Kizárólagos ingatlanként van hirdetve, de megtaláltam 2 ingatlanos cégnél is. Most akkor ez hogy van?
Figyelt kérdés
Egy ideje már keresem az igényeimnek és főleg a pénztárcámnak megfelelő ingatlant, ennek megfelelően pedig több helyen is nézelődöm folyamatosan. Az ingatlanirodák honlapjain nem először találkoztam a kizárólagos hirdető/ingatlan kifejezéssel, az utánanézések után úgy gondoltam, hogy tisztában vagyok az amúgy egészen egyszerű fogalommal. Most találtam egy házat, ami megfelelne, el is kezdtem utánanézni, de megtaláltam az otthon centrum és a duna house oldalán is - mindkét helyen ugyanazzal a hirdetéssel, kizárólagos hirdető címkével. A két hirdető ingatlanos más. Most akkor ez hogy is van, lehetséges egyszerre kettő vagy több ingatlancéggel is kizárólagos megbízási szerződést kötni? Illetve ilyen esetben érdemes lehet megkeresnem privátban az eladót (szerencsére a google maps segített, tudom mi így a cím), van rá lehetőségem/esélyem, hogy olcsóbban megkapom a házat, ha az ingatlanosokat ki tudjuk hagyni a dologból?2022. márc. 3. 22:53
1/4 anonim válasza:
Furcsa, lehet az eladó kötött mindkét ingatlanossal egy kizárólagos szerződést, így kisebb közvetitői díjjal megússza a dolgot ha az egyik hoz egy vevőt. A másiknak pedig azt mondja, hogy magánszemélyként találta a vevőt (ezt ugye megteheti kizárólagos szerződéssel is). De nem tudom, hogy ezt meg lehet-e oldani lebukás nélkül, nyilván azért nem hülyék az ingatlanosok. Amúgy ha tudod, keresd meg személyesen, hidd el jobb alku pozícióba leszel, ha nem kell az eladónak belekalkulálni az ingatlanos díját.
2/4 anonim válasza:
Az ingatlanos díját nem ússza meg, kihagyni az irodákat nem lehet ha ilyen szerződés van.
Max a tulajdonos fázik rá, mert a másik ingatlaniroda lép valamit a szerződése felrugása miatt.
3/4 anonim válasza:
Szerintem a kizárólagos szerződés megszűnt az egyik irodával a hirdetés szövegén meg nem változtattak. Régóta hirdetik az ingatlant.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!