Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan döntenél, ha a városodb...

Hogyan döntenél, ha a városodban a megfelelő minőségű ingatlanok elérhetetlen áron lennének és még nem lenne saját tulajdonú ingatlanod?

Figyelt kérdés
Fiatal párként, pár év múlva gyermeket szeretnétek
2022. máj. 15. 21:19
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
69%

"de a felújítandó is elérhetetlen kategóriába van"

Akkor mi a kérdés??

2022. máj. 16. 00:08
 12/32 anonim ***** válasza:
80%

"Fiatal párként, pár év múlva gyermeket szeretnétek"

Nincsen pénzetek, nincs hol laknotok, az estleges felújítás az derogál, minden válaszra csak a kifogások jönnek, de a szaporodás már tutira be van tervezve.

2022. máj. 16. 00:15
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

"2,5 órát utazgatnánk, hogy odaérjünk a házhoz minden egyes alkalommal, akkor nyugdíjasok lennénk mire kész lenne"

Bele kell költözni.

" Ha most beletanulnánk, hogy hogyan kéne egy lepukkant házat kipattintani"

Olyan tipusú ingatlant kel venni, amiben felnőttél és akkor automatikusan tudod.

2022. máj. 16. 06:32
 14/32 anonim ***** válasza:
80%

2: Akinek van, mindenkinek úgy van, ahogy az 1-es leírta. Nincs más út.

Akinek nem úgy van lakóingatlana, annak nincs, mert még a banké. Vagy valaki másé és pénzért vagy szivességből lakhat benne.

Ha ezt nem tudod megoldani, gyereket sem fogsz tudni eltartani, majd ingatlant adni nekik 30 évesen.

2022. máj. 16. 06:35
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy az "álmaim városát" környező település mennyire van a várostól, ahol féláron kapok ingatlant.

10-20 km nem távolság, mert én pestiként a budai munkahelyemre 18 km-t utaztam anno, városon belül.

2022. máj. 16. 08:27
 16/32 anonim ***** válasza:
78%

Érdekes, nagy az egyetértés az 1. válaszolóval, mégis le lett "pontozva" a válasza.

Alapvető probléma a rossz gondolkodás, pontosabban az adódó helyzetre a rossz válasz.

Jelenleg van hol laknotok, lakrész, merem feltételezni szülőknél, nem ugyanaz a kategória, mint albérletben élni, rezsin nagy házban többen osztozni olcsóbb, mint albérletben a rezsit fizetni, azaz többet tudtok spórolni. A felújítás árát nem úgy kell számolni, hogy egy összegben, az legyen meg a zsebedben, és akkor felújítandót venni és nekilátni. Hisz minden hónapban van félretett pénz, így minden hónapban rá lehet költeni azt az ingatlanra. Jelenleg azok vannak a jó helyzetben, akik ilyen helyzetben vannak, mint Ti!

Én is azt mondom, hogy kifogásokat keresel, őszinte véleményemet meg megtartanám, mert sértés lenne! Haverjaim rendszerint ha jönnek hozzám, "körülnézni", örökösen csak értetlenkednek, hogy mit meg nem oldottam egyedül és hogy ezt hogy? Amivel a munkámat akarják elismerni, de igazából csak idegesítenek vele. Pedig hát mégis hogy? Nem PhD-ztem sem vízszerelésből, sem villanyszerelésből, se burkolásból, se kartonozásból, se festésből stb... Legkönnyebb feltenni a kezed, hogy én ehhez nem értek! Hát én? Hát én hogy? Hogy volna bármi közöm nekem ehhez?

Válaszlehetőségekben a környező kisebb település, majd túlzóan azt a reakciót adod, hogy nem fogtok 2.5 órát utazgatni azért, hogy az ingatlanon dolgozzatok. 2.5 órára lévő település, az nem környező kistelepülés! 2.5 órára pl. a fővárostól pl. Pécs van!

Na meg számolod a rá elvesztegetett időt... Hát milyen árban méred a szabadidődet??? A rá "elvesztegetett idő"? Én pl. a hétvégén felszórtam 30m2 hőszigetelést. Egy majom megcsinálja, olyan feladat és elnézést azoktól, akik ezt foglalkozásszerűen űzik. Szerdán hideg lesz, akkor behúzom. 3 napi melóval spóroltam 300.000 Ft-ot!!! Mert ennyibe került volna, ha "csináltatom"! Elvesztegetett időnek hangzik?

Múlt hétvégén padloponoztam, elhívtam havert segíteni, mert 30 kilót emelgetni azért nem könnyű, aznap is spóroltunk ezzel legalább 100.000Ft-ot!

Nem vagyok ám én sem egy reneszánsz ember, mindent úgy tanulok meg youtube-ról! Nem elég megnézni egyszer és nem elég egy videót megnézni, minden elém kerülő feladat előtt hétköznap minden nap legalább 2 órát bújom a netet, este, hogy mit hogyan (milyen mozdulatokkal) és mivel kell csinálni helyesen/jól, de pl. amikor teraszt építettem fából, akkor egész télen az Ács Budapest videóit néztem. Hatalmas tanár az ürge, jól magyaráz, érthetően és részletesen.

