Melyiket vennéd, tégla szuterént vagy panel lakást?
21:
Szerintem is jobb a zsaluzott betonos ház, mondom úgy, hogy mindkettőben laktam már. Nem csak a falvastagság, hanem a panelházak falai sokkal jobban vezetik a hangokat, főleg a mélyeket, nagyobb hangokba meg simán beleremeg az egész.
Emellett én a távhő miatti függőséget sem szeretem, zsaluzott beton házaknál gyakran lakásonkénti egyedi fűtés van (nem mindig, van hogy távfűtés).
A kérdés nem ennyire egyszerű. Laktam panelban (Dán típusú), ahol nem igazán zavartak a szomszédok, és laktam tégla lakásban, ahol a szomszéd kakukkos óráját is hallottam.
A szuterénből nagyon kevés a korrektül kivitelezett, de láttam már olyat is (pontosan egyet), ahova akár be is költöztem volna (Egy családi ház volt, ahova három lépcsőn lehetett lemenni).
A szuterénnel (jó kivitelezés esetén is) komoly baj, hogy az ablakok magasan vannak, általában kicsik is. Láttam olyat, hogy az ablakok normális méretűek voltak, az aljuk a járdaszinten volt (egy iroda). Az is furcsa volt, hogy a sétáló emberek cipőjét láttuk szemmagasságban, illetve nem nagyon lehetett ablakot nyitni, mert behullottak a csikkek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!