Osztrák határ melletti falvakban drága mondjuk egy kis parasztház?
Kópháza, Tómalom, Balf, Harka, Ágfalva stb. idén kábé 800 ezer alatt el lehet felejteni a m2 árakat, de inkább 900 ezer nél járunk.
Ami alatta van az általában hatalmas 200+ m2 és rohadtul felújítandó.
Soproniként nekem Tómalom lett volna az álmom, de jelenleg egy 1000 m2 es telek 30+ millió, de most árulnak 98 ezer euroért is.
Szóval kábé így kalkulálj.
Mi nemrég felbecsültettünk bankkal egy házat Tómalmon (asszem januárban, de lehet február volt) ami egy 1000m2 es telken volt és csak a telekre becsültek 35 milliót.
Konkrétan mi párommal ketten 3000 eurot keresünk kábé már pár éve, de így is kevesek voltunk hozzá, és azóta úgy mennek fel az árak, hogy nem is jutottunk közelebb...
11: Te jó ég.
És van vásárlóerő egyáltalán? Vagy csak hirdetgetnek ezen az áron?
ÉS mennyire eltökélt az eladói szándék?
Mert ha valaki el akar adni, és jön egy kp-s vevő reális ajánlattal, és csak az az egy jön hónapokig, azért oda szokták adni.
Annyira van vásárlóerő, hogy létezik egy fb csoport, hogy k**** drága ingatlanok Sopron ahová rendszeresen berakják a röhejes ingatlanokat, na idén az összes elkelt, azok is amiket évek óta hirdettek.
Konkrétan a háború óta mindent felvásároltak.
Olyanok, hogy 450-600 eurós albérletek, pik pakk kiveszik. Kint élő kollégák néznek csak nagyokat, hogy mi az isten folyik Sopronba komolyan, már lassan totális Ausztria szint...
Korábban amit mi néztünk ház, 712 ezres nm2 áron volt hirdetve több, mint fél évig, rengeteg érdeklődő az eladó elmondása szerint, de senki se vette meg. Idén meg? Kirobbant a háború és a 700 ezer lett 900 ezres nm2...
Tavaly Tómalmon volt hirdetve több 150+ milliós ház ami elég komoly volt el is kelt mind. Most két szarabb van fent ennyiért azok nem igen mennek.
Itt aranyhegyen új készülő lakásokat árulnak 70 nm2 eseket 88 millióért.
Már bocsánat, de szerintem hülye az aki idejön. Én Soproniként is kezdek gondolkozni, hogy inkább majd lelépjek, minthogy egy teljes életet rakjak bele jó előre egy itteni házba... Ezek teljesen beteg árak, és egy túlnépesedett kisvárosról beszélünk, nem egy fővárosról. Nincs itt az égvilágon semmi, 0 éjszakai élet a korábbihoz képest, totális csalódás pláne sok családosnak, hogy mennyire üres a város programok tekintetében. Ember meg végtelen.
Kollégáim most óvár mellé mentek, vadi új lakás, garázzsal 28 milla... Itt ugyanez garázs nélkül 45 milla, mert először ők is itt érdeklődtek. Bécs kábé ugyanolyan messze van onnét.
Nem szívesen hagynám itt a környéket ahol felnőttem és a családom van, de 80 milla vs 40-45 milla azért nem mindegy na. És ott is ugyanúgy ott van Ausztria.
És sajnos hozzá kell tennem, hogy kínálatból is nagyon rossz a város már. 1 éve nézek Tómalmon házakat, és eddig 1 olyan volt amire azt mondtam, hogy talán, de az is kompromisszumos volt erősen, és túl drága is.
És csoportba szoktam látni, hogy folyamat keresnek emberek itt házat.
Jánostelepen sincs semmi ami kvázi Tómalom szintén csak az út másik oldalán, 1 db eladó volt 1 év alatt, az is 90 milliós ikerház.
Szóval nem elég az ár, a kínálat is kábé 0. De érthető mivel kicsi kertvárosi részek, szinte teljesen beépülve kb. 90-95% ban és senki se szeretne költözni, mert az itt lakók szerintem többsége az elmúlt 5 évben jött ide.
Ha megépül az m85 teljesen elvileg 2 év múlva, gondolom az se lejjebb viszi az árakat...
Pár éve olyan 3-5 emlékszem lapozgattam a kínálatokat Tómalmon annyi volt, totál full nagy pincés, emeletes házak nagy kerttel 50-55 milliókért. Most már 100 felett tartunk és jó, ha 1-2 jön pár évente.
Szóval a lényeg, hogy sajnos igen, vásárlóerő az óriási, és ha valami nem is kel el azonnal, azért 6-12 hónapon belül a legröhejesebb árazások is elmennek.
Egyik kollégám eladott egy lakást kp ra 30 milláért év elején, garzont akartak belőle venni, hogy kiadják, de nem tudnak, mert 35 alatt már garzont se találnak.
Plusz egy érdekesség, kábé 2 éve vették a házukat 45 ért, ingatlanos ismerősük azt mondta, ha eladnák holnapra hoz vevőt 75 ért rá. És még nem is újították fel teljesen a házat...
Na kb. így mennek errefelé az ingatlanok. Engem már az életről is teljesen levett az egész.
17: Jó, Sopron más, mint a falvak délebbre, Sopronból Bécsbe is ingáznak.
De hát tudod, mi történt most. Romlott a forint, az áresést jelent az eurózónának.
És ki fogják vezetni a CSOK-ot és a kamatok is emelkednek hamarosan.
És menekítik a pénzt az infláció elől.
Akinek még van, elkölti gyorsan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!