Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyiért vennétek max panel...

Mennyiért vennétek max panel lakást?

Figyelt kérdés

Xi. kerületben 45-50ért megy egy 2 szobás.

Ennyiért kik veszik meg szerintetek? Ekkora összeghez, ha nem ingatlancsere van, kell alsó hangon 10 milla önerő + brutális törlesztő.

Tehát egy családban olyan havi 1.5 milla nettó bevétel kell, hogy legyen. Amiből feltételezem, nem a gyári munkás réteg lenne.

2022. ápr. 23. 17:10
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
54%

"Mennyiért vennétek max panel lakást?"

Semennyiért.

Olcsóbb és jobb a tégla lakás.

Még újépítésű is van a belvárosban 1 M/nm körül, alatt.

"Xi. kerületben 45-50ért megy egy 2 szobás.

Ennyiért kik veszik meg szerintetek?"

Honnét származik ez az adatod?

Ismerősi körben ment el 29-ért 45 nm-es 2 szobás mostanában.

"Ekkora összeghez, ha nem ingatlancsere van, kell alsó hangon 10 milla önerő + brutális törlesztő."

Sokaknak van 10 milliós megtakarításuk, nem fejenként, hanem mondjuk egy 3 generációs családnak. 4 nagyszülő, 2 szülő, 1-2 gyerek. És akkor a "huszonéves gyereknek" (értsd: családi befektetésnek) vesznek egy kislakást.

Ha megvan 60 nm, akkor pedig CSOK-os az ingatlan. 25 éves korig nappalin tanuló gyerek után is jár vissza nem térítendő CSOK, 2,4 millió Ft.

"Tehát egy családban olyan havi 1.5 milla nettó bevétel kell, hogy legyen."

??? :)

2022. ápr. 23. 18:09
 2/31 anonim ***** válasza:
100%

Még ez is irányár, ezt 35-ért odaadják neked. És akkor ebben már van közvetítői díj, magánszemélytől 33-34-ért megkapod.

[link]

2022. ápr. 23. 18:16
 3/31 anonim ***** válasza:
61%
Nekem jelenleg meglenne az önerőm, ès nem is minimális,kB ingatlan felet majdnem létenném és a 400 nettobol tudnám fizetni a hitelt is. De az a bajom, hogy egy kelet európai panelert egyszerűen sajnálok 30 Misi. Max 20at ha adnék érte. Sokkal inkább bele ugranék meg pár év múlva egy Ausztriai egy szobas lakásba, meg ha másfél szeres áron van akkor is. Azt inkább kinézem 50- 60 milliónak mint egy hazai panelt 30nak. Ès ott olcsóbb is a hitel.
2022. ápr. 23. 20:12
 4/31 anonim ***** válasza:
100%
1 Ft
2022. ápr. 23. 21:02
 5/31 anonim ***** válasza:
79%

Saját lakhatási célra nem vennék. Befektetésnek meg attól függ mennyiért adható ki, éa nyilván ezt összevetve más befektetésekkel.

Egyébként kp-ban ki tudnám fizetni azt az újbudai panelt, de egyszerűen nem látom jó befektetéynek.

2022. ápr. 23. 21:52
 6/31 anonim ***** válasza:
52%
Miért pont ott és miért a legdrágább panelt nézted ki?
2022. ápr. 24. 11:04
 7/31 anonim ***** válasza:
100%

Vidéki nagyvárosban tudtam idén év elején venni. 25 millió volt, 47 négyzetméter, másfél szoba. Ugyanezeket már most 27-28 millióért hirdetik. Én még huszonéves vagyok, ez az első lakásom és családi segítséggel is lett. A munkahelyemen az idősebb kollégáim mondták, hogy pl. volt, aki a szinte ugyanilyen panellakását 2015-ben 11 millióért vette. Erre egy másik csaj rákontrázott, hogy az ő családja amikor meghalt a nagymamája 2009-ben hasonló lakást 5 millióért adott el.

Én nem az, hogy drágábban ne vettem volna, hanem nem tudtam volna már venni, ha még néhány hónapot várok. Eléggé fix mennyi félretett pénzünk volt és az is mekkora hitelt tudtam felvenni, amit még biztonságosnak tartok.

2022. ápr. 24. 11:19
 8/31 A kérdező kommentje:

pontosan, 10-12 év alatt 5x-ösére mentek fel az árak.

Anno kimentél ausztriába/londonba, 3-4 év alatt összeszedted egy pesti lakás árát, ma már ott se kivitelezhető ez nagyon, aki nem tud örökölni / szüleitől lakást kapni annak semmi esélye nem lesz már lakáshoz jutni.

2022. ápr. 24. 11:47
 9/31 anonim ***** válasza:
100%

7:

Mi 2015-ben Budapest egyik csóró kerületében vettünk 7.6 millióért egy 36 négyzetméteres garzonalkást egy panelhazaknál öregebb társasházban. Most 28 millióért ugyanekkorát árulnak sokkal s.zarabb állapotban. Közben egyrészt ennyiszeresre nem emelkedtek a bérek, de ha ennyit emelkedtek is volna, nyilván azok mostanra emelkedtek, nemcaz elmúlt 7 év átlaga 3-szoros.

2022. ápr. 24. 12:03
 10/31 anonim ***** válasza:
100%
1. Gondolom nem a 11. Kerbe ment el annyiért, ott erősen túlarazott minden. 50-60 millióért is elmegy ott egy panel lakás. Debrecenben is árulnak 45-50 ért is, de többnyire 30-40 között már lehet normálisat venni. Szerintem ez is sok érte, de lehet ennél már nem lesz kevesebb. Egy 35 nm2 is itt annyiért akarnak eladni, mint egy normál 2 szobás, nagyobb konyhás lakást és mégis viszik.
2022. ápr. 24. 12:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!