Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Milyen és mennyi kompromisszum...

Milyen és mennyi kompromisszumot kötöttél vagy kötnél lakás vásárlásakor?

Figyelt kérdés
Konkrétumokra gondolok (de reálisra): pl. te különnyíló szobákat szerettél volna, de végül egymásból nyíló lett.
2015. jan. 9. 18:24
 1/7 anonim ***** válasza:

Semmilyet nem kötöttem. Gondolkodtunk a házvásárláson, de inkább építettünk, pont ezért.

Őszintén - egy életem van, és azt a lehetőségeimhez képest a legideálisabb, legkényelmesebb környezetben szeretném leélni, olyan helyet akarok az otthonomnak nevezni, amit álmomban elképzeltem. Inkább fizetek érte többet, de legyen olyan, amilyen.

Az egyetlen talán, amiből engedtünk egy kicsit, az a telek nagysága volt.

2015. jan. 9. 18:26
 2/7 anonim ***** válasza:
Teljesen egyéni. Nagyban függ a fantáziától, az építészeti átalakítási lehetőségektől.
2015. jan. 9. 18:48
 3/7 anonim ***** válasza:
Attól függ mennyi pénzem van hogy válogatni tudjak.
2015. jan. 9. 19:10
 4/7 anonim ***** válasza:

Induláskor rendesen körülnéztem a piacon és minden házat megnéztem, ami szóba jöhetett. Egy évnyi nézelődés után megtetszett egy, de nagyon drágán adták. Három évig jártam vissza félévente, míg végül ideadták 47 helyett 35 millióért. De isteni a fekvése és a tájolása. Világos, tágas. A legkisebb szoba 16 m2. A legnagyobb 25. A fölszinten is van szoba, ahol a nagyi lakik, nem kell lépcsőznie. Tágas a konyha, a nappali és az étkező. Napelemes, hőszivattyús. Áramszámla nincs, megtermeli. A fűtés most decemberben 20 ezer forint volt - pedig 270 m2 a három szint. De a hőszivattyú klasszul megy, és 25 Ft a H tarifában 1 kWh ára.

[Mondjuk a felújítására is elment egy pár milla, mert undorító mályva színű járólapok voltak. De a parkettás felületeket csak fel kellett csiszolni, gyönyörű világos kőris...]

Ha külön-nyíló szobákat szeretnél, ne végy egymásból nyíló szobás lakást/házat mert az örök kellemetlenség, hogy együtt kell élned olyan szituációkkal, amit nem szeretsz. Inkább kevésbé újszerűt vegyél, amit esetleg ki kell festeni, meg ilyesmi, de az elrendezésben, a terek tágasságában stb. ne tégy kompromisszumot!

[Még annyit tanulságképpen elmesélek, hogy az internetes ingatlanos portálokon sokáig nézegettem ezt a házat is, de a borzasztó csempe-színek miatt eleve szóba sem jöhetett. Még a szuterénben lévő szauna melletti bukókád is rózsaszín volt. Aztán egyszer az egyik honlapon kitették a három szint alaprajzát is a belső terekről készült képek mellé. Na, az megfogott. Éppen olyan elrendezésű volt, amilyenre vágytam. Az emeleten három tágas szoba, fürdőszobával, külön WC-vel. A földszinten is volt szoba, a nappali, étkező mellett. Ideális a nagyinak. A konyha és kamra tágas. Lent a szuterénben külön mosókonyha, külön konyha lekvárfőzéshez, szauna, pingpongterem. Szóval az elrendezés megfogott nagyon. Mint írtam, három évig alkudtam, mire meg bírtam venni...]

2015. jan. 10. 09:25
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A környék a legfontosabb, illetve ha társasház, akkor az épület maga, mert ezeken nem tudsz változtatni. A lakást idővel át lehet alakítani, az átalakítási lehetőségekről érdemes előre építész / statikus véleményét kérni. (A családban többen ezt tették: falakat bontottak / áthelyeztek.)

Amúgy nagyon egyén-, pénz- és időfüggő.

Én egyszer majdnem megvettem egy telket, ami nem olyan építési övezetben volt, mint amire gondoltam, de végül nem tettem rá ajánlatot, megvártam, míg olyat találok, amilyenre eredetileg gondoltam. De nem volt sürgős, és tudtam, hogy anyagilag reális az elképzelésem.

Ha belépsz egy lakásba, úgyis megérzed, mikor találod meg azt, amit keresel.

2015. jan. 11. 18:07
 6/7 anonim ***** válasza:
A telket akartam de volt rajta egy ház is. Viszont jobban jár az aki inkább újat épít mert utána kiderült hogy a téglákon kívül mindent ki kell cserélni rajta.
2015. jan. 23. 11:27
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
Én adtam a pénzt, ők adták a házat. Ez volt a kompromisszum.
2015. jan. 29. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!