Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Párommal nem rég költöztünk...

Párommal nem rég költöztünk Magyarországra, Budapestre, s gondolkodunk azon, hogy lakást vegyünk Miskolcon. Egyikünk munkája sem köt minket Budapesthez.Szerintetek megéri Miskolcra költözni és ott venni lakást? Ha igen, milyen környéken?

Figyelt kérdés

2022. jún. 10. 13:40
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
10-es válaszadó, nem ragaszkodok, csak próbálom megérteni, és minél több információt összeszedni.
2022. jún. 10. 19:14
 12/24 anonim ***** válasza:
49%
Azért pestem nem csak 60-70 M-ért vannak lakások!Van azért ott olcsöbb is csak szét kell nézni.Miskolctól szerintem bármi jobb!Ha már pesten vagy akkor inkább ott vagy észak-nyugat magyarország.De a te döntésed csak meg ne bánd mert miskolcról eljönni nagyon nehéz lesz!
2022. jún. 11. 05:13
 13/24 anonim ***** válasza:
41%

7:

Péca mondjuk már jó ideje s.zarabb, mint Miskolc. Szép város, de nagyon kevés a munkalehetőség, nem véletlenül mennek el egyre többen, nem véletlen, hogy pár év és Győr beéri lakosságban.

2022. jún. 11. 10:09
 14/24 anonim ***** válasza:
83%

Miskolc szerintem nagyon rossz döntés, nem is értem, hogy eshetett erre a választásotok. Nem követed a magyarországi híreket, eseményeket, gazdasági helyzetet?

Függetlenül a politikától, jelenleg olyan várost válassz, ahol kormánypárti a vezetés, mert az ellenzéki városok tudatosan semmilyen lehetőséget nem kapnak fejlesztésre, így jól fizető munkahelyek is alig vannak. Most Debrecent nyomják rohadtul, meg is látszik az ingatlan árakon. Pedig csak egy poros mezőváros volt régebben, de a lényeg, hogy most a kormánypárt szekerét tolják, ezért meg is van a jutalom.

Nézd meg Szegedet. Nagyon szép város, de hosszú évek óta ellenzéki. Sajnos nem is fejlődik, mert elvonják a pénzeket. Ezerszer megígérték a harmadik hidat, de amíg ellenzéki, ez csak ígéret marad. Szegednek az a szerencséje, hogy egyetemi város, jelentős a kutató és oktató munka, ez tartja életben.

Az osztrák határ menti városok értelemszerűen a határ közelsége miatt fejlődnek, hiszen rengetegen költöznek oda és adóznak. Viszont nem biztos, hogy egy ponton nem lesz-e pontosan a rengeteg ember miatt élhetetlen. Sopron pl. már elérte ezt a pontot.

Mindezekkel együtt azt mondom, ahol sok a kisebbségi és nincs fejlődés, onnan előbb-utóbb elmennek az emberek. Ezért szerintem Miskolc nem a legjobb választás.

2022. jún. 11. 10:19
 15/24 anonim ***** válasza:
34%
Hat ha már videk akkor Győr. Egyetlen olyan város amit el tudnák képzelni Budapest helyett. Van komoly ipar, munkalehetőségek, de természetközeli is, a vizek városának is hívják.
2022. jún. 12. 09:46
 16/24 anonim ***** válasza:
88%
További előnye Győrnek,hogy legyen az kirándulás vagy bármilyen más cél, Bécs és Pozsony is könnyen elérhető.
2022. jún. 12. 11:04
 17/24 anonim ***** válasza:
84%

Én borsodi vagyok, Miskolctól 10 km-re élek, Miskolcon dolgozom, tehát úgy gondolom eléggé jól látom az itteni helyzetet.

Ragaszkodom ide, Borsod az otthonom, itt él az egész családom, itt érzem azt, hogy itthon vagyok, nekem ez a "haza". De őszintén, ha nem kötne ide semmi, 100%,hogy nem ide költöznék. 😅

Oké, Budapest egy nagy város, nem mindenkinek tetszik a nagyvárosi élet. Viszont Miskolcnál annyi szebb és élhetőbb hely van ebben az országban.

A Dunántúlon nekem Székesfehérvár tetszik, közel van a Balaton, könnyű kiruccanni. Győrben még nem voltam, de sok jót hallottam róla, élhető város. Ha meg a keleti országrészben gondolkodtok, akkor Eger gyönyörű, még a nagyobb, forgalmasabb utak is tele vannak fákkal, szép kis térköves, szűk utcácskák is vannak a belvárosban, szinte mediterrán hangulatú.

Persze, Miskolcon olcsóbban vesztek bármilyen ingatlant, mint a felsorolt városokban, na de ennek oka van, kérem szépen. 😄

2022. jún. 12. 16:40
 18/24 anonim ***** válasza:
82%
Inkább Eger vagy Debrecen arrafelé.
2022. jún. 14. 08:59
 19/24 anonim ***** válasza:
77%

Újra kiírtad.

Tehát amíg nem kapsz neked tetsző válaszokat addig úja kiírod.

Oké.

Menj Miskolcra.

2022. jún. 14. 09:36
 20/24 anonim válasza:
54%
Pest környékén nem gondolkoztatok? Értem, hogy a munka miatt "mindegy", de ha véletlenül bármi történik és megszűnik az állás bármelyikőtöknél, akkor ezekben a kisebb városokban nagyon nehéz munkát találni. (szegedi vagyok, és itt diplomával nem lehet állást találni....)
2022. aug. 10. 12:23
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!