Párommal nem rég költöztünk Magyarországra, Budapestre, s gondolkodunk azon, hogy lakást vegyünk Miskolcon. Egyikünk munkája sem köt minket Budapesthez.Szerintetek megéri Miskolcra költözni és ott venni lakást? Ha igen, milyen környéken?
7:
Péca mondjuk már jó ideje s.zarabb, mint Miskolc. Szép város, de nagyon kevés a munkalehetőség, nem véletlenül mennek el egyre többen, nem véletlen, hogy pár év és Győr beéri lakosságban.
Miskolc szerintem nagyon rossz döntés, nem is értem, hogy eshetett erre a választásotok. Nem követed a magyarországi híreket, eseményeket, gazdasági helyzetet?
Függetlenül a politikától, jelenleg olyan várost válassz, ahol kormánypárti a vezetés, mert az ellenzéki városok tudatosan semmilyen lehetőséget nem kapnak fejlesztésre, így jól fizető munkahelyek is alig vannak. Most Debrecent nyomják rohadtul, meg is látszik az ingatlan árakon. Pedig csak egy poros mezőváros volt régebben, de a lényeg, hogy most a kormánypárt szekerét tolják, ezért meg is van a jutalom.
Nézd meg Szegedet. Nagyon szép város, de hosszú évek óta ellenzéki. Sajnos nem is fejlődik, mert elvonják a pénzeket. Ezerszer megígérték a harmadik hidat, de amíg ellenzéki, ez csak ígéret marad. Szegednek az a szerencséje, hogy egyetemi város, jelentős a kutató és oktató munka, ez tartja életben.
Az osztrák határ menti városok értelemszerűen a határ közelsége miatt fejlődnek, hiszen rengetegen költöznek oda és adóznak. Viszont nem biztos, hogy egy ponton nem lesz-e pontosan a rengeteg ember miatt élhetetlen. Sopron pl. már elérte ezt a pontot.
Mindezekkel együtt azt mondom, ahol sok a kisebbségi és nincs fejlődés, onnan előbb-utóbb elmennek az emberek. Ezért szerintem Miskolc nem a legjobb választás.
Én borsodi vagyok, Miskolctól 10 km-re élek, Miskolcon dolgozom, tehát úgy gondolom eléggé jól látom az itteni helyzetet.
Ragaszkodom ide, Borsod az otthonom, itt él az egész családom, itt érzem azt, hogy itthon vagyok, nekem ez a "haza". De őszintén, ha nem kötne ide semmi, 100%,hogy nem ide költöznék. 😅
Oké, Budapest egy nagy város, nem mindenkinek tetszik a nagyvárosi élet. Viszont Miskolcnál annyi szebb és élhetőbb hely van ebben az országban.
A Dunántúlon nekem Székesfehérvár tetszik, közel van a Balaton, könnyű kiruccanni. Győrben még nem voltam, de sok jót hallottam róla, élhető város. Ha meg a keleti országrészben gondolkodtok, akkor Eger gyönyörű, még a nagyobb, forgalmasabb utak is tele vannak fákkal, szép kis térköves, szűk utcácskák is vannak a belvárosban, szinte mediterrán hangulatú.
Persze, Miskolcon olcsóbban vesztek bármilyen ingatlant, mint a felsorolt városokban, na de ennek oka van, kérem szépen. 😄
Újra kiírtad.
Tehát amíg nem kapsz neked tetsző válaszokat addig úja kiírod.
Oké.
Menj Miskolcra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!