Mi lenne a jó megoldás a lakásommal, kiadni vagy eladni?
Örököltem egy összeget, és abból vettem egy lakást 3 éve. Az akkori árhoz képest kb +10 milliót ér.
A lakás azóta üresen áll, mert úgy volt, hogy én költözök oda, de inkább ott vagyok, ahol eddig laktam.
Nagyon félek attól, hogy kiadjam, mert széepn fel van újítva, és eléggé nagy rizikó kiadni szerintem. Viszont így havi 30-ba van nekem.
Esetleg adjam el, és vegyek állampapírt belőle?
Akkor most mennyit ér?
Hány szobás?
35 körül.
2 szoba - 50 nm
Ha eladod adóznod kell utána.
Viszont ha kiadod és nem fizetnek nem teheted ki őket a moratórium miatt.
Bár csak a két összeg közötti után kell adóznod, és pont 3 éve a covid előtt volt csúcson az árak, de ismerős akkor is 15M ért vett 2 szobásat.
Budapest lakossága csökken az elmúlt 10 évben
En kiadnám. Az infláció szerintem csak most kezdődik.
Próbalj jó bérlőket találni, vannak erre ügynöksegek is.
Van szükséged most hirtelen több, mint pár százezer Ft-ra? Ha nincs, tartsd meg, add ki.
Ha van, add el!
Még most el tudod adni, fellendülőben van a piac, 1-2 hónapon belül érdemes eladni, utána ki tudja, mi lesz a globális politikában és a gazdaságban...
adóköteles igen, 2019.
Nincs szükségem gyors kp-ra, azért is ódzkodtam mindig a kiadástól. Főleg a mai felújítási árakkal számolva eléggé jó áron kéne kiadni, hogy megérje.
+ be kéne bútorozni, amint megint ráfordítás.
Várnék amíg le nem telik az 5 év és utána eladnám.
Addig ismerősnek kiadnám nyomott áron bútorok nélkül.
Van olyan albérlő aki üreset keres mert viszi a saját bútorait.
Ha tényleg 10-zel többért veszik meg, mint amit összesen ráköltöttél (amiről számla van), akkor 900 000 Ft az adó.
Ha a vételár volt 10-zel kevesebb, akkor még az összes szerzési és ráfordítási költséget, pl. a majdani hirdetési költségeket is levonhatod, és ha alkuval, mindennel együtt mondjuk 6 000 000 a nyereség, akkor az adó 540 000 Ft.
9, nyilván nem a teljes eladási árat írnám bele eladáskor :)
Amúgy erre is gondoltam, ismerősnek kiadni 70-80+rezsi per hó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!