Ingatlan adásvétel foglaló csak ügyvéd előtt vagy jó a 2 tanus papír is?
Figyelt kérdés
2022. jún. 20. 09:09
A kérdező szavazást indított:
Természetesen, csak ügyvéd előtt hivatalosan
Jó a két tanus papír is, ami az internetről is letölthető
12 szavazat
1/7 anonim válasza:
Sok esetben az ügyvédek kompletten írják a szerződést amibe beleírják a foglalót,és a további fizetési ütemezést is. Úgyis ügyvédhez kell fordulnod, tedd ezt rögtön az elején amikor megegyeztek.
2/7 anonim válasza:
Mindenképpen ügyvéd. Nemcsak a pénz átadását/átvételét kell rögzíteni, hanem a feltételeket, határidőt, a felek kötelezettségeit/jogait.
3/7 anonim válasza:
Az ügyvéd azért is kell, mert eleve az egész folyamat úgy kezdődik, hogy ő utánanéz, hogy minden rendben van-e jogilag, a tulajdonviszonyokat illetően a kiválasztott ingatlannal kapcsolatban.
4/7 anonim válasza:
Hivatalosan nem szükséges ügyvédi ellenjegyzés egy foglaló átadásánál, bőven elég két tanúval aláíratni.
A valódi adásvételnél viszont kötelező az ügyvédi ellenjegyzés.
Amikor lakást kerestem és rátaláltam az igazira, azonnal lefoglalóztam 100ezer Ft-al, hogy lássa az eladó, hogy komolyan gondolom és nem csak egy lakásturista vagyok. Természetesen én is be voltam biztosítva, hogy nem adja el majd másnak.
Másnap mentünk is az ügyvédhez.
5/7 A kérdező kommentje:
Azért is merült fel a kérdés,mert az eladó 10% szeretne, ami több mint 2 millió. És lehet paranoiás vagyok, de én csak úgy nem adnám oda. Mert kisebb jelképes összeg rendben, de ez már nekünk se mindegy.
2022. jún. 20. 10:02
6/7 anonim válasza:
Ekkora összeggel már nem játszik az ember.
Irány az ügyvéDED!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!