4 vagy a 10 emeletes panel házban érdemes inkább lakást venni?
4-esben vettem idén, ráadásul a legfelső emeleten. Direkt ilyet kerestem. 4 emeletes előnyök:
-Nincs szemétledobó, ami miatt a 10-es panelokban általában csótányprobléma szokott lenni.
-Nem egy falu lakossága lakik a lépcsőházban (többszáz ember), hanem maximum pár tucat. A mi lépcsőházunkban 15 lakás van, csak másfélszobás lakások vannak és kb. 20-25 ember lakik az egész lépcsőházban. Csend is van.
Hátrányok:
-Nincs lift. Bár engem nem érdekel, mert egészséges, sportoló huszonéves vagyok, de sokaknak ez probléma, ha nem az 1.-2.-on vesznek.
A 8.-nak üzenem, hogyha szereltetsz be 150 ezer forintért egy modern biztonsági ajtót és nem a 40-50 éves bejárati ajtód van, akkor semmi beszűrődő zajt nem fogsz hallani a lépcsőházból az 1.-n lakva sem. Ha pedig ennyire érzékeny vagy a lépcsőzésre, akkor ne költözz felsőbb emeletre és kész.
9.: Az a jó benne, hogy az emberek 90%-a lusta/öreg/fájós lábú/gyenge/túlsúlyos felmenni a 4.-re, ezért nem kell sokaknak. De ha te nem tartozol közéjük, akkor nem fog érdekelni. Megvan ezeknek is a célközönsége. Engem az vonzott a legfelső emeletben, hogy nem laknak felettem. A felső szomszéd tud lenni a leghangosabb, ha van egy hangos szomszédod. (Az oldalsó vagy alsó szomszéd ha hangos, az se hallatszik át annyira, mint a hangos felső szomszéd.)
Ha félsz a beázástól akkor pedig olyan panelprogramos házban vegyél, ahol a felújítás során a tetőt is megcsináltatták. Így nem fogsz beázni. Én is ilyenben vettem.
17.
Merőkanállal eszik a porokat, havi tízezreket költenek edzőteremre, hogy délutánonként taposhassák órákig a lépcsőzőgépet, de valódi lépcsőn már nm bírnak felmenni a felfújt műizmaikkal.
4 emeletes:
Előnyei:
- Kisebb, összetartóbb, rendezettebb lakóközösség. Alacsonyabb közös költség sokszor a lift hiánya miatt ami nagyon sok pénz általában fenntartáskor.
Hátrányai:
- Lift hiánya. Én se liftezek de bármikor jöhet olyan dolog hogy az akadálymentesítés kelleni fog, és ezekbe a házakba statikailag megoldhatatlan utólag liftet szerelni.
10 emeletes:
- Előnyei: van lift :).
- Hátrányai: sok ember, mindenféle ember, nagyon sokféle ember, soroljam még?
A 4 emeletesekben edzettebbek és ezért egészségesebbek az emberek.
A 10 emeletes liftesekben meg puhányok és ezért betegesek. A gyerekesekből is több van ott.Ráadásul ott sok az antiszociális egyén akik miatt a többiek meg idegbetegek lesznek. A lépcsőházban folyamatos a masszív kajaszag, a szemétledobó miatt meg elterjednek a csótányok.
Igaz, hogy mostanában sok házba már az ágyi-poloskákat is behurcolták...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!