Mennyit ér egy panellakás a különböző szinteken szerinted?
Egy nagyvárosi lakótelepen, parkos környezetben ugyanaz az a mondjuk 50nm-es panellakás egy panellprogramos 10 emeletes tömbben.
nézzük a 0. (földszint), 2., 5., 8. 10. emeletet.
tekintsük a második emeleti lakást 100-nak, mennyit ér szerinted ehhez képest a többi emelet?
Realisztikus árakat próbáljatok mondani, ne úgy hogy te pl sose költöznél a zárószintre így az 0, valószínűleg inkább csak pár százalék eltérés van, de kiváncsi vagyok a véleményetekre.
0.
2. -100
5.
8.
10.
Kissé túlgondolod ezt.
Minél magasabban van, annál kevesebbet ér.
Nekem pl.:
0. - 90
2. - 100
5. - 100
8. - 100
10. - 110
De kevéssé hiszem, hogy sokan gondolnák így.
Mindenkinek más a prioritás.
Ez az én véleményem, a saját szempontjaim alapján.
0. 90 (95 ha fél emelet)
2. -100
5. 99
8. 95
10. 90
Legrosszabb: földszint, 8-10.
Legjobb: 1-4.
Közepes: 5-7.
Eladhatóság szempontjából a földszint és a zárószint a legrosszabb, bár ezeknek is megvan a maguk célcsoportja.
A legkedveltebben talán az 1/2-3/4 szintek.
De az 5-9 sem rossz, ide már nem ér fel pl. a zaj, van kilátás és szúnyogok sem igen szoktak lenni.
Ami a szubjektív véleményemet illeti (a százalékok nem pénzbeli értéket mutatnak, csak hogy mennyire szívesen vennék ezeken a szinteken lakást, az 50% a közömbös:
fsz: nem venném meg
1: 25
2: 85
3-4: 100
5: 95
6: 90
7: 85
8: 40
9: 25
10: nem venném meg
De ez a konkrét helytől is függ. Mi pl. 5-en lakunk, és előttünk van egy 4 emeletesekből álló sor, így nálunk az 5. emelet a legjobb, mert ez a legalsó szint, ahonnan messzire ellátni, nem látnak be stb., míg akik a 4. emeleten laknak, azok még pont a szemközti házak falát nézegethetik. Ide még akkor sem egy nagy dolog feljönni, ha véletlenül nem működik a lift és sok cuccod van. Nálunk szerencsére nagyon normálisak a lakók (az újonnan beköltözők is), már lassan 30 éve lakunk itt, de gőzöm nincs, ki a felső szomszédom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!