Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Melyiket vennéd, tégla szuteré...

Melyiket vennéd, tégla szuterént vagy panel lakást?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 29. 16:33
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
61%
#20 alagútzsalus jobb, nézz akkor utána. Számtalan előnye van, nem ázik be például, ami a paneleknél a leginkább élettartam csökkentő hatás. Stabilabb, vastagabbak a falai, nem hallatszik át minden fingás, mint egy panelban. Közfalak téglából vannak. Stb., stb...
2022. máj. 2. 11:24
 22/27 anonim ***** válasza:
19%
a panel jobb és kész te hülye vagy
2022. máj. 2. 12:44
 23/27 anonim ***** válasza:
79%

21:

Szerintem is jobb a zsaluzott betonos ház, mondom úgy, hogy mindkettőben laktam már. Nem csak a falvastagság, hanem a panelházak falai sokkal jobban vezetik a hangokat, főleg a mélyeket, nagyobb hangokba meg simán beleremeg az egész.

Emellett én a távhő miatti függőséget sem szeretem, zsaluzott beton házaknál gyakran lakásonkénti egyedi fűtés van (nem mindig, van hogy távfűtés).

2022. máj. 2. 13:06
 24/27 anonim ***** válasza:
32%
Panelban anno meg azt is hallottam ha valaki két szinttel feljebb fingott egyet. Soha többet.
2022. máj. 2. 16:15
 25/27 anonim ***** válasza:
37%
Én inkább a szuterént választanám, de csak ha teljesen száraz, bem dohos szagú, vannak elég nagy ablakai, és jól szellőztethető. Amúgy árban a panel jóval drágább, akár kétszerese is lehet.
2022. aug. 27. 12:37
 26/27 anonim ***** válasza:

A kérdés nem ennyire egyszerű. Laktam panelban (Dán típusú), ahol nem igazán zavartak a szomszédok, és laktam tégla lakásban, ahol a szomszéd kakukkos óráját is hallottam.

A szuterénből nagyon kevés a korrektül kivitelezett, de láttam már olyat is (pontosan egyet), ahova akár be is költöztem volna (Egy családi ház volt, ahova három lépcsőn lehetett lemenni).

A szuterénnel (jó kivitelezés esetén is) komoly baj, hogy az ablakok magasan vannak, általában kicsik is. Láttam olyat, hogy az ablakok normális méretűek voltak, az aljuk a járdaszinten volt (egy iroda). Az is furcsa volt, hogy a sétáló emberek cipőjét láttuk szemmagasságban, illetve nem nagyon lehetett ablakot nyitni, mert behullottak a csikkek.

2023. márc. 16. 07:30
 27/27 anonim ***** válasza:
19 Neked valami azbesztmentesítő céged van hogy mindegy milyen témájú a panellal kapcsolatos kérdés,te beírod hogy ott azbesztmentesíteni kell?
jún. 11. 11:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!