Milyen érzés 60 millió forintot kiadni egy lakótelepi lakásért?
Egy jobb kerületben, pl. XI, ennyiért megy egy 60nm-es panel.
Milyen érzés lehet, hogy kiadsz ennyit érte, és kifogsz jó régi, igazi panelproli szomszédokat, ahol mocsok, kosz, bűz van, ágyipoloska invázió, igénytelenség.
A feletted lévő egyfolytában rendezkedik, fel alá járkál, bútort húzogat, alattad lakó cigizik az erkélyen minden este.
De 60 milliós lakásod van, hitelbe kergetted magad 40 évre.
Ismerős?:(
#19 Ügyes vagy, gyorsan kigugliztad mennyibe kerülnek a garázsok.
Jár a keksz.
Ettől még a beböfögésed az ingatlanokról pontosan ugyanolyan értelmetlen marad mint eddig.
"Köszönöm, de budapesti vagyok és szoktam találni és venni tizenmillióért, sőt, meg is élek belőle."
Nyilván mesemondó.
"Jelenleg garázsok a belvárosban újépítésű lakásokban kivitelezőtől kaphatók 4 M Ft-től 7 M Ft-ig, használtak 2,5 M-tól."
Csak megsúgom az nem garázs, csak parkolóhely teremgarázsban. És ettől még lakásod mindig nem lesz 20-ért :)
Sajnos nagyon fura a helyzet.
Én tavaly vettem 30-ért panelt és az nekem akkor ( és most is ) nagyon sok pénz volt. Az ingatlan nagyon frekventált és jól ellátott környéken van ( Óbudán ).
Ettől függetlenül aki nem élt lakótelepen korábban annak ez egy komoly kultursokk ahogy nekem is.
Az új generációs lakók már hatalmas pénzeket fizettek itt, a környék tényleg tele van ( nem megbántva senkit ) prolikkal. Környezetükre igénytelen gusztustalan emberekkel.
Kelenföld elől jár hiszen ott már tényleg nem tud venni akárki lakást. Itt is elkezdődött ez.
Kell egy teljes lakosság csere.
28-as manapság már tényleg csak jobb módú emberek tudnak lakáshoz jutni. Kérdés az, hogy elfogadják e hogy "ez csak egy lakótelep" és úgy állnak-e hozzá...
Ez lenne a lényeg, hogy kicserélődjön a 2. generációs panelproli réteg és olyanok költözzenek végre be akik már kvázi lakóparkba jöttek és nem posztszovjet kádárista tömbökbe...
29:
Ez a lecserélődés egy naiv gondolat. Ha ilyen áron adják-veszik az eredetileg gyári munkásoknak szánt lakásokat, az egyben azt is jelenti, hogy a panelproli réteg lakásainak a csereértéke is növekszik. A teljes cserélődéshez 3-4 generáció is kellene, de még annyi sem lenne elég amiatt, mert az a 60 milliós XI-edik kerületi panel még a Havannán is 40 milliót ér, ezért az újonnan érkezettek között is bőven lehetnek "lentről" érkezők.
A másik, hogy attól, hogy a panelproli gyerekei diplomások elttek és viszonylag jól keresnek, még nem biztos, hogy kulturálisan is fejlődtek. Van aki igen, de nem mindenki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!