Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Sürgősen házat kell vennem,...

Sürgősen házat kell vennem, hivatalosan be lehet költözni olyan házba, amiben nincs fürdő és mosdò?

Figyelt kérdés

Fél éve szüleim egy balesetben elhunytak, ezt kezdem feldolgozni, az "örökségemből" 3millióm maradt.

Gyárban tudtam elhelyezkedni, tanulni pedig fizetős suliban tudok csak tovább.

Számolgattam és albérlet, kaja, albérlet stb még a diplomám előtt fog elfogyni ez a 3 millió, ilyen munkából pedig nem fogom tudni fentartani magam.

Ezért kezdtem el közeli falvakban házat keresgélni, dz az összeghatár kompromisszumokkal jár... vagy brutálisan rossz állapotú, repedezett düledező a ház, vagy a szebb allapotúakban nincs fürdő wc. Nos én vállalnám ezt a kompromisszumot, de nem tudom, beköltözhetek e hivatalosan egy ilyen házba?

2017. jan. 27. 07:36
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem az a lényeg, hogy van-e fürdő, hanem hogy lakóingatlanként van-e nyilvántartva.

Pl. előfordulhat, hogy egy külterületen lévő telken van egy pofás kis hát, de mondjuk a tulajdoni lapon "gazdasági épület" szerepel. Ezt a zártkertekben szokták csinálni, ahová elméletileg nem szabad lakóépületet építeni, ezért oda nem is jelentkezhetsz be hivatalosan. Beköltözhetsz, persze, csak nem adnak lakcímkártyát.

Meg kell nézni (vagy ügyvéddel nézetni) hogy lakóépületként van-e az ingatlan nyilvántartva. Ha igen, akkor senkit nem fog érdekelni, hogy pottyantós-e a vécé, vagy sem.

Amúgy, ha van hozzá energiád és tudásod, apránként majd magad is megcsinálhatod, fejlesztheted a házat.

Azért én a vásárlás előtt megnézetném egy szakemberrel, hogy alapozás stb. rendben van-e, nehogy olyasmit vegyél, amit esetleg csak bontani lehet majd.

2017. jan. 27. 07:56
 2/3 A kérdező kommentje:

Persze, szskival megyek mindenhová, ilyen tekintetben szerencsés vagyok, mert egyszer majd, ha minden jól megy szakmabeli leszek én is...

Egyetlen egy külterületi házat nézegettem, de olyan messze van a buszmegállótól, hogy oda biztosan nem... pedig jó kis ház, a falu jegyzőjével beszéltem és azt mondta, hogy mivel már sokan laknak ott életvitel szerűen, ezért adnak lakcímkártyát, meg be lehet jelentkezni de csak akkor, ha van szenyvíz rendszerem, hogy milyen az rám van bízva, csak szabályos lefyen... ezért merűlt fel bennem, hogy ilyesmi vonatkozhat e belterületi régi vályog parasztházakra is, mert szívem szerint azt szeretnék.

2017. jan. 27. 09:05
 3/3 Juliusz48 ***** válasza:
A jelenlegi lakóhelyem eredetileg zártkert volt, és egy nyaralót építettem engedély nélkül amiben most lakom. Amikor bejelentkeztem fennmaradási engedély volt rá, és ma is azzal használom, vagyis be lehet jelentkezni egy zártkerti ingatlanba is. Egyébként a mosdást fürdést egy motoros permetezővel meg lehet oldani, és a benti WChez is lehet kapni vegyi kivitelt a legolcsóbb egy fél évre való koncentrátummal 20-25 ezer körül van. Ha egyébként zárt emésztő, vagy csatorna van nem lehet probléma a használata
2020. márc. 13. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!