Számíthatok valamire anyámék házából?
Van egy házuk anyámnak meg apámnak. 10 részre van osztva a tulajdoni joga, abból 6 anyáé és 4 apáé. Nekem nincs benne semmi, csak egyedüli örökös vagyok, leszek.
Most elválnak és el akarják adni a házat, mert a városban, ahol élünk, anya magának tudna venni lakást, apa meg megy a mamához.
Na ezzel csak az a baj, hogy nagyjából 10 évvel ezelőtt hozzá lett építve a házhoz 1 nagy szoba(itt alszok) és egy kisebb helyiség ami ebből a szobából nyílik(ebben van wc, zuhanyzó meg kézmosó). Főzést meg mosást az ő részük nélkül nem is tudnám elintézni. Na ezt a hozzáépítést 100% én álltam az akkori félretett keresetemből, mert nem akartam elköltözni. Akkor még jobb volt a viszonyom a szüleimmel.
Azt már most leszögezték nekem, hogy véletlenül se számítsak semmire a házból, mert nem vagyok tulajdonos. Hát de mondtam nekik, hogy amit én építettem hozzá azt én fizettem teljesen, kb. egy vagyont. Ez nem nagyon érdekli őket. Megvannak róla a számlák is(ezzel szerintem nem számolnak).
Ha megvannak a számlák, amivel tudom bizonyítani, hogy az én pénzemből van a házban +1 szoba meg +1 helyiség, számíthatok valamire vagy buktam ezt a befektetést anno és kínszenvedés lesz az albérlet? Így is úgy is albérletbe mennék, de megnyugtató lenne a gondolat, hogy nem 0 forinttal küldenek el innen...
Köszönöm.
"minek 50 évesen elválni, nem mindegy az ilyenkor már???" - Nem mindegy. Még 20-30 évük hátravan.
Mondd meg a szüleidnek, hogy mit szeretnél, tudod, hogy most ők is gondban vannak, de amint lehet, kéred, hogy gondoljanak rád is.
Addig egy szobabérlettel kell megelégedned szerintem.
Mindenképpen kellene ügyvéddel beszélned, az összes számládat magaddal víve.
Vannak ingyenes jogsegélyszolgálatok önkormányzatoknál, bíróságokon.
Aztán az információk alapján először próbálj megegyezni velük és ha nem megy, akkor lehet bírósághoz fordulni, amennyiben az ügyvéd szerint is esélyesen járható út.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!