Titeket nem bosszant, mikor valaki élhetetlennek tartja a 30-35 négyzetméteres garzonokat?
Én 38nm-en kezdtem, majd lett belőle egy 75nm-es, majd egy 100nm-es.
A párommal ketten el voltunk a kicsiben is, és jól megvagyunk most a nagyobban is. Nem élhetetlen a kis lakás, pláne ha nincs más, vagy nem jut nagyobbra pénz.
Ha te azt sikernek tartod, hogy el tudtál menekülni a szüleidtől. Egyedül 30nm en élsz, 0 párkapcsolati tapasztalattal, és az álmod, hogy 30 évesen szerezz egy 40 éves szintén szegény férfit, akinek élete legnagyobb sikere, hogy egy 30 éves nő eltartja és valószínű majd ugráltathatod a saját lakásodba, akkor sikeres vagy.
A többieknek más a céljuk az életben.
Ne foglalkozz ezzel, örülj a kis kuckódnak :)
Szerintem ez főként a vidékiekre jellemző, akik a vidéki árat ismerik, vagy azokra, akik örököltek/kaptak egy lakást/házat, és nem ismerik a realitásokat. Budapesten ma egy 30nm-es garzont is nagyon nehéz venni fiatalként. A 30-as garzonok 20 misitől indulnak. Jó, lehet, hogy a huszonikszedik kerületben 18-tól... de vidéken ennyiért kertes házat veszel.
Ettől függetlenül nyilván kényelmesebb egy 3 szobás kertes ház, mint egy garzon, ezt nem vitatom.
Amúgy én 30 évesen úgy vagyok, hogy hosszú távra biztos nem garzont akarnék. Igaz most még csak szobát bérelek, de elképzeléseim vannak.
Ami nekem a garzonokban nem tetszik, hogy gyakorlatilag a nappalid a hálószobád is. Nincs egy "intim" szoba elválasztva a vendég fogadó résztől. Sok esetben még a konyha is egyben van.
Két főnél sincs semmi személyes tér. Oké, hogy párok az emberek, de mindenkinek szüksége van egy egészséges személyes térre. Akár tanul, akár pihenne, akár csak egyedül lenne kicsit.
Gyereket is oké, hogy a kérdező nem akar, de az emberek többsége mégis.
Vagy nekem például a szoba bérlésnél is az a halálom, ha vendégek jönnek. Testvér, szülő több napra. Aztán ott vagyunk egymás hegyén, hátán, egy légtérben alszunk. Ez engem zavar. Főleg ha valaki horkol, szuszog, nyög, mozog.
Személy szerint ha lakást néznék, akkor igyekeznék legalább 1,5-2 szobásat nézni. Hogy legalább egy vendég szobám legyen.
Igaz engem még a családi házunkban is az zavar, hogy minden szobánk "hálószoba". Mindegyikben van egy ágy, ruhák, lomok. Nincs egy normális vendég fogadó "tiszta szoba". Pedig hely lenne rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!