Hány éves voltál amikor kompromisszumok nélkül megvetted az "álomházadat"? Hogyan érted el?
Sziasztok! Huszonéves vagyok, és most állok első ház megvásárlása előtt. Régebben, pár éve naivan még azt hittem, hogy amikor első otthonomhoz jutok, akkor az olyan lesz, mintha rám szabták volna, minden szempontomnak meg fog felelni és onnan kezdve jó pár évtizedet lehúzhatunk ott. Rá kellett jöjjek, hogy ez nem teljesen így van. Egyrészt használt ingatlanban gondolkozunk és anyagilag sem nyújtózkodhatunk annyira, másrészt kínálati oldalon sem feltétlenül bukkannak fel olyan ingatlanok, melyekbe azonnal "beleszerelmesedünk".
Nemrégiben konzultáltam egy tanácsadóval és rögtön azzal kezdte, hogy tekintsünk ugródeszkaként az első házra. Legyünk ott 5-10 évet, majd később váltsunk. Akkor már valószínűleg jobb anyagi körülményeink lesznek, másrészt nem lesz jelen olyan sürgetettség, mint most, ott akár évekig is figyelhetjük a piacot amíg megakad valamin a szemünk és nem kell annyi kompromisszumot kötni, mint most.
Igazából a kérdésemmel arra vagyok kíváncsi, hogy nektek ez hogy alakult? Mikor vettétek még az első házatokat és arról hogyan gondolkodtatok? Mikor és hogyan jutottál el oda, hogy tényleg egy olyan helyre költözhettél, ami teljesen megfelelt neked?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!