Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlan adásvétel foglaló...

Ingatlan adásvétel foglaló csak ügyvéd előtt vagy jó a 2 tanus papír is?

Figyelt kérdés
2022. jún. 20. 09:09
A kérdező szavazást indított:
Természetesen, csak ügyvéd előtt hivatalosan
Jó a két tanus papír is, ami az internetről is letölthető
12 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
96%
Sok esetben az ügyvédek kompletten írják a szerződést amibe beleírják a foglalót,és a további fizetési ütemezést is. Úgyis ügyvédhez kell fordulnod, tedd ezt rögtön az elején amikor megegyeztek.
2022. jún. 20. 09:15
 2/7 anonim ***** válasza:
95%
Mindenképpen ügyvéd. Nemcsak a pénz átadását/átvételét kell rögzíteni, hanem a feltételeket, határidőt, a felek kötelezettségeit/jogait.
2022. jún. 20. 09:36
 3/7 anonim ***** válasza:
93%
Az ügyvéd azért is kell, mert eleve az egész folyamat úgy kezdődik, hogy ő utánanéz, hogy minden rendben van-e jogilag, a tulajdonviszonyokat illetően a kiválasztott ingatlannal kapcsolatban.
2022. jún. 20. 09:37
 4/7 anonim ***** válasza:
55%

Hivatalosan nem szükséges ügyvédi ellenjegyzés egy foglaló átadásánál, bőven elég két tanúval aláíratni.

A valódi adásvételnél viszont kötelező az ügyvédi ellenjegyzés.

Amikor lakást kerestem és rátaláltam az igazira, azonnal lefoglalóztam 100ezer Ft-al, hogy lássa az eladó, hogy komolyan gondolom és nem csak egy lakásturista vagyok. Természetesen én is be voltam biztosítva, hogy nem adja el majd másnak.

Másnap mentünk is az ügyvédhez.

2022. jún. 20. 09:55
 5/7 A kérdező kommentje:
Azért is merült fel a kérdés,mert az eladó 10% szeretne, ami több mint 2 millió. És lehet paranoiás vagyok, de én csak úgy nem adnám oda. Mert kisebb jelképes összeg rendben, de ez már nekünk se mindegy.
2022. jún. 20. 10:02
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ekkora összeggel már nem játszik az ember.

Irány az ügyvéDED!

2022. jún. 20. 11:18
 7/7 anonim ***** válasza:
Nyomás ügyvédhez!!
2022. jún. 20. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!