Hogyan döntenél, ha a városodban a megfelelő minőségű ingatlanok elérhetetlen áron lennének és még nem lenne saját tulajdonú ingatlanod?
Mi ezt az utat választottuk 2 éve. Fiatal házasként, szintén gyereket tervezve.
Nekünk fontos volt az adott városrész, munka és magánéleti szempontból is, így ez lett a fix.
Cserébe nem vettük meg álmaink végleges otthonát, hanem egy átmenetileg (5-8 év) megfelelő helyre költöztünk. Ez nálunk 54nm volt. Mivel így a hitelünk minimális (fele annyi mint az albérlet volt), így tudunk pénzt félretenni.
A másik opció az lett volna, hogy nagyobb hitelt veszünk fel és megvesszünk egy nekünk tetsző házat vagy nagyobb lakást. Ez lesz a következő célunk :D
#22: ha nem komfortos, hitelt sem kapsz rá, szóval nem kell kiforgatni a mondandómat.
A legtöbb lepukkant lakás és családiház már összkomfortos. Ami annyit jelent hogy van bent melegvizes fürdő, wc és fűtés.
Egly ilyen ingatlanba be lehet költözni, és apránként helyrehozni, én 8 éve legalább 5 millió munkadíjat "kerestem" azzal, hogy szinte mindent sajátkezűleg csináltam.
"Válaszlehetőségekben a környező kisebb település, majd túlzóan azt a reakciót adod, hogy nem fogtok 2.5 órát utazgatni azért, hogy az ingatlanon dolgozzatok. 2.5 órára lévő település, az nem környező kistelepülés! 2.5 órára pl. a fővárostól pl. Pécs van!"
Persze!
Minden tényező irreálisan el van túlozva!
Úgy persze, hogy az jön ki, hogy lehetetlenség.
(De szerintem oda-vissza útra gondolt és lehet, át kell szállni, stb.)
De a világ annyira klassz, hogy nem kell minden felmerülő "lehetetlenséget" felvállalni, elég másfelet és már meg is van, amit akartál!:)
Pl. én Budapesten ugyanazon az utcán belül (250-350 méterre) tudtam fele (oké, kb. 68%) négyzetméteráron lakást venni az eladott helyébe. Élek a gyanúval, hogy ők is meg tudnák oldani városon belül.
Nem ismerjük az össze részletet, de ha van külön lakrész, azt lehet külön helyrajzi számra tenni és eladni, de kiadni mindenképp. Az is bevétel! Többet számít, mint a kérdező gondolná.
16: Előző vagyok, és én egy ilyen előttem járó, tapasztaltabb embert szeretnék felvenni magam mellé saját lakásba apróbb felújításra, javítgatásokra, hogy tanítgasson, ketten okosabbak vagyunk, elsőre biztos hibáznék valamennyit.:)
Írjál rám, ha ősz felé ráérsz és Bp. elérhető számodra.:)
17: Összkomfortos azt jelenti, ugyanaz a rendszer állítja elő a melegvizet, mint a fűtést. Nem, ez nem alap.
Komfortos, az pont jó.
De képzeld, sokan vesznek komfort nélkülit és kialakítják maguknak, vagy az utcából vezettetik be a közműveket a házukba.
Most ezt írják:
"Komfortos: Az a lakás, amely legalább egy 12 m2-t meghaladó alapterületű lakószobával, főzőhelyiséggel, fürdőhelyiséggel és WC-vel, valamint közművesítettséggel, melegvíz-ellátással és egyedi fűtési móddal rendelkezik."
Akkor ez nem elég?
Alap, hogy ne komfortos legyen, hanem összkomfortos?
Na jó, nem tudom mi történt ezzel az oldallal, hogy az emberek nekiesnek egymásnak, okoskodnak, jobban tudják, ahelyett hogy konstruktív tanácsadásra koncentrálnának.
Párommal számításba vettük a lehetőségeinket és a fenti három válaszlehetőseg jött ki. Erre azt látom, hogy a kommentekbe pocskondiáznak, hogy miért nem egy negyediket választunk. Azért, mert mi tudjuk, hogy az élethelyzetünkhöz mérten ez a három lehetőség passzol! Mielőtt valaki elkezdi osztani az észt gondoljon bele, hogy lehet oka van annak, hogy nem ér rá felújítgatni hetente X órát egy nála 100km-re lévő településen. Úgy, hogy pályakezdőként teper a munkahelyén és netalántán a magánéletében is vannak egyéb felelősségei vagy ha nem is felelősség, akkor hobbi, amit tizenX éve űz és nem fogja felújítás miatt otthagyni. A fenti három lehetőség közül nyilván még lehetne több út, de azokat SENKI nem kérdezte. Az, hogy valakinek van ideje beletanulni egy nagyvonalú felújításba, az nagyon szép és jó, de nekünk jelenleg erre NINCS időnk, mert egyéb teendők elsőbbséget élveznek. Fel tudjátok ezt fogni?
26 évesek vagyunk, három éve dolgozunk, összejött majdnem 10 millió forint kettőnknek sportolással, de bocs, nem tudjuk tartani a tempót az árnövekedéssel. Meddig várjunk a gyerekvállalással, ha nem pár évet? Az ingatlanpiachoz igazítsuk a gyerekvállalást és majd 40 évesen járjunk lombikról lombikra?
Fogjátok fel, hogy ezek az opciók és nem érdekel, hogy egyesek olyan királyak, hogy nulláról felhúznak valamit. Tiszteletteli, hogy ilyenekhez értesz, de nem jogosít fel, hogy bunkó paraszt mondján beszélj azzal, akinek nincs tudása sem ideje az adott élethelyzetében ezzel foglalkozni. Ez az ember egy másik szakmában fejleszteni magát, ki tudja, lehet egy ápoló és ő fogja az életed megmenteni és akkor összeteszed a két kezedet, hogy a munkájával foglalkozik még szabad idejében is és nem egy lepukkant putri felújításával tengeti az idejét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!