Na és mennyivel előrébb vagyunk, mint a szüleink, akiknek nem volt mivel? Nem volt sz-r se, nem tudta megnézni hogyan kell, nem hogy nem volt pénz gépre, eszköz nem volt kitalálva a feladatra, vagy ki volt, csak éppen nem tudtak róla, mert honnan tudtak volna? Nem volt internet, ahol mindent bemutatnak, hogy hülyegyerek ezt ezzel könnyedén megoldod. Mindennel küzdöttek!!! Apám anno amerikánerrel kartonozott! Az tudod milyen? Az olyan, hogy a karton alatt szakadtunk meg ketten anyámmal, míg Ő nyomta vállból azt a k... amerikánert a csavarra, és behajtotta a csavarokat. Gépre nem volt pénze, mert olcsó kategória akkor még nem volt, akkus gép meg akkor még csak ilyen lityi-lötyi volt. Persze plusz költség, hogy eszközöket, gépeket kellett vásárolnom ehhez, de mentség, hogy 1 munkára nekem nem muszáj a több százezres gépeket megvennem, elég a barkácscélú.

Végy bátorságot és ugorj bele, egyelőre csak nézelődési szinten vagytok. Nézzetek ingatlanokat és amit látsz hibát, hogy meg kellene csinálni, arról tájékozódj a neten, azt hogyan kell megoldani, és ettől majd jönni fog a szükséges bátorság. Egyelőre az asszony sem terhes, Ő is tud segíteni rengeteg dologban, de ott, ahol hullik a forgács, ott már az irdatlan nagy segítség, ha mindig feltakarít utánad/utánatok. Órák mennek el a munkaterület tisztántartásával! Két dolog legyen szempont, tetőt nézd meg, hogy az rendben van-e, a szerkezet! Falak legyenek szárazak!

Mindenre ki van találva a megfelelő eszköz. Lézerrel pontos vagy, minden vízszintes, merőleges, függőleges. Akkumulátoros gépekkel minden könnyebb, víznél az ötrétegű csővel dolgozni könnyű, vágod ollóval, előre rá van húzva a szigetelés, kapsz hozzá press idomot, bérelsz egy kézi presselőt, ráhúzod a csővégre megnyomod, kész van. Villanynál van méretezési képlet, nincs titokban tartva és hozzáférsz, csövekhez kapsz hajlítót, kézzel könnyedén meghajtod, van behúzószalag, normális, régen csak az a lapos szar volt, megtudod kötni a vezetékeket wagoval, régen sodorták, meg gyömködték abba pici sz-r 80-as dobozba, ma kapsz akkora dobozt is, hogy a fejed belefér, de négyszögletes, könnyebb benne dolgozni. Festéshez van jól takaró festék, nem mész, mint régen, van alapozó, amivel a beszívódást csökkented, van teddy henger, amivel a felvitelt könnyíted. Burkoláshoz van ékes szintező, ha használod szép lesz a fuga, egyenletes lesz a burkolás, azon nem pattan meg a 10 forintos sem, ha elrúgod, olyan lesz! stb. stb.

Minden egyszerű a régi világhoz képest, régen mégis mindenki magának tutykolta, ma meg már akár normális munkát tud végezni egy türelmes, igényes, tájékozódó laikus! Nem mondom, hogy mindent neked kell csinálni, de bármi, amit bevállalsz, amit be tudsz vállalni, annál súlyos pénzt tudsz megtakarítani, pár napi (neked pár napi!) melóval százezreket s ha ez összeadódik, a végére milliókat!

2022. máj. 16. 09:19
 17/32 anonim ***** válasza:
24%

jajj kérdező, kicsit neked estek :D

Én azért veled értek egyet. Nehogy már a 21. században normális legyen, hgoy valaki egy félig összedőlt, repedezett WC és fürdőszoba nélküli házat vegyen aztán évek alatt saját maga az újítgassa fel és tegye lakhatóvá.

Gondolom a kérdező sem luxuslakásra gondolt, csupán arra, hogy azért összkomfortos legyen az ingatlan (AMI MA MÁR ALAP!). Most egy festés, padló/parketta lerakást esetleg csempézést meg tudja oldani az átlagember is a youtube segítségével, de mondjuk egy ajtó/ablak cseréhez, esetleg tetőjavításhoz vagy külső szigeteléshez már kell a szakember és ezek nem párszárezres tételek.

2022. máj. 16. 10:49
 18/32 anonim ***** válasza:
61%
#17: értem én hogy a 21. században már mindenki rögtön nemes vagy földesúr szeretne lenni, de akkor ahhoz élni kell a 21. század lehetőségeivel, és sok sok oénzt keresni.
2022. máj. 16. 10:52
 19/32 anonim ***** válasza:
88%

17

Nem a vágyaival van a baj hanem azzal, hogy ezek nincsenek ezek arányban az anyagi lehetőségeikkel.

2022. máj. 16. 10:57
 20/32 anonim ***** válasza:
79%

17#

Nem tűnt fel, hogy kétnaponta van itt olyan kérdező aki bulizással és non-stop telefonnyomogatással töltötte élete első évtizedeit, majd egy szépnapon amikor lemerült a telója és a fészbúk helyett a valóságban találta magát ráeszmélt, hogy még nincsen se lakása, se gyereke és utol kellene érnie azokat a kortársait akik ez idő alatt keményen tanultak, dolgoztak, pénzt kerestek és meg tudták venni az első lakásukat.

2022. máj. 16. 11:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!