Miért pont a belváros a drága mikor élhetetlen?
Én Sopron majdnem belvárosának szélén nőttem fel, egy ideig épp a Várkerületen belül, majd épp kívül. Amellett, hogy bárhová fél órán belül eljutottam gyalog, totál nyugis és kulturált volt mindkét utca, ahol laktunk. Egyébként onnan a legközelebbi zöldterületek sem voltak messze. Úgy mellesleg megjegyzem, az V. kerületből is hamar ott vagy a Gellért-hegyen vagy a Margit-szigeten.
Ja, és ha csak minden 5. ember vágyik belvárosba, az is emeli a központ ingatlan árait, mert belvárosi lakásból töredék annyi van, mint külvárosiból.
Nézd meg most milyen kultúrált meg nyugis. Pont, hogy olyan sokan betelepültek meg olyan forgalom van, hogy konkrétan lepattant és lepusztult az egész.
Bár legalább a várkert felújították, de körülötte rohad minden.
"Sopron annó" mikor kirak 50-60 évvel ezelőtti fotókat, szebb az egész, mint most.
Kis túlzással várker fele kávézó másik fele bezárt.
De igen, sokat számít mi hol van. Én ahol lakom Sopronban, a csodás új lakótelepek egyike, se bolt, se normális parkoló, se autómata se semmi. Mindenért mehetsz kocsival a városba ahol meg parkoló nincs. Bár mivel kisváros ezért gyalog is ellehet menni, de bevásárlást azért az ember nem gyalog intéz, meg munka után hulla fáradtan autómatához se gyalog fog menni.
Ahol meg közel van minden nem kell szenvedned meg kocsiba ülnöd, pláne ha gyereked is van. Persze, hogy drágább, rengeteg idő meg stressz tud lenni állandóan minden szarért a dugóba nyomorogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!