Más us szorong amiatt mert még mindig nem tudta megvenni az első ingatlanját?
28 éves vagyok, 4 éve teszek félre folyamatosan a párommal együtt, mindketten főállásban valamint hétvégén alkalmi munkát végzünk, mégis egyre elérhetetlenebbnek tűnik minden. Kénytelenek vagyunk albérletben lakni Budapesten, mert a párom szüleinél nem férünk el, az enyémek pedig olyan országrészben laknak, ahol kb. a bolti eladó a top munka.
Külföldre nem tudunk lelépni, mert a párom édesanyja betegség miatt a mi gondozásunkra van szorulva, fenekünk alá nem toltak semmit a szüleink.
Én most kezdtem el egy informatikai továbbképzést, hátha tudok úgy munkát váltani, hogy több bevételünk legyen, de igazság szerint több százezres bevétel növekedést kéne produkálnunk azért, hogy ezt az ütemű drágulást le tudjuk követni. Elég kilátástalannak érzek mindent, azt pedig mondanom se kell, hogy így csupasz seggre gyereket se merünk bevállalni.
Ti hogy vagytok ezzel, hogyan tudtatok kijönni a gödörből, ha hasonló helyzetben voltatok?
Én kezdek beletörődni, hogy albérletben kell maradnom. Persze nem örülök neki, de azért van pár előnyös része, pl ha külföldre akarok költözni, akkor csak felmondom az albérletet és mehetek is.
Persze közben gyűjtögetek, de Budapesten olyan ingatlanárak vannak, hogy egy lepusztult külvárosi szuterén garzont sem tudnék megvenni, pedig az nem egy luxus. Régen a cselédek laktak ilyen körülmények között, most meg ezeket is 25 millióért árulják. Bérből élve, albérletet fizetve reménytelen. Hiába spórolok az élelmiszerek, ruhán, egyebeken, ha az infláció miatt évente milliókat emelkedik az ára ezeknek a garzonoknak is. Pedig az igényeim nem nagyok, egy pici lakásnak is örülnék, az albereltem is csak 25 nm.
Én azért egy kicsit most nem értelek.
Nem azt mondom hogy a hitel jó de kicsit olyannak tűnsz aki várja a sült galambot vagy mindenre talál kifogást pedig jó dolgokat mondtak. Én ugy gondolom ha ennyire számit a saját ingatlan akkor abba bele kell ugorni és elsőre lehet hogy nem a kacsalábon forgó kastély lesz de saját. Van 9 milliótok félre rakva felveszitek a babavárót, hisz terveztek gyereket azt meg kb mindenki feltudja venni az szabad felhasználású önerőnek is használható azért az annyira nem rossz kezdés 19 millió és csak havi 50 törlesztő.természetesen igen tudom ebből még nem lesz lakás de ehez nem sokat kell felvenni hogy egy SAJÁT kicsit romos kicsit szakadt lakásotok legyen, amibe már mertek gyereket vállalni 5 év múlva meg lehet tovább menni az emberek nagy része nem az első ingatlanjába éli le az életét hisz elsőre nem tud annyit összeszedni.
Nem szorongunk, de szorongtunk egy kis ideig mi hogy lesz.
De megoldódott a probléma úgy, hogy vállalkoztunk. Nekünk se volt szülői segítség, nagyon nehéz volt kijönni a csóróságból. Most ott tartunk, hogy jövőre már 2 kft lesz ezt a folyamatos továbbképzéseknek és a pénz nem elverésének köszönhetjük. Emellett nem célunk Budapesten 60 milliós családi ház. Egy 15 milliós pici 1 szobás lakással bőven megelégszünk. Gyerek meg szóba se jöhet addig nálunk amíg nem leszünk milliárdosak. Még cicánk sincs, mert arra is sajnáljuk a pénzt...
12.
Jelenleg ott tart az ingatlanpiac hogy a lepukkant, peneszesedo lakasok is 35 millatol indulnak. Az ossz felretetelunket pedig nem lakasra akarjuk felhasznalni plane hogy itt a valsag. Babavarot habira elore nem veszunk fel, mert ha kiderul, hogy nem lehet gyerekunk, akkor az is piaci kamatozasuva valik.
En pedig 35 millat sajnalok kifizetni egy leszakadt 30 negyzetmeteres panelre, szoval meg mindenkepp gyujtogetunk, es varni hatha jobb lesz a kinalat
10: Nagyon leírták a szüleid a gondolatban ezt a gyakorlatban nagyon is értékes ingatlant.
A kert az termőföld, illetve tárolásra is nagyon jó, nagyon értékes terület az, sokan hasznát vennék.
Pláne határmenti.. melyik határ?
Ha Ukrajna, akkor is aranybánya, ha Ausztria vagy Szlovákia, akkor is.
Csak kell keresni valakit, aki hasznát veszi.
Most pl. muszáj lesz áttérni a termelésre (zöldség, gyümölcs, csirke) a hiperinfláció, gazdaság bedöntése miatt.
Még úgy is bérbe adhatod, hogy figyi, X Anikó, fizess érte havi 40-et, oszt továbbadhatod bérbe, csinálsz vele, amit akarsz. Hidd el, vannak hozzáértők, akik tudják, hogyan hasznosítsák majd, nekem is van ötletem.
28 evesen nekem sem volt hazam mert kovetkezo evben, 29 evesen tudtam csak venni hitelre.
Ha van 8 milliod onerore akkor videken mar kapsz belole egy kisebb hazat. Nem csak Budapesten van elet.
Nem hiszem hogy az a falu/varos ahonnan te jossz, ott a bolti elado a top munka. Biztos vannak ott is gyarak, vallalkozasok, vannak allami alkalmazottak, onkormanyzati dolgozok, stb.
Ha meg olcso a haz akkor boli eladokent is jobban megeri mint eleted vegeig alberletet fizetni Budapesten.
Én is hasonló területen dolgozom és rengeteg hatalmas arcot, nagy művészeket ismerek, akik az ország különböző pontjain élnek és ingáznak Budapestre.
A "felépített kapcsolati tőkéjük" intenzitását nem a lakcímük határozza meg. Különösen a mai technikai lehetőségek mellett nemigen van szükség személyes kapcsolattartásra.
Szóval ez csak nagyképű rizsa, aminek semmi realitás alapja nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!