Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » 4 vagy a 10 emeletes panel...

4 vagy a 10 emeletes panel házban érdemes inkább lakást venni?

Figyelt kérdés
Mik az érvek, ellenérvek?
2022. máj. 9. 15:24
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
97%
Én ugyan a magasföldszinten lakom és imádom, de nem olyan messze tőlünk, látótávolságban lakik egy idősebb házaspár a harmadikon. Az erkélyük a belső udvarra néz és úgy oldották meg a nagyobb bevásárlásnál összegyűlt cuccok felcipelését, hogy felszerelték egy csigával működő kosarat, amivel felhúzzák kívülről az erkélyig. Szoktam hallani, amikor működik a szerkezet. :D Nos, ők nem cipekednek, legalábbis kaját nem. Megmászni ettől függetlenül meg kell az emeleteket.
2022. máj. 9. 16:17
 12/23 anonim válasza:
95%
10
2022. máj. 9. 16:19
 13/23 anonim ***** válasza:
80%
Négyemeletesben kevesebben laknak. Ezért egy kicsit igényesebb általában a lépcsőház. Nincs annyi kifeszített postaláda, firka a falon. Amig a 10 emeletesben általában a házban tartják a szemétgyűjtőt a négyemeletsben a házon kivűl van, nem büzölög annyira nyáron. Jobban ismerik egymást a kis lakóközösségű házban, a soklakásosban gyakran a falszomszédot sem ismered, nem számíthatsz senkire. Én mindenképp a kisebbet választanám. Kivéve ha prosti vagy diler lennék.
2022. máj. 9. 16:19
 14/23 anonim ***** válasza:
91%
Én a 10. emeleten lakom. Szép a kilátás a városra, csendes, takaros lépcsőházzal. A tetőre való kimenet nyitva van (sokan lepontoztak itt a GyK-en emiatt, pedig direkt így van építve és erről a katasztrófavédelem is tud. Ui. veszély esetén kimész a tetőre, várhatod a helikoptert, vagy KORLÁTOK védelmében átmész a szomszéd lépcsőházba és az ottani lifttel lemész az utcára. Ugyanez a helyzet, ha elromlik a lift és a szomszéd lépcsőház liftjén felmész náluk a tetőre, onnan pedig a saját lépcsőházadba. Annak van pechje, aki a középső emeleteken lakik.
2022. máj. 9. 17:01
 15/23 anonim ***** válasza:
85%

4-esben vettem idén, ráadásul a legfelső emeleten. Direkt ilyet kerestem. 4 emeletes előnyök:

-Nincs szemétledobó, ami miatt a 10-es panelokban általában csótányprobléma szokott lenni.

-Nem egy falu lakossága lakik a lépcsőházban (többszáz ember), hanem maximum pár tucat. A mi lépcsőházunkban 15 lakás van, csak másfélszobás lakások vannak és kb. 20-25 ember lakik az egész lépcsőházban. Csend is van.

Hátrányok:

-Nincs lift. Bár engem nem érdekel, mert egészséges, sportoló huszonéves vagyok, de sokaknak ez probléma, ha nem az 1.-2.-on vesznek.

A 8.-nak üzenem, hogyha szereltetsz be 150 ezer forintért egy modern biztonsági ajtót és nem a 40-50 éves bejárati ajtód van, akkor semmi beszűrődő zajt nem fogsz hallani a lépcsőházból az 1.-n lakva sem. Ha pedig ennyire érzékeny vagy a lépcsőzésre, akkor ne költözz felsőbb emeletre és kész.

9.: Az a jó benne, hogy az emberek 90%-a lusta/öreg/fájós lábú/gyenge/túlsúlyos felmenni a 4.-re, ezért nem kell sokaknak. De ha te nem tartozol közéjük, akkor nem fog érdekelni. Megvan ezeknek is a célközönsége. Engem az vonzott a legfelső emeletben, hogy nem laknak felettem. A felső szomszéd tud lenni a leghangosabb, ha van egy hangos szomszédod. (Az oldalsó vagy alsó szomszéd ha hangos, az se hallatszik át annyira, mint a hangos felső szomszéd.)

Ha félsz a beázástól akkor pedig olyan panelprogramos házban vegyél, ahol a felújítás során a tetőt is megcsináltatták. Így nem fogsz beázni. Én is ilyenben vettem.

2022. máj. 9. 18:15
 16/23 anonim ***** válasza:
33%
A 10 emeletesekben több a hülye.
2022. máj. 9. 21:00
 17/23 anonim ***** válasza:
23%
Ennyi tápos szerencsétlen úrigyereket, akik nem tudnak felmenni pár emeletet, hát komolyan mondom....:D
2022. máj. 10. 09:01
 18/23 anonim ***** válasza:
68%

17.

Merőkanállal eszik a porokat, havi tízezreket költenek edzőteremre, hogy délutánonként taposhassák órákig a lépcsőzőgépet, de valódi lépcsőn már nm bírnak felmenni a felfújt műizmaikkal.

2022. máj. 10. 09:13
 19/23 anonim ***** válasza:
84%

4 emeletes:

Előnyei:

- Kisebb, összetartóbb, rendezettebb lakóközösség. Alacsonyabb közös költség sokszor a lift hiánya miatt ami nagyon sok pénz általában fenntartáskor.

Hátrányai:

- Lift hiánya. Én se liftezek de bármikor jöhet olyan dolog hogy az akadálymentesítés kelleni fog, és ezekbe a házakba statikailag megoldhatatlan utólag liftet szerelni.

10 emeletes:

- Előnyei: van lift :).

- Hátrányai: sok ember, mindenféle ember, nagyon sokféle ember, soroljam még?

2022. máj. 10. 09:44
 20/23 anonim ***** válasza:
27%

A 4 emeletesekben edzettebbek és ezért egészségesebbek az emberek.

A 10 emeletes liftesekben meg puhányok és ezért betegesek. A gyerekesekből is több van ott.Ráadásul ott sok az antiszociális egyén akik miatt a többiek meg idegbetegek lesznek. A lépcsőházban folyamatos a masszív kajaszag, a szemétledobó miatt meg elterjednek a csótányok.

Igaz, hogy mostanában sok házba már az ágyi-poloskákat is behurcolták...

2022. máj. 10. 11:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!