Én lift nélküli 5 emeletesben vettem az 5.-en.
Miért 5 emeletesben? Mert ott nincs szemétledobó, amik miatt a 10 emeletesekben csótány probléma szokott lenni. (Két 5 emeletesben és két 10 emeletesben laktam korábban albérletben, a két 10-esben volt csótány probléma, a két 5-ösben nem.)
Miért a legfelső szinten vettem? Mert ha egyformán hangos minden szomszédod, akkor is a felső szomszédtól hallatszik át a legtöbb zaj hozzád. Nekem ez megfizethetetlen, hogy nem lakik senki fölöttem. Az utolsó albérletemben lentebbi szinten laktam és előfordult arra ébredtem éjjel 3-kor, hogy közvetlenül felettem úgy szexelnek mindjárt leszakad a plafon. Na itt ilyen nincs.
Szintekbe beleszámolják a földszintet. Tehát minden szintet.
Az emelt, az a ráépítés már, tehát földszintre épített emeletek száma.
De egyes országokban is eltérnek ezek, meg itthon is. Pláne mikor a földszinten tárolók vannak előbb, vagy régen sokszor a házmesteri lakás volt, vagy kis lakás csak.
Egy rendelet szerint kötelező a lift a 4. emelettől, avagy a 10 métert meghaladó épületekben.
Köszi a válaszokat!
A legfelső szint a meleg vagy beázás miatt nem problémás?
Az 1. vagyok. Abszolút tisztában vagyok vele, hogy 10-ből 8 ember direkt nem ott venne lakást, ahol én. Én huszonéves egészséges sportoló fiatal vagyok, nem fáradtság egyáltalán felsétálni az 5.-re, de elhiszem lenézés nélkül, hogy az emberek többségének az.
Meleg: 25 millióért vettem viszonylag nem rég a lakásomat. Nehogy már az embernek ne legyen pénze egy 200-300 ezres klímára, ha van 25, vagy Pesten inkább 35 milliója egy lakásra. (Jó, az önerőm nekem is csak 15 millió volt.) Szóval ennyi, szereltetni kell be klímát. Illetve ha nincs még, akkor redőnyt is csináltat az ember, az is egyébként sok hőt képes a lakáson kívül tartani.
Télen pedig pont hogy meleg van még fűtés nélkül is, mert az alsó lakásokból felfelé áramlik a meleg. A szomszédok befűtenek, neked sokkal kevesebbet kell.
Beázás: Panelprogramost érdemes venni, mert általában a hőszigetelés és ablakcsere mellett a tetőt is megcsinálták. De rá kell kérdezni lakás nézéskor. Én direkt rákérdeztem és olyat vettem, ahol a tetőt is megcsinálták, modernizálták. És olyan lakásbiztosítást köss, amiben van beázásért való kártérítés is. Évi ezer forinttal drágább annál, mint amiben nincs ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!