A 6.emeleten kinéztem egy jó panellakást,az ablakok közvetlenül egy nagyon forgalmas úttestre nyílnak, de egyáltalán nem érződik kipufogógáz szag.A 6.emeletig már nem mennek fel a kipufogó gázok?Az 1.-2.-on lakók hogy bírják?az úttest pár méterre van
Én 2. emeleten vagyok. Az út önmagában nem lenne forgalmas, leszámítva hogy csúcsidőben konkrétan percenként közlekednek a buszok.
Zárt ablaknál is mértem olyan 70-80 dB zajt generálnak, konkrétan érezni, hogy remeg bele az épület, esténként alig tudok elaludni, reggel zajra ébredek. Nyitott ablaknál 100+ dB zajt mértem...
2 rétegű ablakom van, de így utólag tuti 3-at rakatnék.
Igaz ez az a fajta rezgő zaj amit a szerkezet maga vesz át.
Mondjuk parkra néző is lutri, ott egész este ordibálnak, nekem az sem jött be. Bár még mindig tűrhetőbb mint a zajos forgalom.
A volt munkatársamék az 5.en laknak jelenleg is, most már kb 30 éve.
10 éve felrakattak 2 klímát a szigeteletlen tömbre, ekkor elegendő volt nekik, ha 14:00 után mikor haza értek bekapcsolták.
Majd 2 évvel később leszigetelték a tömböt, amivel nyáron addig nincs probléma, amíg a kánikula időszakban át nem melegszik a beton. Innetől kezdve, már úgy indultak el 6:00ra munkába, hogy mind a 2 klímát elindították, mert délután már késő volt az indításra, és nem tudta lehűteni a lakást. 49 m2 es lakás nyári villanyszámlája a klímákkal max 18-20000 körül alakult nekik, ami kb 3x-a a télinek.
Külső hőmérséklet -6°C-ot tartanak többnyire, azaz 30°C-ban 24°C-et.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!