátok. :D
A mai generáció egy lusta, követelőző, senkit sem tisztelő, egoista degeneráció!
Tisztelet a kevés kivételnek, akik tesznek arról, hogy előrébb jussanak, míg a többiek csak sírnak minden fórumon és napi 24 órában a telefonjukat nyomogatják.
4. Annyi hitelt most is szívesen vesz fel bárki, amennyit mondjuk albérletre fizetne. Nem azt írtam, hogy 100% önerőből kell lakást veni, de nyilván 20% önerőből sem lehet feltétlenül, ha utána már 300-400 ezres törlesztőt kell fizetni (amire még mindig lehet nem is adna hitelt a bank). Annyi önerő gyűljön össze, hogy a maradék felveendő hitel törlesztőjét még lehessen fizetni és/vagy az max. annyi legyen, amennyit albérletre fizetne az ember.
Az igényekről is csak egy félmondatot írtál, de mit értesz ez alatt? Még egyszer: Az öregek is azt látom egyedül laknak 2-3 szobás panellakásokban.
6. Írhattál volna egysoros válasznál többet is. Hány éves vagy? Mennyi most a fizud, mennyi volt eddig nagy átlagban mióta dolgozol? Abból mennyi pénzt tettél félre? Mennyi hitelt vettél fel? Mikor vettél lakást? Nekem is van olyan infós ismerősöm, aki Svájcban dolgozik havi 5 millióért, meg olyan is, aki Pesten 1 millióért, de ők megint kiugró véglet.
7. Az hogy a vidéki nagyvárosban ahol élek tavaly 22-23 millió volt egy panel, most pedig egy ugyanolyan 29-30 millió, az milyen változásokat is követ le tökéletesen pontosan? A keresetek ugyanúgy 250-300 ezer forint körül vannak a legeslegtöbbek számára itt.
8. Jót írtál. Azért ez elég nagy segítség volt. Aki pedig később született, az így járt (mondaná egy troll). Na pont erről szól a kérdés.
18. A mai 60-70-esek nagyjából, de alapvetően azokra gondolok általában, akik már felnőtt dolgozó emberek voltak legalább az 1960 vagy 1970-es években.
19. Ezt az állapotot is elfogadnánk, ha nagyjából ez lenne manapság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!