Panelban lakunk és most vettük észre, hogy a felső szomszéd valószínű leáztatott minket . Öklömnyi sárga folt éktelenkedik az előszoba mennyezet sarkában. Kb. egy éve volt teljes festés a lakásban. Érdemes bejelentenem a biztosítónál?
Nyilván azért kötöttél biztosítást, hogy a károdat megtérítsék, tehát jelentsd be!
Csak azt nem értem, hogy az előszoba sarkában mitől ázhatott be? Megy ott valami vízcső, vagy lefolyó?
Gyakorlatilag a ház biztosítását is ti fizetitek, mert be van építve a közös költségbe részarányosan. Tehát mindenképpen jelentsd be!
Éppenséggel érdemes is lehet. Ha telefonon jelented be, megtekintés nélkül adnak rá kb. 10 ezer forintot.
Az más kérdés, hogy én "öklömnyi" foltra már csak legyintek, mert engem panelban már háromszor leáztattak, ebből a második olyan jól sikerült, hogy a hálószoba egyik fala kb. egy méter szélességben plafontól padlóig, az előszoba egyik fala szintúgy és foltokban a fürdő plafonja is ázott, mindez hólyagosra....
Kihívtam a biztosítót, adtak rá 40 vagy 50 ezret, ebből vettem max. 10-ért festéket, glettet, csiszolót, ecsetet, hengert és nekifeküdtem a dolognak.
Egy évvel később ugyanonnan áztam, de kisebb részen, azzal már nem is foglalkoztam, mert elegem lett belőle.
Már nem lakom ott..:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!